Jak přesunout klávesnici na iPadu. Průvodce přizpůsobením umístění klávesnice na iPadu

Jak přepnout klávesnici na iPadu?
Přejděte do Nastavení > Obecné > Klávesnice. Klepněte na Klávesnice a potom proveďte kteroukoli z následujících akcí: Přidání klávesnice: Klepněte na Přidat klávesnici a poté vyberte klávesnici ze seznamu. Chcete‑li přidat další klávesnice, opakujte postup. Cached
Další informace najdete na support.apple.com

Nebaví vás poloha vestavěné klávesnice v iPadu? Vadí vám a chcete ji přesunout? Pak máte štěstí! V tomto příspěvku se podíváme na přemístění klávesnice iPadu a zodpovíme další otázky týkající se přizpůsobení jejího uspořádání. 1. Jak mohu změnit polohu klávesnice tak, aby byla ve spodní části obrazovky? Nemějte obavy, pokud se klávesnice iPadu nějak posunula ze spodní části obrazovky; je jednoduché ji tam vrátit. Proveďte tyto jednoduché úkony: 1. Spusťte libovolnou aplikaci, která požaduje zobrazení klávesnice. 2. Vyhledejte ikonu klávesnice vedle mezerníku v pravém dolním rohu klávesnice. 3. Podržením ikony klávesnice a jejím dalším stisknutím vyvoláte nabídku. 4. Chcete-li klávesnici přemístit do spodní části obrazovky, vyberte v nabídce položku „Dock“. Jak otočím klávesnici iPadu doprava?

Občas se může stát, že budete chtít mít klávesnici zařízení iPad na pravé straně displeje. Zde jsou uvedeny kroky, které musíte provést, abyste tohoto přizpůsobení dosáhli: 1. Spusťte libovolnou aplikaci, která požaduje zobrazení klávesnice. 2. Vyhledejte ikonu klávesnice vedle mezerníku v pravém dolním rohu klávesnice. 3. Podržením ikony klávesnice a jejím dalším stisknutím vyvoláte nabídku. 4. Chcete-li klávesnici rozdělit na polovinu, zvolte v nabídce možnost „Rozdělit“. 5. Po rozdělení klávesnice znovu klikněte a podržte stejný symbol klávesnice. 6. Chcete-li klávesnici odstranit z dolní části obrazovky, vyberte z nabídky možnost „Undock“. 7. V tomto okamžiku přetáhněte rozdělenou klávesnici na pravou stranu obrazovky. 3. Proč je klávesnice iPadu uprostřed obrazovky?

Pokud zjistíte, že se klávesnice zázračně přesunula do středu obrazovky iPadu, může za to pravděpodobně funkce „plovoucí“ klávesnice. Pro větší všestrannost vám tato funkce umožňuje volně přesouvat klávesnici po obrazovce. Pomocí níže uvedených kroků můžete tento problém vyřešit a klávesnici přemístit do spodní části: 1. Spusťte libovolnou aplikaci, která požaduje zobrazení klávesnice. 2. Vyhledejte ikonu klávesnice vedle mezerníku v pravém dolním rohu klávesnice. 3. Podržením ikony klávesnice a jejím dalším stisknutím vyvoláte nabídku. 4. Chcete-li klávesnici vrátit na její standardní místo v dolní části obrazovky, zvolte v nabídce možnost „Dock“. Jak lze opravit plovoucí klávesnici?

Níže uvedené pokyny usnadňují vypnutí funkce plovoucí klávesnice, pokud jste ji omylem aktivovali a nyní ji chcete vypnout: 1. Spusťte libovolnou aplikaci, která požaduje zobrazení klávesnice. 2. Klepněte na tlačítko OK. 2. Vyhledejte ikonu klávesnice vedle mezerníku v pravém dolním rohu klávesnice. 3. Podržením ikony klávesnice a jejím dalším stisknutím vyvoláte nabídku. 4. Chcete-li plovoucí klávesnici vypnout a přesunout ji zpět do spodní části obrazovky, vyberte v nabídce možnost „Dock“.

A konečně, přizpůsobení uspořádání klávesnice iPadu je rychlý a snadný krok, který může výrazně zlepšit váš zážitek z psaní. Výše uvedené postupy vám pomohou dosáhnout ideálního umístění, ať už ji chcete přesunout zpět na spodní část obrazovky, umístit na pravou stranu nebo vyřešit problémy s plovoucí klávesnicí. Tak se do toho pusťte a přizpůsobte si klávesnici pro iPad svým potřebám, aby byla pohodlnější a praktičtější!

FAQ
Jak přesunu klávesnici na iPhonu dolů?

Pomocí níže uvedených pokynů můžete klávesnici na iPhonu snížit: Otevřete jakoukoli aplikaci, která vyžaduje klávesnici, například Poznámky nebo Zprávy. 2. Klikněte na místo, kam byste normálně vložili textové pole. 3. Po zobrazení klávesnice zkontrolujte, zda se ve spodní části klávesnice nezobrazuje malý vodorovný pruh. Tento pruh může být tečkovaný nebo velmi slabý. 4. Prstem pruh stiskněte a podržte a poté jej přesuňte do příslušné polohy. Na obrazovce ji můžete posunout nahoru nebo dolů. 5. Pusťte prst z klávesnice a nastavte ji do nové polohy.

Pokud klávesnici posunete dolů, budete mít na iPhonu více místa na obrazovce a možná i pohodlnější psaní.

Proč není klávesnice mého iPadu dole?

Klávesnice vašeho iPadu nemusí být dole z několika důvodů. Možná jste neúmyslně změnili nastavení polohování klávesnice. Pomocí těchto postupů můžete umístění klávesnice zařízení iPad změnit: V kroku 1 otevřete v zařízení iPad aplikaci Nastavení. 2. Přejděte dolů a klikněte na položku „Obecné“. 3. Poté vyberte možnost „Klávesnice“. 4. Zkontrolujte, zda je vybrána možnost „Dock“ nebo „Floating“ keyboard, a ujistěte se, že je vypnutá.

Pokud je vybrána možnost „Plovoucí“ klávesnice, bude se klávesnice vznášet nad obrazovkou, místo aby byla v její spodní části. Klávesnice by se po vypnutí měla vrátit na své původní místo v dolní části obrazovky.

Za to, že klávesnice není v dolní části obrazovky, může také softwarová chyba nebo závada. Za určitých okolností může problém vyřešit restartování zařízení iPad nebo aktualizace na nejnovější verzi systému iOS.

Pokud žádná z těchto oprav nezabere, doporučujeme obrátit se na podporu společnosti Apple a požádat o další pomoc.

Jak přimět klávesnici, aby šla dolů?

Jak mohu změnit polohu klávesnice na iPadu?

Klávesnici na zařízení iPad můžete přesunout následujícími postupy: Otevřete libovolnou aplikaci, která vyžaduje klávesnici, například Poznámky nebo Zprávy. Klepnutím na textové pole otevřete klávesnici v druhém kroku. 3. Vyhledejte ikonu klávesnice v pravém dolním rohu klávesnice. Připomíná malou klávesnici s horní šipkou směrem dolů. 4. Podržením ikony klávesnice při jejím stisknutí vyvoláte vyskakovací nabídku. Ve vyskakovací nabídce máte tři možnosti: „Dock“, „Split“ a „Undock“. Při použití možnosti „Dock“ zůstane klávesnice v dolní části obrazovky.

– „Rozdělit“ rozdělí klávesnici na dvě menší části, což vám umožní psát palci při držení iPadu.

– „Undock“ vám umožní oddělit klávesnici od spodní části obrazovky a libovolně s ní pohybovat. 6. Vyberte si řešení, které nejlépe vyhovuje vašim preferencím. Pokud vyberete možnost „Undock“, můžete klávesnici přetáhnout na jiné místo tak, že stisknete a podržíte ikonu klávesnice a přetáhnete ji na požadované místo. Jakmile je klávesnice na požadovaném místě, opětovným klepnutím na ikonu klávesnice otevřete vyskakovací nabídku. V ní vyberte možnost „Dock“ pro uzamčení klávesnice na spodní straně nebo „Split“, pokud chcete raději používat rozdělenou klávesnici.

Mějte na paměti, že po ukončení programu nebo restartování zařízení iPad se poloha klávesnice vrátí do výchozího nastavení.