Jak zobrazit více příspěvků přátel na Facebooku

Už vás nebaví, že při procházení kanálu na Facebooku vidíte jen aktualizace od malého počtu svých přátel? Stává se vám často, že vám uniknou důležité aktualizace od vašich blízkých? Pokud ano, nejste v tom sami. Existují řešení, jak vyřešit problém, který zaznamenalo mnoho uživatelů – nemohou si přečíst všechny příspěvky svých přátel na Facebooku. V tomto článku se podíváme na to, proč možná nevidíte všechny příspěvky svých přátel, jak upravit algoritmus Facebooku, abyste viděli více příspěvků od přátel, a jak službu používat, abyste viděli více přátel a méně reklamy. Proč se mi nezobrazují všechny příspěvky mých přátel na Facebooku?

To, co se zobrazuje ve vašem kanálu novinek na Facebooku, určuje důmyslný algoritmus. Popularita příspěvků, vaše interakce s přáteli a relevance materiálu jsou jen některé z proměnných, které náš algoritmus zohledňuje. Mohli byste vidět pouze příspěvky od přátel, s nimiž často komunikujete nebo s nimiž komunikuje mnoho dalších lidí. To znamená, že vám mohou uniknout některé aktualizace vašich přátel, pokud se jejich příspěvky zahrabou do vašeho kanálu. Jak mohu upravit algoritmus Facebooku, aby zobrazoval více příspěvků od přátel?

Chcete-li zobrazit více aktualizací svých přátel na Facebooku, můžete postupovat podle několika jednoduchých kroků. Pokud chcete vidět více příspěvků přítele, přejděte nejprve na jeho profil. Chcete-li nejprve zobrazit jejich titulní fotografii, klikněte na tlačítko „Sledovat“ pod ní a v rozevírací nabídce vyberte možnost „Zobrazit jako první“. Tím budou mít jejich aktualizace ve vašem proudu zpráv vyšší prioritu, a vy tak nepřijdete o žádnou z jejich aktualizací. Můžete také častěji komunikovat s příspěvky svých přátel tím, že je budete sdílet, lajkovat a komentovat. Facebook tím získá signál, že chcete zobrazovat další věci od daného uživatele. Jak přimět Facebook, aby mi místo reklam zobrazoval více přátel?

Pokud vás nebaví zobrazovat na Facebooku více reklam než příspěvků od vašich kamarádů, můžete změnit několik nastavení. Chcete-li vstoupit do nabídky, nejprve klikněte na tři vodorovné čáry v pravém horním rohu obrazovky. Po položce „Nastavení a soukromí“ sjeďte dolů a klikněte na „Nastavení“. Poté vyberte „Předvolby reklam“ kliknutím na „Reklamy“ v levém sloupci. Výběrem typů reklam, které si přejete zobrazovat, nebo úplným zakázáním některých kategorií reklam si zde můžete přizpůsobit své preference reklam. Úpravou reklamních preferencí můžete zajistit, že se vám bude zobrazovat více toho, co vás zajímá, a méně nerelevantních informací. Proč se mi zobrazuje více reklam na Facebooku než příspěvků přátel?

Hlavním důvodem, proč se vám může zobrazovat více reklam než aktualizací od vašich přátel, je strategie příjmů společnosti Facebook. Facebook podporuje reklamy ve vašem kanálu novinek, protože vydělávání peněz z velké části závisí na reklamě. Reklamy bohužel často splňují parametry, podle kterých algoritmus vybírá, jaký materiál vám zobrazí, aby vás zaujal a abyste na něj klikali. Můžete však převzít odpovědnost a zobrazovat více materiálu, po kterém toužíte, pokud budete postupovat podle dříve uvedených kroků.

Viditelnost příspěvků vašich přátel na Facebooku může být omezena algoritmem, ale existují způsoby, jak ji ovlivnit. Změnou nastavení a větší účastí na jejich obsahu můžete zajistit, aby se vám v news feedu zobrazovalo více příspěvků vašich přátel. Více příspěvků svých přátel a méně reklam uvidíte také nastavením možností reklamy. Protože obchodní model Facebooku stojí hlavně na reklamě, můžete ve výchozím nastavení vidět více reklam než příspěvků svých přátel. Aby pro vás byla platforma individuálnější, můžete několika změnami upřednostnit obsah, který je pro vás důležitý.

FAQ
Jak přenastavím svůj kanál na Facebooku?

Chcete-li vymazat svůj kanál na Facebooku a zobrazovat více aktualizací od svých přátel, můžete postupovat následujícími způsoby: 1. Přihlaste se ke svému účtu otevřením aplikace Facebook nebo návštěvou webových stránek Facebooku. 2. Přejděte dolů na konec svého kanálu zpráv na domovské stránce.

3. V pravém dolním rohu stránky vyhledejte rozevírací možnost „Nastavení a soukromí“.

4. V rozbalovací nabídce vyberte možnost „News Feed Preferences“ (Předvolby kanálu novinek) kliknutím na ni. 5. V nabídce nastavení vyberte možnost „Upřednostnit, kdo se zobrazí jako první“. 6. Zobrazí se seznam vašich přátel a stránek, které sledujete. Kliknutím na jejich profilové obrázky můžete vybrat přátele, jejichž příspěvky chcete zobrazovat častěji. 7. Po výběru kamarádů stiskněte tlačítko „Hotovo“ v pravém dolním rohu obrazovky. Facebook poté upřednostní příspěvky vybraných přátel ve vašem News Feedu, čímž zajistí, že uvidíte více jejich obsahu.

Je důležité mít na paměti, že algoritmus Facebooku může stále upřednostňovat některé příspěvky na základě zapojení a dalších proměnných. Pokud však provedete tyto kroky, budete s větší pravděpodobností vidět aktualizace od vybraných přátel.

Proč se mi na Facebooku zobrazuje jen několik příspěvků?

Na Facebooku si můžete všimnout jen několika příspěvků z několika důvodů: Prvním faktorem je algoritmus Facebooku, který určuje, které příspěvky se zobrazí ve vašem kanálu novinek. Zohledňuje řadu věcí, včetně vašich interakcí s přáteli, počtu lidí, kteří příspěvek viděli, a vašich předchozích preferencí. Přestože se tento algoritmus snaží zobrazovat ty nejrelevantnější a nejzajímavější věci, může se stát, že vám některé položky uniknou. Omezený čas a pozornost: Vzhledem k tomu, že uživatelé Facebooku denně sdílejí velké množství obsahu, není možné každému uživateli zobrazit každý jednotlivý příspěvek. Aby se co nejlépe využil váš omezený čas a pozornost, snaží se algoritmus Facebooku vybrat ty nejvýznamnější a nejzajímavější příspěvky. 3. Předvolby ochrany osobních údajů: Příspěvky vašich přátel mohou mít různé preference soukromí. Pokud nejste součástí cílového publika příspěvku, nebudete jej moci zobrazit. 4. Zrušení sledování nebo skrytí příspěvků: Pokud jste se rozhodli zrušit sledování nebo skrýt příspěvky konkrétních přátel nebo stránek, bude vám Facebook přednostně zobrazovat obsah z jiných zdrojů. Chcete-li zobrazit více příspěvků svých přátel na Facebooku, můžete se pokusit o následující kroky: 1. Reagovat na jejich příspěvky: Facebook pozná, že vás materiály vašich přátel zajímají a chcete od nich vidět více, pokud jejich příspěvky lajkujete, komentujete a sdílíte. Upravte si možnosti kanálu novinek na Facebooku tak, že v rozbalovací nabídce v pravém horním rohu obrazovky vyberete možnost „Předvolby kanálu novinek“. Odtud můžete určitým přátelům nebo stránkám přidělit vyšší prioritu, aby se vám jejich aktualizace zobrazovaly jako první. 3. Navštivte přímo jejich profily: Pokud chcete zobrazit další příspěvky jednotlivých přátel, můžete jejich profily navštívit přímo. Tímto způsobem si můžete prohlédnout jejich příspěvky a přímo komunikovat s jejich obsahem.

Mějte na paměti, že algoritmus Facebooku se neustále mění, takže se vaše zkušenosti s proudem zpráv mohou časem změnit.