Jak kopírovat designové nápady v aplikaci PowerPoint

Jak funguje Designer v Powerpointu?
PowerPoint Designer vám pomůže automaticky vytvářet profesionálně vypadající snímky v řádu sekund. Stačí vložit jeden nebo více obrázků, seznam položek nebo dat a vybrat požadovaný návrh. Poznámka: Tato funkce je dostupná jenom v případě, že máte předplatné Office 365.
Další informace najdete na support.microsoft.com

Pomocí aplikace PowerPoint mohou uživatelé vytvářet esteticky poutavé prezentace. Schopnost kopírovat koncepty designu z jednoho snímku nebo prezentace do druhé je jednou ze základních funkcí aplikace PowerPoint. Aplikace PowerPoint nabízí řadu možností, jak tento postup urychlit a zjednodušit, ať už chcete zkopírovat šablonu návrhu, zopakovat návrh nebo použít stejný návrh pozadí na všech snímcích. V tomto tutoriálu se podíváme na to, jak v aplikaci PowerPoint duplikovat koncepty návrhů, a odpovíme na často kladené otázky. Jak můžete duplikovat návrh v aplikaci PowerPoint?

Chcete-li duplikovat návrh, proveďte v aplikaci PowerPoint tyto akce: Otevřete prezentaci obsahující návrh, který chcete duplikovat v kroku 1. 2. Vyberte snímek s preferovaným rozvržením. 3. Vyberte tlačítko „Format Painter“ ve skupině Schránka v nabídce Domů. Jako kurzor se zobrazí ikona štětce. 4. Kliknutím na ně vyberte snímek nebo snímky, na které chcete zkopírovaný návrh vložit. Vybrané snímky obdrží návrh v aplikaci PowerPoint.

2. Jak mohu přenést šablonu návrhu mezi prezentacemi aplikace PowerPoint?

Chcete-li duplikovat šablonu návrhu z jedné prezentace PowerPoint do jiné, postupujte podle následujících pokynů: Otevřete prezentaci obsahující šablonu návrhu, kterou chcete duplikovat v kroku 1. 2. Klepněte na tlačítko „Slide Master“ ve skupině Zobrazení prezentace na kartě Zobrazení. Začne se zobrazovat zobrazení Slide Master. 3. V levém podokně zobrazení Slide Master vyberte šablonu návrhu, kterou chcete replikovat. Chcete-li šablonu návrhu zkopírovat, použijte klávesovou zkratku Ctrl+C (nebo klikněte pravým tlačítkem myši a vyberte možnost Kopírovat). 4. Otevřete prezentaci, do které chcete vložit šablonu návrhu, kterou jste zkopírovali v kroku 5. Vyberte nejvyšší snímek v levém podokně zobrazení Předloha snímků nové prezentace.

7. Chcete-li zkopírovanou šablonu návrhu vložit, stiskněte klávesy Ctrl+V nebo pomocí nabídky pravého tlačítka myši vyberte možnost Vložit. Na všechny snímky v nové prezentaci bude aplikace PowerPoint aplikovat šablonu návrhu. 3. Jak v aplikaci PowerPoint duplikujete návrh?

K duplikování návrhu použijte funkci „Duplikovat snímek“ aplikace PowerPoint. Postup je následující: Začněte snímkem, jehož návrh chcete v prezentaci zopakovat, a spusťte jej. 2. V poli Prezentace vlevo vyberte prezentaci. 3. Z kontextové nabídky vyberte možnost „Duplikovat snímek“ provedením kliknutí pravým tlačítkem myši na snímek, který chcete zkopírovat. 4. Za prvním slide se vytvoří druhý slide s identickým rozložením. 5. Tento postup proveďte tolikrát, kolikrát bude třeba, abyste vytvořili další slajdy se stejným rozložením. 4. Jak lze v aplikaci PowerPoint použít pro každý snímek stejný obrázek na pozadí?

V aplikaci PowerPoint použijte následující akce k použití stejného vzhledu pozadí pro všechny snímky: Otevřete prezentaci, ve které chcete použít návrh pozadí z kroku 1. 2. Klepněte na tlačítko „Slide Master“ ve skupině Zobrazení prezentace na kartě Zobrazení. Zobrazení Slide Master se začne zobrazovat. 3. V levém okně zobrazení Slide Master vyberte nejvyšší prezentaci. 4. Na kartě Slide Master vyberte skupinu Background (Pozadí) a zvolte tlačítko „Background Styles“ (Styly pozadí). 5. Z nabízených možností vyberte požadovaný styl pozadí. 6. Na všechny snímky prezentace bude aplikace PowerPoint aplikovat zvolený design pozadí.

A konečně, aplikace PowerPoint nabízí řadu alternativ pro kopírování konceptů návrhů, šablon a rozvržení pozadí. Podle pokynů uvedených v tomto článku můžete rychle kopírovat a používat prvky designu ve svých prezentacích, což vám ušetří spoustu času a práce.

FAQ
Jak použít šablonu návrhu na všechny prezentace?

V aplikaci PowerPoint použijte následující akce k použití šablony návrhu na všechny snímky: Prvním krokem je otevření prezentace aplikace PowerPoint. 2. Otevřete pás karet Ribbon a vyberte kartu „Zobrazení“. 3. Klepnutím na tlačítko vyberte ve skupině „Hlavní zobrazení“ položku „Předloha snímku“. Poté se zobrazí zobrazení Slide Master. 4. V horní části levého podokna se zobrazí miniatura Slide Master a za ní rozložení.

5. Chcete-li použít šablonu návrhu na všechny snímky, vyberte miniaturu Slide Master (tu, která je úplně nahoře). 6. Upravte předlohu snímku podle potřeby, včetně písem, pozadí, barev a zástupných symbolů. 7. Po dokončení potřebných změn klepněte na tlačítko „Zavřít zobrazení předlohy“ na kartě Slide Master ve skupině „Zavřít“. 8. Všechny snímky v prezentaci nyní budou používat vaši šablonu návrhu.

Použitím šablony návrhu v hlavním zobrazení prezentace můžete zajistit konzistenci v celé prezentaci tím, že zde provedete změny a ty se automaticky zobrazí na všech snímcích v prezentaci.

Jak zkopírovat a vložit návrh?

Pomocí aplikace PowerPoint můžete návrh zkopírovat a vložit následujícími úkony: Otevřete prezentaci aplikace PowerPoint obsahující návrh, který chcete v kroku 1 zkopírovat. 2. Vyberte snímek nebo položku, která obsahuje návrh, který chcete duplikovat. Toho můžete dosáhnout buď výběrem položky na samotném snímku, nebo kliknutím na miniaturu snímku v okně snímku. 3. Pomocí klávesové zkratky Ctrl+C nebo kliknutím pravým tlačítkem myši vyberte snímek nebo objekt, který chcete kopírovat, a z kontextové nabídky vyberte možnost „Kopírovat“. Výsledkem bude zkopírování návrhu do schránky. Přejděte na snímek nebo jiné místo, kam chcete návrh vložit.

4. 5. Klikněte na snímek nebo objekt a z kontextové nabídky vyberte možnost „Vložit“ nebo stiskněte klávesovou zkratku Ctrl+V na klávesnici. Na snímek nebo položku se vloží návrh.

Vezměte na vědomí, že vzhledem k rozdílům ve velikosti nebo stylu snímku nemusí design, který zkopírujete a vložíte, vždy vypadat přesně stejně jako originál. Aby vyhovoval vašim potřebám, může být nutné vložený návrh upravit a upravit.

Lze návrh zkopírovat?

V aplikaci PowerPoint lze návrh kopírovat. Uživatelé aplikace PowerPoint mají možnost kopírovat a vkládat součásti návrhu z jednoho snímku do druhého, včetně rozvržení, barevných schémat, písem a grafiky. Toho dosáhnete tak, že vyberete příslušný prvek návrhu, zkopírujete jej pomocí příkazu kopírovat a poté jej vložíte na jiný snímek nebo prezentaci. Přestože kopírování konceptů návrhu může být výhodné a šetří čas, je nezbytné dodržovat pravidla autorského práva a zdržet se přímého kopírování cizí práce bez jejího souhlasu.