Jak otevřít soubor ACCDB. Komplexní průvodce

How do I open an Accdb file?
How to Open an ACCDB File. ACCDB files can be opened with Microsoft Access (version 2007 and newer). Microsoft Excel will import ACCDB files but that data will then have to be saved in some other spreadsheet format. The free MDB Viewer Plus program can also open and edit ACCDB files.
Další informace najdete na www.lifewire.com

Databáze Microsoft Access často používají formát souboru ACCDB, který nabízí silný nástroj pro správu a ukládání dat. Otevírání souborů ACCDB však může být občas obtížné, zejména pokud na vašem počítači ještě není nainstalován program Microsoft Access. V tomto článku se budeme zabývat různými způsoby otevírání souborů ACCDB, včetně využití aplikace Excel, přístupu k souborům bez aplikace Microsoft Access a otevírání souborů ACCDB přímo v aplikaci Microsoft Access. Rovněž bude popsána definice a význam formátu ACCDB. Co je formát ACCDB? Od uvedení sady Microsoft Office 2007 je výchozím formátem souborů pro databáze Microsoft Access formát ACCDB, což je zkratka pro Access Database. Oproti předchozímu formátu MDB má různé výhody, včetně lepšího zabezpečení, většího omezení velikosti souboru a lepšího výkonu. Vzhledem k tomu, že soubory ACCDB jsou určeny k efektivnímu ukládání, uspořádání a vyhledávání dat, jsou klíčovým nástrojem pro firmy, organizace a lidi, kteří pracují s obrovským množstvím informací. Pokyny pro otevření souboru ACCDB v aplikaci Excel Ačkoli to vyžaduje několik dalších kroků, lze k otevření souborů ACCDB použít aplikaci Microsoft Excel. Než začnete dělat cokoli dalšího, ujistěte se, že máte kompatibilní verzi aplikace Excel, nejlépe Excel 2010 nebo novější. Poté spusťte aplikaci Excel a na pásu karet vyberte kartu „Data“. V části „Získat externí data“ vyberte možnost „Z přístupu“. Požadovaný soubor ACCDB můžete vyhledat a vybrat pomocí dialogového okna, které se zobrazí. Po výběru dat klikněte na tlačítko „Otevřít“ a dodržujte pokyny pro jejich import do aplikace Excel. Uvědomte si, že ačkoli vám použití této metody umožní přístup k datům v souboru ACCDB, nemusí být podporovány všechny sofistikované možnosti programu Microsoft Access. Bez přístupu Access: Pokud nemáte v počítači nainstalovaný program Microsoft Access, můžete soubory ACCDB otevřít i jinými způsoby. Jedním z nich je použití bezplatného programu Microsoft Access Runtime. Pomocí tohoto softwaru mohou uživatelé spouštět aplikace Access, aniž by museli program Access kompletně instalovat. Stažením a instalací programu Access Runtime můžete otevírat soubory ACCDB a pracovat s daty stejně jako s plnou verzí programu Access. Uvědomte si však, že program Access Runtime může mít omezení týkající se jeho použitelnosti a možnosti pracovat se specifickými funkcemi. Jak používat program Access k otevření souboru ACCDB Samotný program Microsoft Access je nejjednodušší a nejúplnější způsob, jak otevřít soubor ACCDB. Pokud je na vašem počítači již nainstalován program Access, mělo by stačit otevřít soubor ACCDB poklepáním na něj. Jinou možností je spustit program Access, vybrat kartu „Soubor“ a poté kliknutím na tlačítko „Otevřít“ vyhledat a vybrat příslušný soubor ACCDB. Po otevření databáze můžete zkoumat a upravovat data, sestavovat dotazy, vytvářet formuláře a sestavy a provádět s databází řadu dalších činností.

Závěrem lze říci, že soubory ACCDB lze otevírat různými způsoby v závislosti na vašich individuálních potřebách a aplikacích, ke kterým máte přístup. K datům uloženým v souborech ACCDB se můžete dostat a využít jejich robustních funkcí pro efektivní správu dat, ať už se rozhodnete použít Excel, Access Runtime nebo samotný Microsoft Access.

FAQ
Je program Microsoft Access zdarma?

Microsoft Access není bezplatný program. Je součástí drahého softwarového balíku Microsoft Office. Společnost Microsoft však po určitou dobu poskytuje bezplatnou zkušební verzi sady Office 365, jejíž součástí je i program Microsoft Access. Kromě toho existují bezplatné databáze s otevřeným zdrojovým kódem, které lze využít místo aplikace Microsoft Access.

Lze převést Accdb do aplikace Excel?

Odpověď zní ano – soubory ACCDB (databáze Microsoft Access) lze převést do formátu Excel. Export souborů ACCDB do aplikace Excel je v aplikaci Microsoft Access volitelný. Zde je uveden postup, jak na to:

1. Spusťte program Microsoft Access a otevřete soubor ACCDB. 2. Otevřete pás karet a vyberte kartu „Externí data“. 3. V části „Export“ vyberte tlačítko „Excel“. 4. Vyberte složku umístění, do které se má soubor aplikace Excel uložit. 5. Pojmenujte soubor Excel a vyberte požadovaný formát Excel (například.xlsx nebo.xls). 6. Chcete-li zahájit proces převodu, klepněte na tlačítko „OK“. 7. Na dotaz programu Microsoft Access budete mít možnost určit, jakým způsobem mají být data exportována. Máte možnost exportovat celou databázi nebo pouze určité tabulky, dotazy nebo formuláře. 8. Klepnutím na tlačítko „OK“ spustíte po provedení příslušných voleb proceduru exportu.

9. Aby byla data a struktura zachována co nejpřesněji, převede Microsoft Access soubor ACCDB do formátu Excel. 10. Po dokončení převodu můžete soubor Excel otevřít pomocí aplikace Microsoft Excel nebo jiné kompatibilní tabulkové aplikace.

Tyto metody vám pomohou převést soubory ACCDB do formátu Excel, abyste mohli s daty pracovat v tabulkovém procesoru.

Lze převést soubory Access do aplikace Excel?

Ano, Excel lze převést ze souborů Access. K převodu souboru ACCDB (soubor databáze Access) do souboru Excel můžete použít následující postupy: 1. Spusťte program Microsoft Access. Otevřete soubor ACCDB, který chcete převést v druhém kroku. 3. V levé horní části okna programu Access vyberte kartu „Soubor“. 4. Z rozevírací nabídky vyberte možnost „Uložit jako“. 5. V dialogovém okně „Uložit databázi jako“ vyberte, kam chcete soubor v počítači uložit. V části „Uložit jako typ“ vyberte možnost „Sešit aplikace Excel (*.xlsx)“. 7. V poli „File name“ (Název souboru) pojmenujte soubor aplikace Excel. 8. V nabídce vyberte možnost „Uložit“.

Po uložení souboru jako sešitu aplikace Excel jej můžete otevřít v aplikaci Microsoft Excel nebo v jiném tabulkovém procesoru, který podporuje formát XLSX.