Proč můj telefon ukazuje špatný čas?

Jak upravit čas?
Nastavení času, data a časového pásma

  1. V telefonu spusťte aplikaci Hodiny .
  2. Klepněte na ikonu možností Nastavení. Pokud chcete nastavit domovské časové pásmo, klepněte na Domovské časové pásmo. Pokud chcete automaticky aktualizovat časové pásmo, klepněte na Změnit datum a čas. Nastavit časové pásmo automaticky.

Cached

Další informace najdete na support.google.com

Podívali jste se někdy na svůj telefon a zjistili, že čas na displeji je zcela nesprávný? Může to být opravdu nepříjemné, zejména pokud jste závislí na tom, že váš telefon zachovává správný čas. Váš telefon může ukazovat nesprávný čas z mnoha důvodů a v tomto příspěvku se podíváme na některé z nejtypičtějších příčin a jejich opravy.

Jedním z důvodů, proč může telefon zobrazovat nesprávný čas, je nesprávné nastavení data a času. Funkce automatického nastavení data a času na většině chytrých telefonů se synchronizuje s časem poskytovaným sítí. Občas však může být tato funkce narušena, což vede k tomu, že telefon zobrazuje nesprávný čas. Tento problém můžete vyřešit ručním nastavením data a času v telefonu, a to otevřením nabídky nastavení a výběrem možnosti Datum a čas. Pokud je automatická funkce data a času deaktivována, nezapomeňte ji povolit a zvolit příslušné časové pásmo.

Další příčinou kolísání data a času v telefonu může být nestabilní nebo nepředvídatelné připojení k síti. Je možné, že telefon nebude schopen přesně aktualizovat čas, když ztratí připojení k síti. Při cestování do jiných časových pásem nebo na místa se slabým přístupem k síti je to velmi typické. Chcete-li to napravit, zkontrolujte indikátor síly signálu na telefonu a ujistěte se, že má pevné připojení k síti. Pokud problém přetrvává, můžete zkusit zapnout a vypnout režim letadla, protože tím se občas aktualizují hodiny a obnoví síťové připojení.

Pro uživatele systému Android je důležité si uvědomit, že chytré telefony se systémem Android jsou konstruovány tak, aby automaticky měnily čas na základě vaší polohy. Při cestování bude telefon díky funkci automatického časového pásma přesně zobrazovat místní čas. Občas se však může stát, že telefon časové pásmo správně neaktualizuje. Pokud zjistíte, že telefon neaktualizuje časové pásmo, zkuste v nastavení deaktivovat a znovu povolit funkci Automatické časové pásmo. Pro dokonalé měření času můžete správné časové pásmo zvolit také ručně.

Pokud žádná z výše uvedených oprav nefunguje, může se jednat o chybu softwaru, která způsobuje, že telefon zobrazuje nesprávný čas. Za takových okolností doporučujeme vyhledat aktualizace softwaru a nainstalovat je, pokud jsou k dispozici. Aktualizace softwaru často obsahují opravy chyb a vylepšení, které odstraňují problémy s nastavením data a času. Restartování telefonu může také pomoci obnovit systém a případně vyřešit problémy související se softwarem.

Závěrem lze říci, že existuje řada příčin, proč telefon zobrazuje nesprávný čas. Tento problém může být zhoršen nesprávným nastavením data a času, nejistým síťovým připojením, problémy s automatickou změnou časového pásma a chybami softwaru. Většinu problémů souvisejících s časem v telefonu byste měli být schopni vyřešit a opravit podle pokynů uvedených v tomto článku. Chcete-li ve svém smartphonu zajistit přesné měření času, nezapomeňte ověřit nastavení, navázat silné síťové připojení a udržovat zařízení aktualizované.

FAQ
Proč si můj telefon myslí, že jsem ve špatném časovém pásmu?

Telefon se může domnívat, že se nacházíte v nesprávném časovém pásmu, a to z několika důvodů. Jednou z možností je, že nastavení polohy v telefonu je zastaralé nebo nepřesné. Může zobrazovat nesprávné časové pásmo, protože se spoléhá na nepřesné údaje GPS nebo na zastaralé informace.

Dalším vysvětlením může být, že navzdory nedávné návštěvě jiného časového pásma se telefon ještě neaktualizoval, aby tuto změnu zohlednil. V této situaci bude možná nutné ručně změnit nastavení časového pásma v telefonu.

Pokud jste právě aktualizovali software v telefonu nebo nainstalovali novou aplikaci, může navíc dojít k chybě nebo problému s kompatibilitou, který způsobuje nepřesné zobrazení časového pásma.

Tento problém můžete zkusit vyřešit následujícími způsoby:

1. Zkontrolujte nastavení polohy v telefonu: Zkontrolujte, zda jsou služby určování polohy v telefonu aktivovány a nakonfigurovány tak, aby přesně používaly vaši aktuální polohu.

2. Restartujte telefon: V některých případech může rychlý restart vyřešit chvilkové zádrhele nebo problémy, které mohou mít za následek chybné zobrazení časového pásma.

3. Aktualizujte software telefonu: Aktualizací softwaru telefonu si můžete být jisti, že výrobce odstranil všechny známé závady nebo problémy s nastavením časového pásma.

4. Změňte časové pásmo ručně: V nastavení telefonu můžete ručně nastavit správné časové pásmo, pokud jste nedávno cestovali nebo pokud telefon stále zobrazuje nesprávné časové pásmo.

Pokud výše uvedená opatření problém nevyřeší, mohlo by se vyplatit kontaktovat výrobce nebo poskytovatele mobilních služeb a požádat ho o další pomoc.

Jak opravit nesynchronizované systémové hodiny?

Pokud jsou vaše systémové hodiny nesynchronizované, můžete je opravit následujícím postupem: 1. Zkontrolujte nastavení časového pásma: Přejděte do nastavení zařízení a zkontrolujte, zda je vybráno správné časové pásmo. V případě potřeby jej upravte. 2. Povolte automatickou synchronizaci času: Většina zařízení obsahuje nastavení automatické synchronizace času s internetovými servery. Chcete-li zachovat přesnost systémových hodin, zapněte tuto možnost. Tyto možnosti najdete v nastavení zařízení pod položkou „Automatické nastavení data a času“ nebo „Automatické nastavení času“. 3. Aktualizujte software v zařízení: Problémy se synchronizací času může způsobovat také zastaralý software. Chcete-li se ujistit, že vaše zařízení používá nejnovější verzi, zkontrolujte všechny dostupné aktualizace systému a nainstalujte je. Restartujte zařízení: Restartování zařízení může někdy vyřešit drobné potíže, například problémy se systémovými hodinami. Zkontrolujte, zda se po restartování zařízení správně synchronizuje čas. 5. Obnovte nastavení sítě: Pokud zařízení stále zobrazuje nesprávný čas, může to pomoci. V nastavení zařízení najděte možnost resetovat nastavení sítě a poté resetování potvrďte. Nezapomeňte si ponechat k dispozici přihlašovací údaje k síti Wi-Fi, protože tímto postupem je odstraníte. 6. Obraťte se na technickou podporu: Pokud žádné z výše uvedených opatření není úspěšné, může být nutné kontaktovat technickou podporu a požádat o další pomoc. V závislosti na vašem zařízení a operačním systému vám mohou nabídnout podrobnější pokyny k řešení problémů.

Čas zobrazený na telefonu by měl být přesný, pokud provedete tyto postupy pro opravu systémových hodin v případě, že nejsou synchronizovány.