Jak ztišit klávesnici

Jak zesílit zvuk na klávesnici?
Některé klávesnice mají klávesy, které umožňují ovládat hlasitost. Obvykle na sobě mají symbol stylizovaného reproduktoru, ze kterého vychází zvukové vlny. Obvykle se nachází někde u funkčních kláves nahoře, u notebooků to jsou často přímo funkční klávesy v kombinaci se speciální klávesou Fn . Cached
Další informace najdete na help.gnome.org

Pro mnohé z nás, ať už je používáme k práci, zábavě nebo jen k prohlížení internetu, jsou klávesnice nezbytnou součástí vybavení. Hlasité zvuky některých klávesnic však mohou být rušivé a obtěžující, zejména na veřejných místech nebo při psaní pozdě v noci. Naštěstí existují různé způsoby, jak klávesnici ztišit. Tento článek se bude zabývat různými způsoby, jak snížit hlučnost klávesnice, a poskytne odpovědi na některé často kladené otázky týkající se hlučnosti klávesnice a jejích preferencí. Proč je zvuk mé klávesnice tak hlasitý?

Hlasitost klávesnice může být ovlivněna řadou věcí. Jedním z největších viníků jsou mechanické spínače, které se nacházejí v mnoha herních klávesnicích. Tyto spínače mohou při stisknutí vydávat hlasitý cvakavý zvuk a jsou proslulé svou dlouhou životností a hmatovou zpětnou vazbou. Dalším faktorem je konstrukce a hmota klávesnice. Levnější klávesnice obvykle vydávají při psaní větší hluk, protože jsou vyrobeny z horších materiálů. Jak lze ztišit mezerník?

Jednou z největších a často nejhlučnější kláves na klávesnici je mezerník. Můžete zkusit namazat stabilizátory pod mezerníkem malým množstvím silikonového maziva nebo lubrikantu, aby byl tišší. Hluk se ztlumí a sníží se tření. Dávejte však pozor, abyste nepoužili příliš mnoho maziva, protože by se klávesa mohla stát lepkavou.

Přidáním těsnicích kroužků lze také ztišit mezerník. O-kroužky, což jsou malé gumové kroužky, které obepínají stopku klávesy, lze použít ke snížení hluku, který klávesa při stisku vydává. Tyto kroužky se dodávají v různých tloušťkách podle vašich preferencí a lze je zakoupit online nebo v obchodech s počítačovým příslušenstvím. Jak mohu snížit hlučnost klávesnice Apple?

Přestože jsou klávesnice Apple proslulé svým štíhlým vzhledem a nízkým profilem, mohou být při používání poměrně hlučné. I když existuje několik metod, které můžete zvážit, společnost Apple oficiálně nenabízí způsob, jak své klávesnice ztišit. Jednou z možností je použití silikonového krytu klávesnice. Tyto jemné kryty mohou chránit klávesnici před politím a prachem a zároveň snížit hlučnost. Mějte však na paměti, že to může mít malý vliv na způsob psaní.

Další možností je použití náhubku na klávesnici. Tyto podložky se dávají pod klávesnici a snižují hluk tím, že pohlcují zvukové vibrace. Můžete také uvažovat o využití mechanické klávesnice vyrobené speciálně pro zařízení Apple, která má tišší spínače. Proč lidé dávají přednost hlasitým klávesnicím?

Některým lidem se hlasité cvakání, které vydávají mechanické klávesnice, skutečně líbí, přestože většina lidí dává přednost tišším klávesnicím. Díky zvukové zpětné vazbě je psaní příjemné a máte pocit, že reagujete. Zvuk může také vyvolávat vzpomínky na historické psací stroje a nostalgický pocit. Hmatová zpětná vazba mechanických klávesnic může také některým uživatelům pomoci psát přesněji a rychleji.

Závěrem lze říci, že existuje mnoho způsobů, jak klávesnici ztišit, od využití potahů na klávesnici nebo podložek pro ztišení až po mazání mezerníku. Rozhodnutí nakonec závisí na osobních preferencích a na klávesnici, kterou používáte. Existují možnosti, které vyhovují vašim preferencím, ať už máte rádi tiché psaní, nebo oceníte uspokojivý zvuk mechanických spínačů.

FAQ
Jsou klikací klávesnice příliš hlasité?

Obecně se má za to, že clicky klávesnice jsou hlasitější než jiné varianty klávesnic. Hlasitý zvuk cvakání zajišťují mechanické spínače použité v těchto klávesnicích, které mohou být ve srovnání s membránovými nebo nůžkovými spínači velmi hlučné. Hlučnost klávesnice však může být ovlivněna typem klikací klávesnice i stylem psaní.

Mají být klávesnice hlasité?

Ne, klávesnice by ze své podstaty neměly být hlučné. Hlučnost klávesnice se však může měnit podle typu klávesnice a spínačů, kterými je vybavena. Například mechanické klávesnice jsou obvykle hlučnější než membránové. Hlučnost klávesnice může ovlivnit také technika psaní a síla, kterou uživatel při psaní používá. Aby se snížil hluk v pozadí a rozptylování, mohou někteří lidé dávat přednost tišší klávesnici.

Jak ztišit klávesy?

Existuje několik technik, které můžete použít ke ztišení kláves a snížení hluku vydávaného při psaní: O-kroužky jsou malé gumové kroužky, které lze vložit pod každou klávesu.

1. Při stisknutí klávesy slouží jako tlumiče, které pohlcují nárazy a snižují hluk. O-kroužky se dodávají v různých tloušťkách, takže si můžete vybrat ten, který nejlépe vyhovuje vašim potřebám. 2. Pěna tlumící hluk klávesnice: Tento typ pěny je vyroben speciálně pro snížení hluku klávesnice. Lze ji rozdělit na malé kousky a vložit mezi kryty kláves a mechanické spínače. Díky tomu, že pěna pohlcuje zvuk a vibrace, je psaní tišší.

3. Mazání: Stabilizátory a spínače na klávesnici lze ztišit jejich promazáním. Používejte nevodivé mazivo vytvořené speciálně pro mechanické klávesnice a dbejte na to, abyste jej aplikovali v souladu s pokyny výrobce.

4. Výměna spínačů: Pokud je vaše klávesnice mechanická, měli byste zvážit výměnu spínače za tišší. Některé spínače, například Cherry MX Silent Red nebo Brown, jsou vyrobeny tak, aby byly tišší a zároveň poskytovaly hmatový pocit spojený s mechanickými spínači.

Před provedením jakýchkoli úprav mějte na paměti, že byste měli nejprve přesně pochopit potřeby a kompatibilitu své klávesnice.