Jak nahrát video na Twitch. Průvodce krok za krokem

Známá streamovací služba Twitch se specializuje na vysílání živého obsahu. Uživatelé však mohou odesílat i dříve nahrané filmy. V tomto článku vás provedeme procesem odesílání filmů na Twitch a poskytneme vám několik souvisejících informací. Lze do služby Twitch importovat videa?

Videa do služby Twitch samozřejmě importovat můžete. Přestože hlavní silou služby Twitch je živé vysílání, uživatelé mohou odesílat i dříve natočená videa. Pomocí této funkce mohou streameři upozornit na předchozí streamy nebo se podělit o své oblíbené momenty. Jak mohu v roce 2023 nahrát video na Twitch?

V roce 2023 se při nahrávání videa na Twitch řiďte následujícími pokyny:

1. Přistupte ke svému účtu Twitch: Přihlaste se ke službě Twitch pomocí svých přihlašovacích údajů na webové stránce. Pokud ještě nemáte účet, zaregistrujte se a vytvořte si jej.

2. Získejte přístup k ovládacímu panelu tvůrce: Po přihlášení klikněte na svůj profilový obrázek v pravém horním rohu obrazovky a z rozbalovací nabídky vyberte možnost „Creator Dashboard“. Poté můžete svůj materiál spravovat z panelu Creator Dashboard.

3. Klikněte na kartu Obsah. Z nabídky na levé straně panelu Creator Dashboard vyberte záložku „Content“ (Obsah). Na této kartě jsou přístupná všechna vaše zveřejněná videa, zajímavosti a klipy.

4. V nabídce vyberte možnost „Nahrát“: Soubory můžete nahrávat pomocí tlačítka „Nahrát“ na stránce Obsah. Chcete-li zahájit proces nahrávání videa, klikněte na něj.

5. Vyberte soubor s filmem: Jakmile se tak stane, můžete v počítači vyhledat soubor videa, který chcete nahrát, pomocí okna průzkumníka souborů, které se otevře. Po výběru souboru zahájíte odesílání kliknutím na tlačítko „Otevřít“. Když Twitch nahraje vaše video, můžete přidat název, popis a značky, abyste lidem usnadnili nalezení vašeho materiálu. Kromě toho máte možnost nastavit film jako soukromý nebo veřejný. 7. Potvrďte a zveřejněte: Kliknutím na tlačítko „Publikovat“ po vyplnění požadovaných informací potvrdíte a zveřejníte své video na Twitch. Postup nahrávání může trvat nějakou dobu v závislosti na velikosti videa a vašem internetovém připojení. Jaký je postup pro přidání videa do upoutávky na Twitch? Vytvoření upoutávky na kanál Twitch vám může pomoci přilákat nové diváky. Při nahrávání videa, které chcete použít jako upoutávku na Twitch, dodržujte následující postupy: Chcete-li získat přístup k ovládacímu panelu tvůrce, postupujte podle kroků 1 a 2 z předchozí části. 2. Přistupte na kartu „Kanál“: V nástroji Creator Dashboard vyberte kartu „Channel“, která se nachází v levé části obrazovky. Prostřednictvím této karty je k dispozici přístup k mnoha parametrům kanálu. 3. Přejděte dolů na oblast „Trailer“: Na stránce Kanál přejděte do části „Trailer“ posunutím dolů. Zde můžete zveřejnit video, které použijete jako úvod ke svému kanálu. 4. Klikněte na možnost „Změnit upoutávku“ v kroku 4: Klikněte na tlačítko „Změnit upoutávku“ v části „Upoutávka“. V okně, které se následně otevře, můžete vybrat video soubor, který chcete použít jako upoutávku. 5. Vyberte videosoubor a potvrďte:

Vyhledejte v počítači videosoubor, který chcete nahrát jako upoutávku, podobně jako v předchozích krocích. Kliknutím na tlačítko „Otevřít“ potvrďte svůj výběr a odešlete video. Chcete-li upoutávku použít na svém kanálu Twitch, přejděte na konec stránky a po dokončení nahrávání videa klikněte na „Uložit změny“. Jak mohu nahrát video do streamu? Pomocí nástroje Twitch „Video Producer“, který umožňuje předvést dříve nahraná videa během živého vysílání, můžete nahrát video na svůj kanál Twitch. Zde je uveden postup, jak na to: 1. Spusťte editor videa: Po přihlášení k účtu Twitch přejděte na ovládací panel tvůrce. Tam po kliknutí na možnost „Content“ (Obsah) vyberte z rozevírací nabídky možnost „Video Producer“ (Výrobce videa). 2. Nahrajte své video: Klikněte na možnost „Upload“ (Nahrát) v okně Video Producer (Výrobce videa) a vyberte soubor videa, který chcete umístit do svého streamu. K videu pak můžete přidat název, popis a značky a také veřejné nebo soukromé nastavení. 3. Vyhledejte adresu URL videa: Po nahrání videa klikněte na kartu Content (Obsah) na panelu Creator Dashboard a vyhledejte nový soubor. Chcete-li video otevřít, klikněte na něj. V adresním poli se poté zobrazí adresa URL. 4. Přidejte video do svého streamu: Během živého vysílání otevřete vysílací program, například OBS nebo Streamlabs OBS, a přidejte nový zdroj. Adresa URL videa by měla být vložena do příslušného pole po výběru možnosti „Browser Source“. Zdroj videa může mít libovolnou velikost a umístění. 5. Spusťte streamování: Po zahrnutí zdroje videa do rozvržení streamu tak učiňte a zahajte živé vysílání. Vaši návštěvníci budou moci nahrané video vidět během živého vysílání, protože video se bude přehrávat ve vašem streamu podle rozvržení.

Podle těchto pokynů můžete efektivně zveřejňovat a šířit svá videa na Twitchi, ať už se jedná o běžné nahrávání, upoutávky na kanál nebo živé přenosy. Tak se do toho pusťte a ukažte komunitě Twitch svůj nejlepší obsah!

FAQ
Můžete nahrávat klipy na Twitch Mobile?

Na službu Twitch Mobile je možné nahrávat videa. Uživatelé mohou nahrávat a zveřejňovat videoklipy přímo ze svých mobilních zařízení pomocí aplikace Twitch, která je k dispozici pro chytré telefony se systémy iOS a Android. Aplikace má uživatelsky přívětivé rozhraní, které usnadňuje výběr a odeslání požadovaného videa na Twitch.

Umožňuje Twitch nahrávání předem připravených videí?

Ano, uživatelé mohou na Twitch odesílat dříve nahraná videa. Streameři mohou nahrávat a šířit dříve nahrané záběry se svými diváky pomocí možnosti „Video na vyžádání“ (VOD). Pro streamery, kteří chtějí na svém kanálu Twitch propagovat nejdůležitější momenty, předchozí vysílání nebo jiný předem nahraný obsah, je tato funkce obzvláště užitečná.