Jak přehrávat soubory .ts. Komplexní průvodce

V čem přehrát soubor TS?
Soubory TS lze otevřít a přehrát v populárním VideoLAN VLC media player, který je volně dostupný ke stažení. Cached
Další informace najdete na docs.fileformat.com

Oblíbený typ video souboru pro streamování a vysílání se nazývá TS (Transport Stream) soubor. Obvykle je můžete najít na discích Blu-ray, DVD a dokonce i v některých online službách pro streamování videa. Pokud však nemáte vhodné vybavení nebo znalosti, může být přehrávání souborů TS občas obtížné. V tomto příspěvku vám poskytneme důkladný návod, jak přehrávat soubory.ts, včetně informací o tom, jak je přehrát ve VLC, jak je přehrát bez zadrhávání, zda přehrávač médií podporuje soubory TS a zda VLC umí převést TS do MP4.

1. Použití VLC k přehrávání souborů TS Oblíbený a přizpůsobivý multimediální přehrávač VLC media player umí přehrávat různé formáty souborů, včetně souborů TS. Chcete-li přehrát soubor TS, proveďte ve VLC následující akce:

V kroku 1 otevřete v počítači přehrávač médií VLC.

Krok 2: Po kliknutí na položku „Média“ na panelu nabídek vyberte z rozevírací nabídky možnost „Otevřít soubor“. Krok 3: Vyhledáním v počítači vyhledejte soubor TS, který chcete přehrát, a klikněte na tlačítko „Otevřít“.

Soubor TS se začne přehrávat v kroku 4 pomocí VLC. Bezproblémové přehrávání souborů TS

Při přehrávání souborů TS může někdy docházet k jejich zadrhávání nebo zpožďování, zejména pokud hardware nebo software vašeho počítače není navržen pro přehrávání videa ve vysokém rozlišení. Zde je několik tipů pro bezproblémové přehrávání souborů TS:

a. Aktualizujte VLC: Ujistěte se, že v počítači běží nejnovější verze přehrávače médií VLC. Aktualizace často přinášejí opravy chyb a vylepšení výkonu, které mohou zlepšit zážitek z přehrávání.

b) Upravte nastavení VLC: Pro přístup ke kartě „Input / Codecs“ přejděte na „Tools“ v panelu nabídek, vyberte „Preferences“ a klikněte tam. Zde můžete experimentovat s několika možnostmi a zjistit, zda se zvýší výkon přehrávání, například změnou hodnot mezipaměti nebo zapnutím hardwarové akcelerace.

c. Upgrade hardwaru: Pokud máte často problémy s plynulým přehráváním souborů TS, zamyslete se nad aktualizací svého zařízení, aby zvládlo nároky přehrávání videa ve vysokém rozlišení, například pořízením větší paměti RAM nebo rychlejšího procesoru.

3. Přehrávače médií, které podporují soubory TS

Mezi další přehrávače médií, které kromě přehrávače VLC media player podporují soubory TS, patří např: Výchozí přehrávač médií pro operační systémy Windows, Windows Media Player, je schopen přehrávat soubory TS. Může však být nutné nainstalovat další kodeky. PotPlayer je kompaktní přehrávač médií s bohatými funkcemi, který podporuje různé formáty souborů včetně souborů TS. KMPlayer je flexibilní přehrávač médií, který podporuje soubory TS a má řadu možností přizpůsobení.

4. Použití přehrávače VLC k převodu souborů TS do formátu MP4

Soubory TS lze převést do formátu MP4 také pomocí přehrávače médií VLC. Postup je následující:

Jako první krok otevřete v počítači přehrávač médií VLC. Krok 2: Kliknutím na „Média“ na panelu nabídek vyberte z rozbalovací nabídky možnost „Převést / Uložit“. Krok 3: Klikněte na „Přidat“ na kartě „Soubor“ a vyberte soubor TS, který chcete převést. Tlačítko „Convert / Save“ se nachází v dolní části. Krok 5: V části „Profil“ vyberte „Video – H.264 + MP3 (MP4)“ nebo jakýkoli jiný vhodný profil. Krok 6: Uveďte umístění převáděného souboru a jeho název. 7. krok: Stisknutím tlačítka „Start“ spustíte proces převodu.

Nakonec lze pro snadné přehrávání souborů.ts použít přehrávač VLC media player nebo jiné vhodné přehrávače médií. Pro zajištění bezproblémového přehrávání udržujte své zařízení a přehrávače aktuální a v případě potřeby přemýšlejte o změně nastavení. V případě potřeby může navíc VLC převést soubory.ts do formátu.mp4. S pomocí tohoto důkladného návodu byste nyní měli být připraveni na snadné přehrávání souborů TS.

FAQ
Jak vytvořit ze souboru TS video?

Při převodu souboru TS na video se můžete držet těchto postupů: 1. Vyberte program pro převod videa: Vyhledejte renomovaný program, který podporuje konverzi formátů souborů TS. VLC Media Player, HandBrake a Freemake Video Converter jsou některé oblíbené alternativy. Stažením a instalací programu pro konverzi videa nainstalujte vybraný software do počítače. Dbejte na to, abyste dodržovali pokyny k instalaci softwaru.

3. Spusťte program: Spusťte počítačový program, který jste nainstalovali pro převod videa. 4. Přidejte soubor TS: Vyberte a přidejte soubor TS, který chcete převést na video, pomocí možnosti „Přidat soubor“ nebo „Importovat“ v softwaru. Soubor TS můžete také vložit přímo do rozhraní softwaru pomocí metody „drag-and-drop“ (přetáhni a pusť). 5. Kliknutím vyberte požadovaný formát videa, do kterého chcete soubor TS převést. Nejoblíbenějšími formáty videa jsou MP4, AVI, MKV a MOV. Ujistěte se, že program akceptuje vámi zvolený výstupní formát. 6. Upravte nastavení videa (volitelné): V závislosti na softwaru můžete změnit rozlišení, datový tok, snímkovou frekvenci a nastavení zvuku. Tyto možnosti můžete změnit podle svého vkusu nebo je ponechat tak, jak jsou. 7. Zvolte výstupní umístění: Vyberte umístění v počítači, do kterého chcete uložit převedený videosoubor. 8. Spusťte proces převodu: Klepnutím na tlačítko „Start“ nebo „Convert“ v softwaru zahájíte proces převodu. Poté software začne převádět soubor TS do zvoleného formátu videa. 9. Buďte trpěliví, protože dokončení konverze si vyžádá svůj čas. Délka procesu převodu bude záviset na velikosti souboru TS a rychlosti vašeho počítače. Trpělivě vyčkejte, až program dokončí přeměnu souboru TS na video.

10. Vyhledejte převedené video: Po dokončení převodu vás o tom program informuje. Čerstvě převedený videosoubor pak můžete objevit tak, že přejdete do výstupního umístění, které jste zvolili v kroku 7.

Tyto postupy by vám měly umožnit úspěšně převést soubor TS do formátu videa, což vám umožní jeho přehrávání v různých multimediálních přehrávačích a zařízeních.