Jak vyrobit elixíry ve hře Breath of the Wild. Průvodce výrobou mocných lektvarů

Does it matter what monster part you use in an elixir?
The type and quality of monster parts you use in your recipes doesn't matter as much as the actual critter that provides the stat buffs. That means if you want to make the best or longest-lasting elixirs, you will need to add up to 4 critters into the pot.
Další informace najdete na www.ign.com

Hratelnost hry The Legend of Zelda: Breath of the Wild do značné míry spoléhá na elixíry. Tyto lektvary poskytují Linkovi různé výhody a přednosti, které mu mohou být při cestování po Hyrule docela užitečné. V tomto příspěvku se budeme zabývat nuancemi tvorby elixírů a podíváme se na témata, jako je výroba skvělých elixírů, hledání nejlepších elixírů, výroba horkých elixírů, a dokonce i na to, zda můžete vyrábět elixíry pomocí želé Chuchu.

1. Jak vyrábět chladivé elixíry: V horkých oblastech Hyrule, kde vás dusné vedro může rychle připravit o zdraví, jsou chladivé elixíry velmi užitečné. K výrobě chladivých elixírů budete muset sbírat látky s chladivými vlastnostmi. Hydromelouny, letní motýli a chladivé papričky jsou několika příklady typických chladivých ingrediencí. Chcete-li zvýšit chladicí účinky částí příšer nebo drobných živočichů, jako je hmyz, můžete k nim tyto chladicí látky také přidat. Vyzkoušejte různé poměry a kombinace, abyste vytvořili silnější chladivé elixíry.

2. Ve hře Zelda zde najdete návod, jak získat ty nejlepší elixíry: Ve hře Breath of the Wild se musíte soustředit na získávání prvotřídních komponent, pokud chcete vytvořit ty nejlepší elixíry. Hledejte drahé a neobvyklé předměty, včetně Lynelových vnitřností, částí draků a vzácného hmyzu. Tyto komponenty mohou v kombinaci s částmi příšer nebo jinými látkami vytvořit silné elixíry s dlouhodobějšími účinky. Chcete-li ještě více zlepšit kvalitu svých elixírů, používání Hrnce na vaření při nošení „Kiltonovy masky“ může zvýšit vaše šance na nalezení vzácných částí příšer. 3. Výroba tepelných elixírů: Tepelné elixíry jsou nezbytné při průzkumu mrazivých oblastí, podobně jako chladivé elixíry pro přežití v horkém podnebí. Pro výrobu tepelných elixírů sbírejte předměty, které jsou teplé. Mezi přísady s hřejivým účinkem patří pálivé papriky, houby a hřejivý šafrán. Link bude schopen odolávat chladným podmínkám v oblastech, jako je pohoří Hebra, kombinací těchto prvků s částmi příšer nebo zvířaty, jako jsou ještěrky.

4. Použití želé Chuchu k výrobě elixírů: V Breath of the Wild lze pružnou přísadu chuchu želé využít k výrobě řady různých elixírů. Ačkoli samotné želé chuchu nemá žádné zvláštní účinky, lze ho smíchat s jinými přísadami a zlepšit tak účinky těchto přísad. Elixíry mohou působit déle, pokud se například zkombinuje želé chuchu s hmyzem. Účinnost elixíru lze zvýšit kombinací s částmi příšer. Chcete-li při výrobě elixírů odhalit plnou sílu želé Chuchu, vyzkoušejte různé kombinace.

Vždy mějte na paměti, že klíčem k tomu, abyste se stali zkušenými výrobci elixírů, je experimentování. Chcete-li vytvořit ideální směs pro požadovaný výsledek, neváhejte kombinovat různé prvky. Chcete-li vyrobit elixíry, které vám pomohou překonat problémy, které vás čekají, dávejte si pozor na neobvyklé přísady, zatímco budete prozkoumávat široké okolí Hyrule a experimentovat s různými kulinářskými technikami.

FAQ
Stojí elixíry za to?

Elixíry ve hře The Legend of Zelda: Breath of the Wild se bezesporu vyplatí. Jsou to silné látky, které hráči poskytují řadu výhodných účinků, včetně obnovy zdraví, zvýšení výdrže, zvýšení obrany a odolnosti vůči elementárnímu nebo vysokoteplotnímu poškození. Elixíry mohou být nezbytné pro překonání obtížných cílů, vydržení náročných bojů a přežití v drsných podmínkách. Hráči si mohou vyrobit mocné lektvary, které výrazně zlepší jejich schopnosti a poskytnou jim výhodu ve hře, když se naučí vyrábět elixíry kombinací různých složek a částí příšer.

Umíte vyrábět elixíry z želé chuchu?

Ve hře The Legend of Zelda: Breath of the Wild lze želé chuchu použít k výrobě elixírů. Chuchu želé je pružná látka, kterou lze využít k výrobě různých elixírů s různými účinky. Smícháním želé chuchu s dalšími složkami, jako je hmyz, kousky příšer nebo jiné věci, které ve hře najdete, můžete vytvořit elixíry, které nabízejí různé výhody, například obnovení zdraví, zlepšení výdrže nebo odolnost vůči elementárnímu poškození. Želé chuchu a další materiály lze různými způsoby kombinovat a vytvářet tak účinné elixíry, které vám pomohou při herních dobrodružstvích.

Jak se elixír vyrábí?

Ve hře The Legend of Zelda: Breath of the Wild musíte získávat různé komponenty a kombinovat je, abyste vytvořili elixír. Níže je uveden návod na vytvoření elixíru krok za krokem:

1. Shromážděte komponenty: Během průzkumu herního vesmíru hledejte různé rostliny, hmyz, části příšer a další předměty, které lze využít jako složky elixíru. Ty lze objevit na řadě míst, včetně lesů, hor a dokonce i nepřátelských táborů. Najděte hrnec na vaření, který se obvykle nachází v blízkosti obcí, stájí a některých tábořišť.

2. Použijte hrnec na vaření. Chcete-li se dostat do nabídky vaření, komunikujte s hrncem na vaření.

3. Přidejte ingredience: Proveďte výběr ingrediencí svého elixíru a přidejte je do kotlíku na vaření. Vlastní elixír lze vyrobit až z pěti různých přísad. 4. Zkombinujte přísady: Po přidání požadovaných složek lze zahájit vaření. Složky se ve varné konvici automaticky spojí a vytvoří bublající směs. 5. Přidejte vylepšení (volitelně): Pokud chcete účinky elixíru ještě více posílit, můžete do něj přidat určité složky příšer nebo tvorů s jedinečnými vlastnostmi. Tato vylepšení mohou prodloužit účinky elixíru nebo poskytnout nové výhody. Po přidání ingrediencí a případných vylepšení uvařte elixír výběrem možnosti „Uvařit“ v nabídce vaření. Jakmile se elixír začne vařit, sledujte, jak Link míchá hrncem. 7. Shromážděte elixír: Až se elixír uvaří, projeví se v hrnci na vaření. Elixír získáte tak, že se k hrnci přiblížíte a budete s ním komunikovat.

Mějte na paměti, že výsledky a doba trvání elixíru závisí na látkách, které obsahuje, jejich kvalitě a případných vylepšeních. Hra Breath of the Wild je zábavná, protože vybízí k experimentování a objevování nových kombinací složek.