Jak nastavit Nintendo Switch na TV. Komplexní průvodce

Jak zobrazit displej mobilu na TV?
Zkontrolujte, zda je na televizoru povoleno Smart View (Nastavení > Obecné > Správce externích zařízení > Správce připojení zařízení > Oznámení o přístupu). Stačí kliknout na zrcadlit na vaší televizi Funkce Tap View je novinkou v roce 2020. Stačí kliknout na televizi společně s telefonem a budete zrcadlit.
Další informace najdete na www.samsung.com

Předpokládáte, že budete hrát své oblíbené hry pro Nintendo Switch na velké obrazovce? Navzdory všeobecnému přesvědčení je připojení konzole Switch k televizoru jednoduché. Návod na postup krok za krokem najdete v tomto příspěvku spolu s alternativními přístupy pro případ, že nemáte originální dokovací stanici nebo televizor Samsung. Kromě toho se budeme zabývat typickými problémy, jako je připojení HDMI k televizoru a řešení problémů s přepínačem HDMI na televizorech.

Metoda 1: Použití doku pro nastavení konzole Nintendo Switch

Použití originálního doku konzole je nejoblíbenější metodou připojení konzole Nintendo Switch k televizoru. Chcete-li jej nastavit, dodržujte následující kroky:

1. Zapojte kabel HDMI: Zapojte druhý konec kabelu HDMI do portu HDMI na zadní straně dokovací stanice. Poté připojte druhý konec ke vstupu HDMI, který je přístupný na vašem televizoru. Číslo vstupu si zapamatujte, protože ho budete později potřebovat pro změnu zdroje vstupu.

2. Chcete-li dokovací stanici napájet, připojte ji k elektrické zásuvce tak, že nejprve zasunete napájecí adaptér USB-C do konektoru USB-C dokovací stanice. Ujistěte se, že je dokovací stanice napájena. 3. Připojte systém Switch k doku: Opatrně zasuňte systém Nintendo Switch do doku. Ujistěte se, že je konektor USB-C správně umístěn a že je pevně připojen. 4. Změňte vstupní zdroj televizoru na správný: Pomocí dálkového ovladače televizoru přejděte do nabídky vstupu/zdroje a vyberte vstup HDMI, ke kterému jste připojili Switch. Na obrazovce televizoru by se nyní měla objevit domovská obrazovka Nintendo Switch.

Použití Nintenda Switch bez doku, metoda 2 Pokud nemáte originální dok nebo dáváte přednost přenosnějšímu uspořádání, můžete Nintendo Switch k televizoru připojit i alternativními metodami. Oblíbeným řešením je použití adaptéru USB-C na HDMI nebo rozbočovače USB-C s výstupem HDMI. Tohle je způsob, jak to udělat:

1. Získejte potřebné nástroje: Koupit rozbočovač USB-C s výstupem HDMI nebo adaptér USB-C na HDMI. Ujistěte se, že je kompatibilní se systémem Nintendo Switch.

2. Připojte Switch k adaptéru: Připojte port USB-C na konzoli Nintendo Switch ke konci převodníku USB-C na HDMI nebo rozbočovače. 3. Připojte kabel HDMI: Připojte kabel HDMI k výstupu HDMI adaptéru nebo rozbočovače. Poté připojte druhý konec kabelu HDMI k otevřenému vstupu HDMI televizoru.

4. Přepněte na správný vstupní zdroj: Pomocí dálkového ovladače televizoru vyberte vstup HDMI, ke kterému jste připojili přepínač. Na televizoru by se nyní měla zobrazit domovská obrazovka zařízení Nintendo Switch. Propojení konzole Nintendo Switch s televizorem Samsung Pokud máte televizor Samsung, můžete konzoli Nintendo Switch nastavit pomocí identických postupů popsaných výše. Ujistěte se, že jste vybrali příslušné číslo HDMI vstupu, které odpovídá místu, kam jste Switch připojili, protože televizory Samsung mají obvykle mnoho HDMI vstupů. Televizor se nepřepíná na HDMI: Řešení problémů

Existuje několik možných metod, které můžete vyzkoušet, pokud se váš televizor okamžitě nepřepne na HDMI: 1. Zkontrolujte připojení HDMI: Zkontrolujte, zda je kabel HDMI pevně zasunut do televizoru i do přepínače Nintendo Switch. Chcete-li zajistit správné připojení, zkuste kabel HDMI odpojit a znovu zapojit.

2. Ručně změňte vstup: Pokud se televizor automaticky nepřepne na vstup HDMI, zvolte pomocí dálkového ovladače televizoru vstup HDMI, ke kterému jste připojili přepínač Switch. 3. Zkontrolujte nastavení televizoru. Některé televizory mají jedinečné nastavení pro vstupy HDMI. Zkontrolujte, zda je příslušný vstup povolen a zda je připojení HDMI podporováno nastavením televizoru. Pokud má váš televizor více portů HDMI, zkuste připojit Nintendo Switch k jinému portu a zjistěte, zda to pomůže.

4. Vyzkoušejte jiný port HDMI.

S pomocí našeho důkladného průvodce by mělo být připojení konzole Nintendo Switch k televizoru od této chvíle jednoduché. Výše uvedené pokyny byste měli dodržovat bez ohledu na to, zda používáte originální dokovací stanici, jiný adaptér nebo se připojujete k televizoru Samsung, abyste si hru užili na velké obrazovce.

FAQ
Proč nefunguje dokovací stanice Switch?

Nefunkčnost doku Nintendo Switch může mít řadu příčin. Mezi typické problémy patří např: 1. Zdroj napájení: Zkontrolujte síťový adaptér a připojení a ujistěte se, že dokovací stanice je napájena. Ujistěte se, že jsou připojeny a fungují správně. 2. Připojení HDMI: Zkontrolujte, zda je kabel HDMI pevně připojen k televizoru a doku. Chcete-li vyloučit případné problémy, zkuste použít jiný kabel HDMI nebo jiný port na televizoru. 3. Nastavení televizoru: Zkontrolujte, zda je v nabídce vstupního zdroje televizoru vybrán port HDMI, ke kterému je připojen přepínač. U některých televizorů může být nutné povolit zvláštní nastavení pro vstupy HDMI. 4. Aktualizace firmwaru dokovací stanice: Dokovací stanice může občas vyžadovat aktualizaci firmwaru. Před připojením dokovací stanice přímo ke konzoli Switch zkontrolujte v nastavení systému, zda nejsou k dispozici dostupné aktualizace.

5. Porucha doku: Pokud žádný z výše uvedených způsobů problém neodstraní, může být dokovací stanice vadná. Chcete-li získat další pomoc, obraťte se na zákaznický servis společnosti Nintendo nebo v případě potřeby popřemýšlejte o zakoupení náhradního doku.

Mohu svůj Switch připojit k televizoru bezdrátově?

Nintendo Switch můžete k televizoru připojit bezdrátově, ano. Konzole Nintendo Switch nabízí prostřednictvím svého doku bezdrátové připojení k síti. Než se o to pokusíte, ujistěte se, že má váš televizor port HDMI a že je dokovací stanice správně připojena k televizoru pomocí kabelu HDMI. Po připojení můžete konzoli dokovat a využívat televizor jako displej. Tím odpadá potřeba dalších kabelů, takže můžete hrát hry na velké obrazovce.