Rozpoznání tiskárny v iPadu

Jak připojit iPad k tiskárně?
Nastavení tiskárny HP (Funkce Apple AirPrint pro iPhone, iPad)

  1. Ujistěte se, že je na zařízení Apple zapnuta funkce Wi-Fi a že je vedle názvu vaší místní sítě Wi-Fi zatržítko. …
  2. Restartujte tiskárnu a pak zkontrolujte stav připojení tiskárny k síti. …
  3. Umístěte tiskárnu do dosahu signálu směrovače Wi-Fi a připojte ji k síti.
Další informace najdete na support.hp.com

Přemýšleli jste někdy o tom, jak v iPadu rozpoznat tiskárnu? Pak máte štěstí! V tomto příspěvku se podíváme na různé způsoby připojení iPadu k tiskárně a na to, jak vyřešit případné problémy. Kromě toho se budeme zabývat často kladenými otázkami, včetně toho, jak se pomocí iPadu připojit k bezdrátové tiskárně, kde v iPadu najít nastavení tiskárny, jak se pomocí iPadu připojit k tiskárně bez použití AirPrint a jak zjistit, zda vaše tiskárna podporuje AirPrint. Začněme hned teď!

Pohodlným způsobem, jak tisknout dokumenty a fotografie bez fyzického připojení, je připojení iPadu k bezdrátové tiskárně. Nejprve si ověřte, zda vaše tiskárna podporuje bezdrátový tisk. Ačkoli většina současných tiskáren tuto možnost má, je dobré vždy zkontrolovat dokumentaci k tiskárně nebo webové stránky výrobce a zjistit podrobnosti o kompatibilitě.

Chcete-li tiskárnu připojit k iPadu poté, co jste se ujistili, že je schopna bezdrátového tisku, postupujte podle následujících pokynů: V kroku 1 se ujistěte, že jsou iPad i tiskárna připojeny ke stejné síti Wi-Fi. To je nezbytné pro efektivní připojení zařízení. Otevřete na zařízení iPad aplikaci, ze které chcete tisknout.

2. Může to být aplikace Mail, Safari nebo jiná aplikace kompatibilní s tiskem. 3. V aplikaci vyhledejte možnost Tisk. Obvykle se k ní dostanete pomocí ikony Sdílet (čtverec se šipkou směřující nahoru) nebo ikony Více (tři tečky nebo čáry).

4. V nabídce vyberte možnost Tisk a iPad vyhledá blízké tiskárny v síti. Po zjištění bezdrátové tiskárny ji vyberte ze seznamu dostupných tiskáren. 5. Upravte případné předvolby tisku, například množství kopií nebo velikost papíru, a poté klepnutím na tlačítko Tisk zahajte tisk.

V zařízení iPad se nastavení tiskárny nachází v aplikaci Nastavení, takže si nedělejte starosti, pokud je nemůžete najít. Zde je návod, jak se k nim dostat:

1. Na domovské obrazovce zařízení iPad vyberte aplikaci Nastavení. 2. Klepněte na tlačítko Nastavení. Její ikona má tvar ozubeného kola.

2. Vyhledejte kategorii označenou „Tiskárny a skenery“ nebo „Tiskárny“ přejetím prstem po seznamu možností. Chcete-li zobrazit nastavení tiskárny, klepněte na ni. 3. Zde můžete zkoumat a spravovat aktuálně připojené tiskárny, přidávat nebo odstraňovat tiskárny a měnit různá nastavení tisku.

Co se stane, pokud nemáte tiskárnu, která podporuje AirPrint? Nemějte obavy! I bez AirPrintu lze iPad k tiskárně připojit. Jedním z nich je použití programu třetí strany vytvořeného přímo pro bezdrátový tisk. Díky těmto aplikacím, které slouží jako kanál mezi oběma zařízeními, můžete tisknout přímo ze svého iPadu.

V obchodě se softwarem Store zadejte „printers“ nebo „wireless printing“ a objevte ten správný software. Na základě recenzí vyberte aplikaci, která podporuje váš model tiskárny a má požadované funkce. Po stažení a instalaci aplikace připojte iPad k tiskárně podle pokynů na obrazovce.

V neposlední řadě existuje několik způsobů, jak zjistit, zda vaše tiskárna podporuje AirPrint. Jednou z možností je vyhledat specifikace tiskárny v uživatelské příručce nebo na webových stránkách výrobce. Další možností je zkontrolovat, zda je na tiskárně uvedeno logo AirPrint. Tento symbol označuje, že tiskárna byla schválena pro použití s iPady a dalšími produkty Apple.

Závěrem lze říci, že je jednoduché přimět iPad k detekci tiskárny. Postup podle pokynů v tomto článku vám pomůže dosáhnout vašich tiskových cílů, ať už máte bezdrátovou tiskárnu, potřebujete získat přístup k nastavení tiskárny, chcete připojit iPad k tiskárně bez technologie AirPrint nebo chcete zjistit, zda vaše tiskárna AirPrint podporuje. Na zdraví při tisku!

FAQ
Jak opravím nezobrazující se zařízení a tiskárny?

Pokud se zařízení a tiskárny v počítači nezobrazují, můžete tento problém vyřešit několika postupy: 1. Restartujte počítač: Obnovení operačního systému a obnovení připojení může občas problémy vyřešit. 2. Ověřte připojení zařízení: Zkontrolujte, zda je počítač správně propojen s veškerým hardwarem, včetně tiskáren. Ověřte, zda jsou všechny kabely pevně zasunuty, a pokud používáte bezdrátová připojení, zkontrolujte, zda jsou správně nakonfigurována a zda jsou připojena ke stejné síti. 3. Aktualizujte ovladače: Zařízení se nemusí zobrazit, pokud jsou jejich ovladače zastaralé nebo nekompatibilní. Chcete-li stáhnout a nainstalovat nejnovější ovladače pro tiskárnu a další zařízení, přejděte na webové stránky výrobce. 4. Zapněte služby „Print Spooler“ a „Bluetooth Support Service“: Do vyhledávacího pole zadejte „services.msc“ a po zadání příkazu stiskněte klávesu Enter. V okně služeb vyhledejte „Bluetooth Support Service“ a „Print Spooler“, klikněte na některou z nich pravým tlačítkem myši a zvolte „Start“ nebo „Restartovat“. 5. Spusťte nástroj pro řešení potíží s hardwarem a zařízeními stisknutím kláves Windows + I, otevřete aplikaci Nastavení, zvolte „Aktualizace a zabezpečení“ a poté vyberte „Řešení potíží“. 6. V části „Vyhledat a opravit další problémy“ klikněte na položku „Hardware a zařízení“ a postupujte podle pokynů na obrazovce. Zkontrolujte aktualizace systému Windows: Aktualizace operačního systému vám může pomoci odstranit problémy s kompatibilitou a zlepšit detekci zařízení. Chcete-li zkontrolovat aktualizace, otevřete aplikaci Nastavení, vyberte „Aktualizace a zabezpečení“ a poté stiskněte „Zkontrolovat aktualizace“. 7. Resetujte tiskárnu: Pokud se tiskárna nezobrazuje, zkuste ji resetovat tak, že ji vypnete, odpojíte a po krátké prodlevě znovu zapnete.

8. Přeinstalujte software tiskárny: Pokud žádný z výše uvedených postupů nefunguje, zkuste odinstalovat a znovu nainstalovat software tiskárny v počítači. Pokyny k tomuto postupu naleznete na webových stránkách výrobce.

Pro další řešení problému, pokud přetrvává, by bylo vhodné kontaktovat podporu výrobce nebo si najmout odborníka.