Jak nahrát soubor PDF na webovou stránku

Nejste si jisti, jaké kroky jsou nutné k odeslání souboru PDF na webovou stránku? Nahrání souboru PDF na webové stránky je jednoduchý proces bez ohledu na to, zda chcete sdílet dokument, publikovat elektronickou knihu nebo nabízet materiály ke stažení. V tomto článku vás provedeme procesem nahrávání souboru PDF a zodpovíme všechny vaše případné dotazy.

Proč nemohu nahrát soubor PDF na webové stránky?

Před zahájením postupu je důležité pochopit důvody, proč by mohlo dojít k problémům při nahrávání souboru PDF na webové stránky. Za určitých okolností jsou formáty souborů, které lze nahrát, omezeny nebo limitovány internetovými platformami nebo systémy pro správu obsahu (CMS). Je možné, že platforma, kterou používáte, má omezení týkající se velikosti souborů nebo neumožňuje nahrávání souborů PDF. V takových případech doporučujeme nahlédnout do dokumentace platformy nebo požádat o pomoc její pracovníky podpory.

Jak vytvořím adresu URL pro soubor PDF?

Zveřejněním souboru PDF jako adresy URL můžete uživatelům webu poskytnout přímý odkaz na soubor PDF, aby si jej mohli prohlédnout nebo stáhnout. Za tímto účelem musíte soubor PDF nahrát na server, na kterém jsou vaše webové stránky umístěny, nebo na platformu cloudového úložiště. Po nahrání souboru PDF můžete na svých webových stránkách vytvořit odkaz na jeho adresu URL.

K účtu webhostingu se můžete připojit pomocí softwaru FTP (File Transfer Protocol), například FileZilla, a nahrát soubor PDF na server hostující vaše webové stránky. Po navázání spojení přejděte do příslušného adresáře – obvykle do složky „public_html“ nebo „www“ – a nahrajte tam soubor PDF.

Pokud dáváte přednost použití cloudového úložiště, jako je Disk Google nebo Dropbox, nahrajte soubor PDF na svůj účet. Poté vytvořte odkaz na soubor, který lze sdílet. Možnosti sdílení odkazu by měly být nastaveny na „veřejný“ nebo „kdokoli s odkazem má přístup“. Kopii odkazu použijte jako adresu URL pro hypertextový odkaz na svých webových stránkách. Jaký je postup pro přidání dokumentu na mé webové stránky?

V závislosti na platformě webových stránek nebo systému pro správu obsahu (CMS) existují různé způsoby, jak nahrát dokument na webové stránky. Zde probereme obecnou strategii, která by měla platit pro většinu situací:

1. Přistupte do systému CMS nebo do oblasti pro správu webových stránek.

2. Vyhledejte stránku nebo oblast, kam chcete soubor nahrát. 3. Vyhledejte tlačítko nebo ikonu „Nahrát“ nebo „Přidat média“ a klikněte na ně. 4. V průzkumníku souborů v počítači vyberte soubor PDF. 5. Po dokončení nahrávání klikněte na tlačítko „Vložit“ nebo „Uložit“ na panelu nástrojů. 6. Dokument může být automaticky vložen nebo prezentován jako odkaz ke stažení v závislosti na nastavení vaší webové stránky.

Při výběru místa, kam dokument umístit, a způsobu jeho identifikace mějte na paměti rozvržení a organizaci svých webových stránek. Návštěvníci lépe pochopí obsah a účel dokumentu, pokud bude mít jasný a popisný název. Jak mohu začlenit soubor PDF do HTML, aniž bych ho musel nejprve stáhnout?

Pomocí značky embed> můžete soubor PDF začlenit přímo do stránky HTML, aniž by uživatelé museli cokoli stahovat. Zde je ukázka, jak se to dělá: “’html“‘

embed src=“your-pdf-file.pdf“ width=“500″ height=“700″ type=“application/pdf“>

„`

Ve výše uvedeném kódu nahraďte „your-pdf-file.pdf“ adresou URL nebo umístěním souboru PDF. Chcete-li vyhovět požadovaným rozměrům, upravte parametry šířky a výšky. Soubor PDF se při použití značky embed> zobrazí v rámci webové stránky, což uživatelům umožní jeho zobrazení bez nutnosti stahování.

Závěrem lze říci, že přidání souboru PDF na webovou stránku znamená nahrání souboru na server hostující vaši webovou stránku nebo do služby cloudového úložiště, vygenerování odkazu na něj nebo zahrnutí kódu pro vložení do kódu HTML. Dodržování pokynů uvedených v tomto článku by vám mělo umožnit správné nahrávání a sdílení souborů PDF s návštěvníky webu, přičemž mohou existovat omezení nebo restrikce v závislosti na platformě vašeho webu.

FAQ
Jak nahrát soubor do HTML?

Při nahrávání souboru do HTML se můžete řídit těmito postupy: Na serveru, na kterém jsou vaše webové stránky umístěny, vytvořte složku pro uložení souboru. Pomocí programu FTP nebo správce souborů poskytovaného poskytovatelem hostingu se můžete připojit k serveru. 2. Uložte soubor, který chcete nahrát, do nově vytvořené složky. Ujistěte se, že je soubor vhodně pojmenován a má příponu „example.pdf“. 3. Pomocí textového editoru nebo editoru HTML otevřete soubor HTML, ve kterém chcete odkazovat na nahraný soubor. 4. Najděte v kódu HTML místo, kam má být odkaz vložen. To se může objevit v seznamu, odstavci nebo jiném prvku. Pro vytvoření odkazu použijte značku kotvy ‚a>‘ a v atributu ‚href‘ uveďte umístění souboru. Pro ilustraci: „a href=“folder/example.pdf“>Stáhněte si PDF zde. 6. Uložte úpravy do souboru HTML. 7. Nahrajte změněný soubor HTML na server hostující vaše webové stránky a umístěte jej do správného adresáře. 8. Zkontrolujte své webové stránky, zda je odkaz funkční a zda návštěvníci stránek mohou soubor zobrazit.

Podle těchto pokynů byste měli být schopni nahrát soubor, například PDF, a odkazovat na něj v kódu HTML.

Jak vytvořím odkaz na soubor PDF ke stažení v kódu HTML?

Pomocí značky kotvy ‚a>‘ s atributem ‚href‘ nastaveným na adresu URL souboru PDF lze v jazyce HTML vytvořit odkaz, který uživatelům umožní stáhnout soubor PDF. Zde je ukázka: a href=“cesta/do/vašeho/souboru.pdf“ download>

“’html

Stáhněte si soubor PDF zde

„`

V tomto příkladu změňte „cesta/do/vašeho/souboru.pdf“ na přesnou cestu k vašemu souboru PDF. Prohlížeč dostane pokyn, aby soubor stáhl, a ne jej ihned otevřel pomocí atributu „download“.

Po kliknutí na odkaz „Stáhnout PDF“ prohlížeč vyzve uživatele, aby soubor PDF uložil do svého zařízení.