Jak změnit zvuk spouštění systému Windows a další související otázky

Jak změnit zvuk oznámení Windows 10?
Jak změnit zvukové efekty pro událost v systému Windows 10

  1. Vyberte událost pod Programové události.
  2. Zaškrtněte políčko pod zvuky vyberte ze seznamu nebo vyberte Procházet hledat v počítači vlastní soubory zvukových efektů. …
  3. Jakmile vyberete zvukový efekt, vyberte možnost test náhled, pak vyberte aplikovat.

Cached

Další informace najdete na soubory.info

Mnoho uživatelů si zvyklo na zvuk spouštění systému Windows, který oznamuje začátek nové počítačové relace. Přestože systém Windows změnil svůj operační systém, včetně spouštěcího zvuku, s rozvojem technologií. V tomto příspěvku najdete návod, jak upravit spouštěcí zvuk systému Windows, vysvětlíme, co se stalo se spouštěcím zvukem systému Windows, a popíšeme, jak spouštěcí zvuk systému Windows 10 zakázat.

Dodržujte tyto postupy pro změnu spouštěcího zvuku systému Windows: 1. Klepněte na tlačítko Start a do vyhledávacího pole zadejte „Zvuk“. 2. Klepněte na tlačítko Start. Klepnutím vyberte ze seznamu výsledků hledání položku „Zvuk“. 2. V poli Zvuk vyberte kartu „Zvuky“. Seznam několika zvukových událostí, které lze upravit, naleznete zde. 3. Posunutím seznamu dolů vyhledejte položku „Windows Logon“ nebo „Windows Startup“ (název se může lišit v závislosti na verzi systému Windows, kterou používáte). Po jejím výběru vyberte z nabídky možnost „Procházet“. 4. Vyhledejte složku obsahující zvukový soubor, který chcete použít. Vyberte zvukový soubor a zvolte „Open“. 5. Po výběru nového zvukového souboru použijte tlačítka „Apply“ a „OK“ pro zachování úprav.

Nyní jsem hotový! Změnu spouštěcího tónu systému Windows jste úspěšně provedli. Vámi zvolený nový zvuk nyní uslyšíte při každém spuštění počítače.

Nyní si povíme, co se stalo se zvukem spouštění systému Windows. Společnost Microsoft se při vydání systému Windows 8 rozhodla vynechat obvyklý zvuk spouštění. Vzhledem k tomu, že mnoho uživatelů považovalo zvuk za zbytečný nebo rušivý, byla tato volba zvolena s cílem zlepšit celkový uživatelský zážitek. Dříve uvedené kroky vám přesto umožní zvuk spouštění povolit.

V systému Windows 10 je k dispozici několik možností, jak vypnout spouštěcí zvuk: 1. Klepněte na tlačítko Start a do vyhledávacího pole zadejte „Zvuk“. 2. Klepněte na tlačítko Start. Ze seznamu výsledků vyhledávání kliknutím vyberte položku „Zvuk“. 2. V poli Zvuk vyberte kartu „Zvuky“. V seznamu rolujte dolů, dokud neuvidíte položku „Windows Logon“ (Přihlášení do systému Windows) nebo „Windows Startup“ (Spuštění systému Windows). Po jejich výběru vyberte z rozevírací nabídky možnost „None“. 3. Chcete-li úpravy uložit, klikněte na tlačítko „Apply“ a poté na tlačítko „OK“. Nyní se zvuk při spuštění nebude přehrávat.

Nakonec odpověď zní, že zvuk spouštění systému Windows 10 můžete změnit. Postup je stejný, jako byl popsán dříve v tomto článku pro změnu zvuku spouštění v předchozích verzích systému Windows. Jednoduše proveďte tyto pokyny a přizpůsobte si zvuk spouštění podle svého vkusu.

Závěrem lze říci, že změna zvuku spouštění systému Windows je jednoduchý postup. Přejdete-li do nastavení zvuku v systému Windows, můžete zvuk spouštění jednoduše povolit, zakázat nebo upravit. Při každém zapnutí počítače si můžete přizpůsobit zážitek ze spuštění výběrem zvukového souboru v kompatibilním formátu, například.wav.

FAQ
Má systém Windows 11 zvuk při spuštění?

Rozhodně, systém Windows 11 má zvuk spouštění. Je však důležité si uvědomit, že systém Windows 11 ve výchozím nastavení zvuk spouštění vypíná. Níže uvedené kroky lze použít k povolení nebo úpravě spouštěcího zvuku v systému Windows 11: Klikněte pravým tlačítkem myši na tlačítko Start a z kontextové nabídky vyberte možnost „Spustit“. 2. Chcete-li otevřít Ovládací panely, zadejte do dialogového okna Spustit příkaz „control“ a stiskněte klávesu Enter. 3. Chcete-li usnadnit navigaci, přepněte nastavení „Zobrazit podle“ v Ovládacích panelech na „Velké ikony“ nebo „Malé ikony“. 4. Chcete-li získat přístup k možnostem zvuku, zvolte možnost „Sound“. 5. V nastavení zvuku vyberte možnost „Sounds“. 6. Vyhledejte kategorii „Windows“ v seznamu „Program Events“ posunutím dolů. Událost „Windows Logon“ lze nalézt v kategorii „Windows“. Zde je zobrazen zvuk spuštění systému Windows 11. 8. Chcete-li si poslechnout ukázku zvuku, vyberte událost „Windows Logon“ a stiskněte tlačítko „Test“. Pomocí možnosti „Browse“ (Procházet) vyhledejte zvukový soubor, který chcete použít jako zvuk spuštění, pokud jej chcete upravit.

9.

10. Po výběru preferovaného spouštěcího zvuku uložte změny kliknutím na tlačítko „Apply“ a poté na tlačítko „OK“. Při restartování nebo spuštění počítače se systémem Windows 11 po dokončení těchto kroků se přehraje zvolený spouštěcí zvuk.

Jak změním spouštění systému Windows 10?

K úpravě spouštěcího zvuku v systému Windows 10 lze použít tyto kroky: Chcete-li získat přístup k nastavení systému Windows, navštivte nabídku Start a vyberte ikonu „Nastavení“, která připomíná ozubené kolečko.

2. V okně Nastavení vyberte možnost „Přizpůsobení“. 3. V levém postranním panelu vyberte položku „Motivy“. 4. V seznamu „Související nastavení“ vpravo vyberte položku „Zvuky“. 5. Přejděte dolů do části „Události programu“ na kartě „Zvuk“ v nastavení zvuku a vyhledejte položku „Přihlášení do systému Windows“. 6. Po výběru položky „Windows Logon“ klikněte na tlačítko „Browse“ a poté na položku „Windows Logon“. Zvukový soubor, který chcete využít jako nový spouštěcí zvuk, najdete prohledáním počítače. 7. Po výběru zvukového souboru klikněte na tlačítko „OK“.

8. Chcete-li změny uložit, stiskněte po kliknutí na tlačítko „Apply“ (Použít) tlačítko „OK“.

Když po dokončení těchto kroků restartujete počítač se systémem Windows 10, měl by při spuštění začít hrát nově zvolený zvuk.

Jak změním nastavení spouštění?

Pomocí níže uvedených kroků můžete upravit nastavení spouštění systému Windows: 1. Chcete-li spustit dialogové okno Spustit, stiskněte na klávesnici klávesu Windows plus R. 2. Stiskněte klávesu .

2. Do dialogového okna Spustit zadejte „msconfig“ (bez uvozovek). Výsledkem bude otevření okna Konfigurace systému. 3. V okně Konfigurace systému vyberte kartu „Boot“. 4. V části „Boot options“ (Možnosti spouštění) naleznete různé parametry související se spouštěním systému. 5. Výběrem tlačítka „Boot options“ změníte zaváděcí sekvenci. Pokud máte nainstalováno více operačních systémů, můžete zde vybrat ten, který chcete použít, a změnit jejich pořadí pomocí tlačítek „Nahoru“ a „Dolů“. 6. Parametr „Timeout“ můžete upravit a změnit tak dobu, která uplyne, než se spustí výchozí operační systém. 7. V rozevírací nabídce „Default operating system“ (Výchozí operační systém) vyberte požadovaný operační systém, který se má spustit místo aktuálního. 8. Po provedení požadovaných úprav klikněte na tlačítko „Apply“ a poté na tlačítko „OK“ pro uložení změn. 9. Aby se úpravy projevily, bude možná nutné počítač restartovat. V takovém případě vyberte možnost „Restartovat“.

Uvědomte si, že změna nastavení spouštění může mít vliv na způsob spouštění počítače, proto byste měli být opatrní a změny provádět pouze v případě, že plně chápete jejich důsledky.