Průvodce krok za krokem. Jak nainstalovat Windows 11 z USB

Jak nainstalovat Windows 11 z USB?
Pokud potřebujete nainstalovat nebo přeinstalovat systém Windows 11, můžete použít nástroj Media Creation Tool pro systém Windows 11 a vytvořit si vlastní instalační médium na USB flash disk nebo disk DVD. V části „Vytvoření instalačního média pro Windows 11“ klikněte na možnost „Stáhnout nyní“.
Další informace najdete na www.dell.com

Nejnovější operační systém od společnosti Microsoft, Windows 11, obsahuje kromě čistého a moderního uživatelského rozhraní také řadu nových funkcí a vylepšení. Instalace systému Windows 11 pomocí klíče USB je praktická a účinná strategie, pokud jste připraveni upgradovat svůj počítač na verzi 11. V tomto článku vás provedeme instalací systému Windows 11 prostřednictvím zařízení USB a také se budeme zabývat často kladenými otázkami a nabídneme vám rady pro řešení problémů. Je možné nainstalovat systém Windows 11 přímo z USB?

Ano, k přímé instalaci systému Windows 11 lze použít zařízení USB. Pokud váš počítač není vybaven optickou jednotkou nebo pokud chcete nainstalovat operační systém od začátku, je tato metoda docela užitečná. Než však budete pokračovat, ujistěte se, že váš počítač splňuje minimální systémové požadavky pro Windows 11.

Jak nastavit systém Windows 11 v systému BIOS pomocí USB:

1. Vytvořte disk USB, který lze spustit: Pro začátek si stáhněte ISO systému Windows 11 z oficiálních stránek společnosti Microsoft. Dalším krokem je využití souboru ISO k vytvoření bootovacího disku USB pomocí spolehlivého programu, jako je Rufus nebo Windows USB/DVD Download Tool.

2. Restartujte počítač a během spouštění stiskněte příslušnou klávesu (často F2, F10 nebo Del), abyste získali přístup k nastavení systému BIOS. V závislosti na tom, kdo váš počítač vyrobil, se klávesa může změnit.

3. Nastavte USB jako výchozí spouštěcí zařízení tak, že po vstupu do nastavení systému BIOS přejdete do části „Boot“ nebo „Boot Order“. Přesunutím jednotky USB na začátek seznamu bootovacího pořadí ji můžete učinit výchozím spouštěcím zařízením. Po uložení úprav ukončete systém BIOS.

Instalace systému Windows 11: Váš počítač by se měl po restartu spustit z disku USB. Chcete-li pokračovat v instalaci systému Windows 11, řiďte se pokyny na obrazovce. Během instalace bude možná nutné naformátovat aktuální systémový oddíl, proto je důležité nejprve vytvořit zálohu všech klíčových informací. Proč systém Windows 11 nerozpozná bootovací USB?

Pokud systém Windows 11 nedokáže identifikovat zaváděcí zařízení USB, může být příčinou problému několik věcí. Zde je několik doporučení pro řešení tohoto problému:

1. Zkontrolujte, zda je disk USB správně naformátován: Aby byl disk USB kompatibilní se systémem Windows 11, přeformátujte jej pomocí souborového systému FAT32. Použijte integrovaný nástroj Správa disků nebo důvěryhodný formátovací program, například Rufus.

2. Zkontrolujte, zda je disk USB spustitelný: Zkontrolujte, zda byl disk USB správně vygenerován, aby jej bylo možné spustit. Ještě jednou zkontrolujte soubor ISO, způsob vytvoření a použitý nástroj.

3. Pokud port USB, ke kterému jste disk USB původně připojili, nefunguje, zkuste jej připojit k jinému portu USB v počítači.

Jak nakonfigurovat systém BIOS pro systém Windows 11:

Postupy pro instalaci systému Windows 11 ze zařízení USB jsou stejné jako při instalaci v režimu BIOS. Podle pokynů na obrazovce přistupte k nastavení systému BIOS, nastavte jednotku USB jako primární spouštěcí zařízení a poté proveďte instalaci.

Shrnutí:

Instalace systému Windows 11 pomocí jednotky USB je rychlým a snadným řešením, jak upgradovat počítač nebo začít od nuly. Podle pokynů uvedených v tomto článku je možné úspěšně nainstalovat systém Windows 11 ze zařízení USB. Než budete pokračovat, nezapomeňte si zálohovat všechna důležitá data a nezapomeňte vyřešit případné problémy související s instalací.

FAQ
Jak nainstalovat systém Windows z USB?

K instalaci systému Windows ze zařízení USB lze použít níže uvedené kroky: Pořiďte si USB flash disk s dostatečnou kapacitou (alespoň 8 GB) a ujistěte se, že je správně naformátován. 2. Získejte soubor ISO systému Windows 11 ze spolehlivého zdroje nebo z oficiálních webových stránek společnosti Microsoft. 3. Připojte počítač k jednotce USB flash. 4. Pomocí programu pro extrakci souborů nebo aplikace pro obrazy disků otevřete soubor ISO systému Windows 11. 5. Přeneste celý obsah souboru ISO do kořenového adresáře jednotky USB flash. Ujistěte se, že je neumístíte do složky. 6. Vysuňte zařízení USB flash z počítače bezpečným způsobem. 7. Připojte jednotku USB flash k počítači, ve kterém bude nainstalován systém Windows 11. 8. Po restartování počítače zapněte nastavení systému BIOS nebo firmwaru UEFI. V závislosti na výrobci počítače může být pro přístup k těmto možnostem vyžadována jiná klávesa, nicméně často se používají klávesy F2, F10 nebo Del. 9. V nastavení systému BIOS nebo UEFI vyberte jednotku USB flash jako první spouštěcí zařízení tak, že přejdete do části „Boot“ nebo „Boot Order“. 10. Uložte úpravy a opusťte konfiguraci systému BIOS nebo UEFI. Je nutné restartovat počítač.

11. Spustí se instalace systému Windows 11. Chcete-li zvolit jazyk instalace, čas a způsob zadávání z klávesnice, dodržujte pokyny na obrazovce. 12. Vyberte možnost „Instalovat nyní“ a souhlaste s licenčními podmínkami. V kroku 13 vyberte typ instalace. Zvolte možnost „Vlastní: Pokud provádíte čistou instalaci, zvolte „Custom“: „Install Windows only (advanced)“. 14. Po výběru jednotky, na kterou chcete nainstalovat systém Windows 11, klikněte na tlačítko „Next“. Protože tím dojde ke smazání všech dat na této jednotce, dávejte pozor, abyste vybrali tu správnou. Spustí se instalace systému Windows 11. V průběhu instalace bude nutné několikrát restartovat počítač. Po dokončení instalace postupujte podle pokynů na obrazovce a přizpůsobte si systém Windows 11 vytvořením uživatelského účtu a navázáním síťového připojení.

Nyní jsem hotový! Systém Windows 11 byl úspěšně nainstalován z disku USB.

Jak nainstalovat systém Windows 11 ručně?

Níže uvedené kroky lze použít k ruční instalaci systému Windows 11 z disku USB: * * 2. Stáhněte si soubor ISO systému Windows 11 z oficiálních webových stránek společnosti Microsoft. 3. Vytvořte instalační USB disk systému Windows 11. Vytvořte zaváděcí jednotku USB se souborem ISO systému Windows 11 pomocí programu, jako je Rufus nebo Windows USB/DVD Download Tool.

2. Před pokračováním ověřte, zda váš počítač splňuje minimální systémové požadavky pro systém Windows 11. Jedná se o kompatibilní procesor, vhodnou paměť RAM a dostatečné úložiště. 3. Zálohujte svá data: Před instalací nového operačního systému je to vždy dobré udělat. Týká se to i důležitých souborů a dat. V případě, že se během instalace něco pokazí, pomůže to ochránit vaše data. 4. Přístup ke konfiguraci systému BIOS/UEFI: Přístup k nastavení systému BIOS nebo UEFI získáte restartováním počítače. V závislosti na výrobci počítače se klávesa pro přístup k těmto nastavením může lišit, obvykle se však jedná o jednu z funkčních kláves (F1, F2 nebo F12) nebo klávesu Delete. Další pokyny naleznete na webových stránkách výrobce nebo v příručce k počítači. Změňte pořadí spouštění počítače tak, že v nastavení systému BIOS/UEFI přejdete do části „Boot“ nebo „Boot Order“ a jako první spouštěcí zařízení vyberete jednotku USB. Po uložení změn ukončete nastavení systému BIOS/UEFI. Instalace systému Windows 11:

6. Restartujte počítač a vložte jednotku USB. Instalace systému Windows 11 by se měla okamžitě spustit. Chcete-li zvolit jazyk, umístění a rozložení klávesnice, postupujte podle pokynů na obrazovce. 7. Zadejte produktový klíč: Zadejte produktový klíč systému Windows 11, pokud je vyžadován. Pokud jej nemáte, můžete tento krok přeskočit a aktivovat systém Windows později. 8. Vyberte možnost „Vlastní: Při rozhodování o typu instalace vyberte možnost „Pouze instalace systému Windows (pokročilá)“. To vám umožní kompletní instalaci systému Windows 11. Vyberte umístění instalace:

9. Vyberte oddíl nebo pevný disk, na který má být systém Windows 11 nainstalován. Pokud chcete odinstalovat stávající operační systém a začít znovu, můžete stávající oddíly odstranit a vytvořit nové. 10. Spusťte proces instalace: Klepněte na tlačítko „Další“, aby se vše rozběhlo. Váš počítač nyní začne instalovat systém Windows 11. Buďte trpěliví, protože to může nějakou dobu trvat. 11. Instalace systému Windows 11: Po dokončení instalace přizpůsobte systém Windows 11 podle pokynů na obrazovce, které zahrnují vytvoření uživatelského účtu a změnu nastavení. Nainstalujte software a ovladače: Po instalaci systému Windows 11 bude možná nutné provést instalaci všech potřebných softwarových programů a také ovladačů pro váš hardware.

Nyní jsem hotový! Systém Windows 11 byl úspěšně nainstalován ručně ze zařízení USB. Nezapomeňte operační systém často aktualizovat a k ochraně systému používejte antivirový software.