Jak získat televizní signál bez antény. Zkoumání alternativních možností

Jak zapojit set-top-box bez antény?
Jakmile budete koaxiální kabel mít, stačí zapojit jeden konec do anténní zásuvky, případně přímo k anténě, druhý pak do set-top boxu do zdířky pro vstup. Hledejte označení „IN“, případně „INPUT“ nebo česky „VSTUP“.
Další informace najdete na www.alza.cz

Televizní antény jsou v moderní digitální éře méně rozšířené, protože se stále více lidí spoléhá na kabelové nebo online streamovací služby. Co když jste ale v situaci, kdy jste bez kabelu nebo antény? Můžete sledovat televizi, když není k dispozici žádný signál? Stručná odpověď zní ano a v tomto příspěvku se podíváme na některé různé metody příjmu televizního signálu.

Využití integrovaného digitálního tuneru, který je součástí většiny současných televizorů, je jednou z nejjednodušších metod sledování televize bez antény. Tyto tunery vám poskytnou přístup k místně vysílaným bezplatným kanálům v éteru. Přejděte do nabídky televizoru a vyhledejte nastavení „Kanál“ nebo „Anténa“ a nakonfigurujte jej. Tam můžete provést vyhledávání kanálů, abyste našli signály, které tam jsou. Mějte však na paměti, že v závislosti na vaší poloze a síle signálu se počet přijímaných kanálů může měnit.

Pokud vestavěný tuner televizoru není schopen zachytit žádné kanály, je alternativou živé televizní vysílání online. Řada televizních stanic zpřístupňuje svůj obsah online prostřednictvím vlastních webových stránek nebo streamovacích služeb. Kromě toho řada streamovacích služeb, včetně Hulu Live, YouTube TV a Sling TV, nabízí přístup k velkému výběru kanálů výměnou za měsíční předplatné. Tyto programy často zahrnují bezplatné zkušební období, takže si je můžete před registrací vyzkoušet.

Pro ty, kteří chtějí zvolit strategii „udělej si sám“, si můžete vyrobit domácí anténu z běžných domácích předmětů. Jedna taková technika zahrnuje stavbu „věšákové antény“. Vzpřímené drátěné ramínko na šaty je třeba po narovnání nejprve připevnit ke kusu dřeva nebo plastu. Pro zlepšení příjmu umístěte drát poblíž okna nebo venku a připojte jej k anténnímu vstupu televizoru. Domácí antény mohou být stále dobrou alternativou v místech se slušným pokrytím signálem, i když nemusí nabízet tak silný signál jako profesionální antény.

V neposlední řadě můžete zvolit satelitní televizi, pokud nemáte přístup k běžnému televiznímu signálu a nechcete se spoléhat na streamovací služby. Širokou škálu kanálů můžete přijímat přímo z vesmírných satelitů, pokud si zakoupíte balíček satelitního přijímače a instalace antény od poskytovatele satelitní televize. I v odlehlých lokalitách, kde mohou mít běžné antény problémy, může toto řešení zajistit spolehlivý televizní signál za počáteční náklady.

Závěrem lze říci, že existuje řada různých alternativ k používání antén, které byly v minulosti preferovaným způsobem příjmu televizního vysílání. Mezi významné alternativy patří použití vestavěného tuneru v televizoru, sledování živého televizního vysílání online, sestavení domácí antény nebo volba satelitní televize. Před výběrem zvažte své jedinečné potřeby a okolnosti, protože každá volba má své výhody a nevýhody. Po troše zkoumání a testování můžete své oblíbené televizní pořady a stanice sledovat i bez typické antény.

FAQ
Jak mohu na svém chytrém televizoru přijímat místní kanály bez antény?

Pokud chcete sledovat místní kanály na svém televizoru Smart TV bez antény, máte několik dalších možností, které je třeba zvážit: Místní kanály jsou součástí balíčků několika poskytovatelů streamování, včetně Hulu Live TV, YouTube TV a Sling TV. Prostřednictvím jejich aplikací v televizoru Smart TV si můžete tyto služby předplatit a sledovat místní kanály. Bezplatné over-the-Air aplikace: Některé stanice, včetně ABC, NBC a CBS, nabízejí vlastní aplikace, které vám umožní sledovat jejich obsah zdarma online. Tyto aplikace mohou nabízet vysílání regionálních kanálů na vyžádání i živé vysílání. 3. Mobilní hotspot: Pokud máte chytrý telefon a spolehlivý datový tarif, můžete si nastavit mobilní hotspot a propojit s ním televizor Smart TV. To vám umožní používat na televizoru Smart TV aplikace, které nabízejí místní kanály nebo přístup ke streamovacím službám. 4. Adaptéry pro digitální antény: Některé firmy prodávají adaptéry digitální antény, které lze připojit k portu USB nebo HDMI televizoru Smart TV. Díky použití internetového připojení v televizoru Smart TV namísto tradiční antény umožňují tyto adaptéry přijímat místní kanály vzduchem.

Mějte na paměti, že dostupnost těchto možností se může měnit v závislosti na vaší oblasti a konkrétním modelu televizoru Smart TV, který máte.

Jak mohu sledovat živé televizní vysílání zdarma?

Pro bezplatné sledování živého televizního vysílání existují různé alternativy k použití antény. Zde je několik různých možností: 1. Streamovací služby: Některé streamovací webové stránky poskytují bezplatné živé vysílání televizních stanic. Pluto TV, XUMO a Tubi je několik oblíbených alternativ, které nabízejí výběr kanálů a obsahu bez poplatků za členství. Mnoho televizních stanic zpřístupňuje své pořady ke streamování na svých oficiálních webových stránkách nebo v mobilních aplikacích.

2. Webové stránky a aplikace sítí. Často je možné zdarma dohnat epizody nebo sledovat živé vysílání. Příkladem jsou sítě ABC, NBC, CBS a FOX.

3. Bezplatné zkušební verze: Několik streamovacích webů poskytuje bezplatné zkušební verze, během nichž můžete po určitou dobu sledovat živé televizní vysílání. Bezplatné zkušební verze služeb jako Hulu + Live TV, Sling TV a YouTube TV trvají sedm až čtrnáct dní.

4. Bezplatné místní vysílací kanály: V některých lokalitách můžete místní vysílací kanály sledovat zdarma vzduchem. Prozkoumejte vestavěný digitální tuner v televizoru a zkuste vyhledat dostupné kanály. Možná budete šokováni, když zjistíte, že můžete sledovat místní stanice bez antény. Většina televizních stanic má vlastní specializované aplikace, které umožňují bezplatný přístup k jejich materiálu.

5. Aplikace pro televizní sítě. Tyto aplikace často nabízejí přístup k jejich vysílání na vyžádání a také živé vysílání jejich sítí. Dalšími příklady jsou The CW, PBS a BBC iPlayer.

Je vhodné tyto možnosti prozkoumat a najít ty, které vám nejlépe vyhovují, protože dostupnost a možnosti se mohou lišit podle místa, kde se nacházíte.