Používání ovladače PS3 na systému PS4. Průvodce krok za krokem

Jak zapojit ovladač na PS4?
Pokud je k ovladači připojeno zařízení USB, odpoj ho. Stiskni a podrž tlačítko SHARE a zároveň stiskni a podrž tlačítko PS, dokud světelná lišta nezabliká. Na svém zařízení aktivuj Bluetooth a poté ovladač vyber v seznamu zařízení Bluetooth. Po dokončení párování světelná lišta problikne a rozsvítí se kontrolka hráče. Cached
Další informace najdete na www.playstation.com

Mohu používat ovladač PS3 s PS5? Liší se ovladače pro PS4 a PS3? Jaké ovladače pro PS4 jsou kompatibilní? Proč nelze na systému PS4 hrát hry pro systém PS3?

Součástí populární herní konzole PlayStation 4 (PS4) je ovladač DualShock 4, který se používá k hraní her. Možná vás však zajímá, zda můžete s konzolí PS4 používat ovladač PlayStation 3 (PS3), pokud vám náhodou někde leží. Tento článek se bude zabývat kompatibilitou s PS5, rozdíly mezi ovladači PS4 a PS3 a dalšími ovladači, které fungují se systémem PS4, kromě toho, jak využít ovladač PS3 na systému PS4 a jak vyřešit kompatibilitu se systémem PS5.

Abyste mohli používat ovladač PS3 se systémem PS4, musíte provést několik postupů. Nejprve musíte ovladač PS3 připojit k systému PS4 pomocí kabelu USB. Připojte kabel USB tak, aby jeden konec byl zapojen do ovladače a druhý do portu USB systému PS4. Po připojení by měl systém PS4 automaticky identifikovat ovladač a označit jej jako primární vstupní zařízení.

Je důležité si uvědomit, že použití ovladače PS3 na systému PS4 má svá omezení. Například touchpad a pohybové ovládání nebudou k dispozici, protože ovladač PS3 bude fungovat pouze jako standardní gamepad. Navíc ne všechny hry mohou fungovat s ovladačem PS3, protože některé z nich vyžadují využití konkrétních funkcí, které jsou exkluzivní pro ovladač DualShock 4 pro systém PS4.

Odpověď na následující dotaz: „Lze ovladač PS3 použít na systému PS5“, je bohužel „ne“. Ovladače PS3 nelze používat se systémem PS5. Nový ovladač DualSense, který nabízí sofistikovanou haptickou zpětnou vazbu a přizpůsobitelné spouště a nabízí odlišný herní zážitek, který předchozí ovladače PlayStation nenabízely, byl společností Sony vytvořen pro spolupráci se systémem PS5.

Nyní si povíme, jak se od sebe liší ovladače PS4 a PS3. Ačkoli jsou mezi oběma ovladači zjevné změny, z hlediska uspořádání a fungování tlačítek jsou si podobné. Ovladač DualShock 4 pro systém PS4 obsahuje na přední straně touchpad, který v některých titulech umožňuje více možností zadávání. Nechybí ani vestavěný reproduktor, světelný proužek s přizpůsobitelnými barvami pro identifikaci hráče a tlačítko sdílení pro rychlé sdílení na sociálních sítích. Tyto funkce chybí v ovladači pro PS3, který má také celkově jiný design.

Existuje několik možností dalších ovladačů, které jsou kompatibilní se systémem PS4. Kromě ovladače DualShock 4 je systém PS4 kompatibilní také s ovladači třetích stran od značek Razer, Nacon a Hori. Tyto ovladače se často dodávají v různých provedeních, s dalšími možnostmi a lze je přizpůsobit osobním preferencím.

Pojďme si konečně promluvit o důvodu, proč systém PS4 nemůže hrát hry pro systém PS3. Systém PS4 je zkonstruován na jiné architektuře než systém PS3, který nahrazuje. Systém PS4 využívá architekturu x86-64, zatímco systém PS3 využíval architekturu Cell Broadband Engine. Díky této architektonické odlišnosti je pro systém PS4 obtížné napodobit software a hardware systému PS3, což omezuje zpětnou kompatibilitu. Z tohoto důvodu nelze hry ze systému PS3 hrát na systému PS4 bez dodatečné streamovací služby nebo remasterovaných edic vytvořených speciálně pro systém PS4.

Závěrem lze říci, že i když lze ovladač PS3 používat se systémem PS4, jeho funkčnost je omezená. Ovladač PS3 může fungovat pouze jako jednoduchý gamepad a není zaručeno, že bude fungovat se všemi hrami. Ovladač PS3 bohužel nelze použít s PS5, protože pro kompatibilitu s novou platformou je určen pouze ovladač DualSense. Funkce a design ovladačů PS4 a PS3 se liší. Systém PS4 je však kompatibilní i s ovladači třetích stran. V neposlední řadě se liší architektura PS4 a PS3, což znemožňuje hraní her pro PS3 na PS4.

FAQ
Lze vložit disk PS3 do systému PS4?

Ne, systém PS4 nemůže přijmout disk PS3. Protože systém PS4 není zpětně kompatibilní s disky PS3, nelze na něm číst ani spouštět hry určené pro systém PS3.

Může ovladač PS3 Move fungovat na systému PS4?

Ovladač PS3 Move je s konzolí PS4 nekompatibilní, takže odpověď zní ne. Pohybový ovladač PlayStation Move, novější model vytvořený speciálně pro systém PS4, je pohybový ovladač používaný systémem PS4. V důsledku toho je ovladač PS3 Move se systémem PS4 nekompatibilní.

Může multimediální ovladač PS3 fungovat na systému PS4?

Ne, mediální ovladače pro systém PS4 a systém PS3 jsou nekompatibilní. Systém PS4 nepodporuje používání mediálního ovladače PS3, protože používá jiný protokol dálkového ovládání.

Jak připojíte ovladač PS3?

Chcete-li připojit ovladač PS3 k systému PS4, musíte provést následující úkony: 1. Připojte ovladač PS3 k systému PS4. Připojte kabel USB: Začněte zasunutím kabelu USB do portu USB ovladače PS3. Opačný konec kabelu USB připojte zasunutím do portu USB na konzoli PS4.

2. 3. Klikněte na tlačítko PlayStation: Po zajištění kabelu USB klikněte na tlačítko PlayStation umístěné uprostřed ovladače. Tím se ovladač PS3 zapne a zahájí se proces párování. Počkejte několik sekund, než se ovladač PS3 synchronizuje se systémem PS4.

4. Po úspěšném spárování bude ovladač PS3 identifikován jako funkční vstupní zařízení. 5. Upravte nastavení ovladače (pokud je to nutné): V závislosti na spuštěné hře nebo aplikaci může být nutné změnit nastavení ovladače tak, aby odpovídalo rozložení ovladače PS3.

Je důležité si uvědomit, že i když lze ovladač PS3 propojit se systémem PS4, nemusí fungovat všechny hry nebo funkce. Některé hry nemusí rozpoznat vstup z ovladače PS3 a jiné funkce, například touchpad, nemusí fungovat tak, jak bylo zamýšleno.