Jak zabránit odesílání textových zpráv na všechna zařízení Apple

Jak zrusit odeslani Zprávy iPhone?
Zrušení odeslané zprávy na iPhonu nebo iPadu

  1. V aplikaci Zprávy klepněte na konverzaci.
  2. Stiskněte a podržte zprávu, jejíž odeslání chcete zrušit.
  3. Klepněte na Zrušit odeslání .
Další informace najdete na support.apple.com

Už vás nebaví dostávat textové zprávy na všechna zařízení Apple? Pokud máte po ruce mnoho zařízení nebo dáváte přednost soukromým zprávám, mohou vás neustálá oznámení obtěžovat a zahlcovat. Tuto funkci je možné vypnout a získat zpět kontrolu nad tím, kde se vaše textové zprávy zobrazují, což je požehnání. V tomto článku se podíváme na to, jak zakázat, aby se textové zprávy dostávaly do všech vašich zařízení Apple, a odpovíme na často kladené otázky týkající se této možnosti.

Jak zabránit odesílání zpráv z iPhonu na všechna vaše zařízení

Funkci „Přeposílání textových zpráv“ můžete na iPhonu vypnout a zabránit tak zobrazování textových zpráv na všech vašich zařízeních Apple. Postup je následující:

1. Spusťte aplikaci „Nastavení“ v iPhonu. 2. Přejděte dolů a klikněte na položku „Zprávy“. 3. V nabídce nastavení aplikace Zprávy vyberte možnost „Přeposílání textových zpráv“. 4. Zobrazí se seznam zařízení, která nyní přijímají vaše textové zprávy. Přepínače vedle zařízení, kterým chcete zabránit v příjmu zpráv, by měly být vypnuté.

Tyto postupy vám umožní vybrat si, která zařízení budou dostávat vaše textové zprávy, což povede k pohodlnějšímu a personalizovanějšímu zasílání textových zpráv.

Jak zabránit přijímání stejných textových zpráv na iPadu i v telefonu

Pokud zjistíte, že iPad i iPhone přijímají stejné textové zprávy, můžete tuto funkci vypnout následujícími kroky:

1. Spusťte aplikaci „Nastavení“ v zařízení iPad. 2. Přejděte dolů a klikněte na položku „Zprávy“. 3. V nastavení aplikace Zprávy vyhledejte možnost „Přeposílání textových zpráv“. 4. Zobrazí se seznam zařízení, která přijímají vaše textové zprávy. Vypněte přepínač přiléhající k zařízení iPad, aby se na něj zprávy přestaly doručovat.

Vypnutím této funkce přestane iPad přijímat textové zprávy a vy se tak budete moci plně soustředit na přijímání zpráv iPhonem.

Jak zakázat sdílení mezi zařízeními Apple

Vypnutím funkce „Handoff“ zastavíte sdílení všech dat, včetně textových zpráv, obrázků a dalších souborů, mezi zařízeními Apple. Postup je následující:

1. Spusťte aplikaci „Nastavení“ v iPhonu. 2. Přejděte dolů a klikněte na položku „Obecné“. 3. V nabídce Obecná nastavení vyberte položku „Handoff“. 4. Chcete-li funkci vypnout, přepněte tlačítko vedle položky „Handoff“ na vypnuto.

Vypnutím funkce Handoff lze zastavit výměnu dat mezi zařízeními Apple a zajistit tak větší nezávislost jednotlivých zařízení.

Proč se přesně moje textové zprávy zobrazují na druhém iPhonu?

Pokud vás zajímá, proč se vaše textové zprávy objevují na několika iPhonech, je to pravděpodobně proto, že obě zařízení mají zapnutou funkci „Předávání textových zpráv“. Pomocí této funkce můžete odesílat a přijímat textové zprávy z různých zařízení Apple. Pomocí výše uvedených postupů vypněte funkci předávání textových zpráv na jednom nebo obou zařízeních a vyřešte tento problém. Tímto postupem si můžete být jisti, že vaše textové zprávy uvidí pouze zařízení, které jste určili.

Správa oznámení textových zpráv v mnoha zařízeních Apple může být, stručně řečeno, nepříjemná. Chcete-li však získat zpět kontrolu nad tím, kde se vaše textové zprávy zobrazují, a vytvořit si přizpůsobivější prostředí pro zasílání zpráv, stačí dodržovat pokyny uvedené v tomto článku. Nezapomeňte pravidelně kontrolovat nastavení, abyste se ujistili, že odráží váš vkus a požadavky.

FAQ
Jak zabráním tomu, aby zprávy chodily na iPad a Mac?

Abyste zabránili doručování zpráv do zařízení iPad a Mac, můžete provést následující kroky: V prvním kroku otevřete aplikaci Nastavení na iPhonu. 2. Přejděte dolů a klikněte na položku „Zprávy“. 3. V nabídce nastavení Zprávy vyberte možnost „Přeposílání textových zpráv“. 4. Zobrazí se seznam vašich zařízení připojených k Apple ID, která mohou přijímat textové zprávy. Vypněte přepínače vedle počítačů, včetně iPadu a Macu, na kterých chcete přestat přijímat zprávy. Zasílání textových zpráv na určitá zařízení můžete zastavit tak, že pro ně vypnete přeposílání textových zpráv.

Jak přestanu posílat zprávy z iPhonu na Mac?

Pomocí níže uvedených kroků můžete zabránit odesílání zpráv z iPhonu do počítače Mac: Krok 1: Otevřete aplikaci „Nastavení“ na iPhonu,

krok 1. Přejděte dolů a v kroku 2 vyberte položku „Zprávy“. 3. V nastavení Zprávy najděte položku „Text Message Forwarding“ a dotkněte se jí. 4. Zobrazí se seznam zařízení propojených s vaším účtem iCloud. Přepněte přepínač vedle svého počítače Mac tak, že jej v seznamu najdete a vypnete předávání textových zpráv. Vypnutím předávání textových zpráv pro Mac můžete zabránit tomu, aby se zprávy z iPhonu zobrazovaly na vašem Macu.

Mohu zabránit tomu, aby mi zprávy chodily na iPad?

Ano, odesílání SMS zpráv do iPadu můžete zabránit následujícími úkony: 1. Spusťte na iPadu aplikaci „Nastavení“. 2. Přejděte dolů a klikněte na položku „Zprávy“. 3. V části „Odesílání a příjem“ najdete seznam e-mailových adres a telefonních čísel připojených k vašemu Apple ID. 4. Vypněte telefonní číslo spojené s iPhonem, aby se vaše zprávy nezobrazovaly na iPadu. Tím vypnete funkci „Přeposílání textových zpráv“. Vypnutím přepínače vedle položky „iMessage“ v horní části stránky nastavení „Zprávy“ můžete alternativně zcela zastavit iMessage na iPadu. Podle těchto pokynů můžete zabránit zobrazování textových zpráv na iPadu a zajistit, aby byly přijímány výhradně na iPhonu.

Proč některé zprávy chodí na můj iPhone a některé na můj iPad?

Funkce „Přeposílání textových zpráv“, která vám umožňuje přijímat a odesílat textové zprávy na různých zařízeních Apple, způsobuje, že některé zprávy chodí do iPhonu a některé do iPadu. Když je tato funkce zapnutá, všechny zprávy odeslané na telefonní číslo přiřazené k vašemu iPhonu se automaticky přenesou i na váš iPad. Zprávy zaslané na e-mailovou adresu Apple ID však lze číst pouze na iPadu; na iPhonu je číst nelze. V důsledku toho můžete přijímat zprávy a odpovídat na ně z různých zařízení v závislosti na příjemci a vaší volbě.