Jak zamknout aplikace v iPhonu. Průvodce zabezpečením soukromí v mobilu

Naše mobilní telefony dnes obsahují řadu osobních informací, a proto je ochrana soukromí v době digitálních technologií nezbytná. Přestože iPhone disponuje řadou bezpečnostních opatření, uzamčení konkrétních aplikací poskytuje dodatečnou míru zabezpečení. Tento článek vás provede procesem zamykání aplikací v iPhonu, včetně způsobu použití Face ID a metod zamykání aplikací v nejnovějším iPhonu 14, ať už chcete zabezpečit Instagram, Snapchat nebo jakoukoli jinou aplikaci.

Jak používat Face ID k uzamčení aplikací:

Pokud máte model iPhonu, který to podporuje, můžete k uzamčení konkrétních aplikací použít Face ID. Postup je následující:

1. Na iPhonu spusťte aplikaci „Nastavení“ a přejděte dolů na „Face ID a přístupový kód“.

2. Vyberte „Face ID & Passcode“ a po výzvě zadejte svůj přístupový kód. 3. Vyhledejte část „Povolit přístup při uzamčení“ posunutím dolů a poté vypněte přepínače přiléhající k položkám „Today View“ a „Notification Center“. 4. Otevřete aplikaci, kterou chcete uzamknout, a poté se vraťte na domovskou obrazovku. 5. Chcete-li otevřít ovládací centrum, přejeďte prstem od spodního okraje obrazovky nahoru. 6. Dlouze stiskněte ikonu aplikace v pravém horním rohu Ovládacího centra. 7. Z nabídky, která se zobrazí, vyberte klepnutím na položku „Zámek“. 8. Aplikace je nyní uzamčena a přístup k ní bude nyní vyžadovat identifikaci pomocí Face ID. Postup uzamčení aplikace Instagram na iPhonu je následující: Pomocí těchto kroků můžete aplikaci Instagram na iPhonu uzamknout:

1. Spusťte aplikaci „Nastavení“ v iPhonu.

2. Přesuňte kurzor dolů a vyberte možnost „Čas u obrazovky“. 3. Klikněte na položku „Limity aplikací“ a poté vyberte možnost „Přidat limit“. 4. V seznamu možností vyberte možnost „Sociální sítě“. 5. Klepnutím na položku vyberte možnost „Instagram“. 6. Definujte časový limit Instagramu nebo zvolte „Customize Days“ (Přizpůsobit dny) a určete stanovené hodiny, během kterých bude aplikace přístupná. 7. Stisknutím tlačítka „Add“ (Přidat) uložte provedené úpravy. Aplikace Instagram bude nyní uzavřena až do následujícího dne nebo určené hodiny, pokud dosáhnete předem stanoveného limitu.

Aplikaci Snapchat v zařízení iPhone lze uzamknout:

K uzamčení aplikace Snapchat použijte v iPhonu možnost Čas u obrazovky. Proveďte tyto akce: 1. Zkontrolujte, zda je aplikace Snapchat funkční: 1. Spusťte aplikaci „Nastavení“ a vyberte možnost „Čas u obrazovky“. 2. Klepněte na položku „App Limits“ (Omezení aplikací) a vyberte možnost „Add Limit“ (Přidat omezení). 3. V seznamu kategorií vyberte položku „Sociální sítě“. 4. Z nabízených možností vyberte „Snapchat“. 5. Definujte dny a hodiny, kdy chcete aplikaci používat, a také požadovaný časový limit. 6. Stisknutím tlačítka „Add“ (Přidat) uložte provedené úpravy. Pokud překročíte předem stanovený limit, aplikace Snapchat se uzamkne do dalšího dne nebo v určenou hodinu.

Zamykání aplikací na iPhonu 14:

Na iPhonu 14 je zamykání aplikací podobné jako na dřívějších modelech iPhonu. Zde je návod, jak postupovat: Na iPhonu 14 spusťte aplikaci „Nastavení“. 2. Zadejte svůj přístupový kód v části „Face ID & Passcode“ nebo „Touch ID & Passcode“. 3. Vyhledejte část „Povolit přístup při uzamčení“ posunutím dolů. 4. Přepněte přepínač vpravo od „Today View“ a „Notification Center“. 5. Vraťte se na domovskou obrazovku a spusťte aplikaci, kterou chcete uzamknout. 6. Chcete-li otevřít Ovládací centrum, přejeďte prstem od spodního okraje obrazovky nahoru. 7. Dlouze stiskněte ikonu aplikace v pravém horním rohu Ovládacího centra. 8. Klepnutím na tlačítko „Lock“ (Zamknout) aplikaci uzamkněte. 9. V závislosti na modelu iPhonu 14 budete nyní k přístupu do aplikace potřebovat ověření pomocí Face ID nebo Touch ID.

Závěrem lze říci, že ochrana aplikací v iPhonu je zásadní pro zachování vašeho soukromí. Své osobní údaje můžete dále chránit využitím vestavěných funkcí, jako je Face ID, Touch ID a Screen Time. Pokyny v tomto příspěvku vám pomohou zajistit bezpečnost vašich dat v iPhonu bez ohledu na to, zda chcete uzamknout Instagram, Snapchat nebo jinou aplikaci.

FAQ
Mohu některé aplikace zamknout heslem?

Na iPhonu skutečně můžete zaheslovat určité aplikace. Omezení pro konkrétní aplikace lze zavést a heslem zamknout pomocí vestavěné funkce „Čas u obrazovky“ společnosti Apple. Zde je návod, jak na to: V kroku 1 otevřete na iPhonu aplikaci Nastavení.

2. Přesuňte kurzor dolů a vyberte možnost „Čas u obrazovky“. 3. Klepněte na „Zapnout čas u obrazovky“ a postupujte podle pokynů, pokud jste ještě čas u obrazovky nenakonfigurovali. Pokud ne, přejděte k následující akci. 4. Podle potřeby vyberte možnost „Omezení aplikací“ nebo „Vždy povoleno“. 5. V části „Omezení aplikací“ můžete zadat časový limit pro určité typy aplikací, například sociální média nebo hry. Po uplynutí časového limitu k nim budete muset zadat přístupový kód Screen Time. 6. V části „Always Allowed“ (Vždy povoleno), kterou najdete v kroku 6, můžete vybrat, které aplikace mají být vždy přístupné, i když máte definované limity aplikací. Ve výchozím nastavení je povolena každá aplikace. 7. V části Omezení aplikací můžete nastavit aplikaci jako „Nepřístupná“ a ujistit se, že není na seznamu „Vždy povoleno“, abyste ji mohli zablokovat heslem.

Po nastavení těchto omezení budete muset pro přístup k uzamčeným aplikacím zadat přístupový kód Screen Time. Tím, že zabráníte nežádoucímu přístupu k některým programům, můžete zvýšit zabezpečení a soukromí svého iPhonu.

Mohu používat Face ID ve všech aplikacích?

Všechny aplikace, které umožňují biometrické ověřování, skutečně podporují Face ID. Novější modely iPhonu mají funkci nazvanou Face ID, která k odemykání zařízení a ověřování některých aplikací používá technologii rozpoznávání obličeje. Je důležité si uvědomit, že ne všechny aplikace mohou mít Face ID zahrnuto jako metodu identifikace. Aby byla přístupná, musí tuto funkci do svých aplikací začlenit vývojáři. Chcete-li zjistit, zda konkrétní aplikace akceptuje Face ID jako mechanismus ověřování, zkontrolujte její nastavení.