Jak odstranit složky v aplikaci Outlook

Which Outlook version is best?
Outlook serve the same purpose but the efficiency, and the user interactivity set them apart. The most recent 2019 version is ultimately the best in all aspects if you are looking to work comfortably and efficiently.
Další informace najdete na softwarekeep.com

Uživatelé oblíbeného e-mailového programu Outlook mohou pro snadnější správu seskupovat svou komunikaci do složek. Možná však nakonec budete muset složky v aplikaci Outlook odstranit. Tento článek vás provede postupem mazání složek v aplikaci Outlook, ať už chcete změnit strukturu své elektronické pošty, vymazat nepoužívané složky z poštovní schránky, nebo všechny tři způsoby. Budeme se také zabývat často kladenými otázkami z této oblasti, včetně postupu odstranění složky elektronické pošty, prázdných složek, složek v aplikaci Outlook pro Mac a nedostupných složek.

Chcete-li v aplikaci Outlook odstranit složku, proveďte následující akce:

1. Spusťte aplikaci Outlook a přejděte na panel složek v levé části okna. Klepněte pravým tlačítkem myši na složku, kterou chcete odstranit v druhém kroku. Poté se zobrazí kontextová nabídka.

3. V kontextové nabídce vyberte možnost „Odstranit složku“. Mohlo by se zobrazit dialogové okno s potvrzením, abyste se ujistili, že chcete soubor odstranit. 4. Pokud se zobrazí výzva, potvrďte odstranění výběrem možnosti „Ano“ nebo „OK“. Vybraná složka a celý její obsah budou nyní vymazány.

5. Upozorňujeme, že tuto akci nelze vrátit zpět, proto před pokračováním zálohujte všechny důležité e-maily nebo data.

Nyní se věnujme relevantním dotazům: Jak mohu odstranit složku pro e-maily?

Při odstraňování složky pro e-maily se postupuje stejně jako při odstraňování jakékoli jiné složky v aplikaci Outlook. Chcete-li složku odstranit, jednoduše na ni klikněte pravým tlačítkem myši, z kontextové nabídky vyberte možnost „Odstranit složku“ a na vyžádání potvrďte odstranění. Při odstraňování složky elektronické pošty buďte opatrní, protože tím odstraníte i všechny e-maily a podsložky, které se v ní nacházejí. Jak se zbavit prázdných složek v aplikaci Outlook?

Odstranění prázdných složek v aplikaci Outlook je jednoduché. Při odstraňování složky pomocí identických postupů jako výše, pokud je složka prázdná, bude okamžitě zničena bez dalších výzev nebo upozornění. Jedná se o účinný postup, jak vymazat nepoužívané složky z poštovní schránky a zbavit ji nepořádku.

Jak mohu v aplikaci Outlook pro Mac odstranit složku?

Stejně jako v aplikaci Outlook pro Windows je i v aplikaci Outlook pro Mac podobný postup pro mazání složek. Najděte v podokně složek složku, kterou chcete odstranit, klikněte na ni pravým tlačítkem myši, vyberte možnost „Odstranit složku“ a po výzvě potvrďte odstranění. Uživatelské rozhraní je hlavním rozdílem mezi oběma verzemi, ale funkce jsou v obou stejné. Jak mohu odstranit složku, která nechce zmizet?

Následujícím postupem nemusí být možné odstranit složku v aplikaci Outlook z různých důvodů, včetně problémů se synchronizací nebo omezení oprávnění. Zkuste to napravit následujícími postupy: 1. Znovu otevřete aplikaci Outlook po jejím zavření. 2. Zkuste znovu odstranit složku dříve uvedeným postupem. 3. Pokud se vám složku stále nedaří odstranit, zkuste spustit aplikaci Outlook v nouzovém režimu. Při spouštění aplikace podržte stisknutou klávesu „Ctrl“, abyste toho dosáhli. Nouzový režim může deaktivovat některé doplňky a funkce, ale může pomoci vyhledat a odstranit problémy způsobující problém s odstraněním složky.

4. Pokud problém přetrvává, můžete se pokusit opravit instalaci aplikace Outlook pomocí vestavěného nástroje pro opravu nebo se obrátit s žádostí o pomoc na podporu společnosti Microsoft nebo na oddělení IT.

Závěrem lze říci, že vymazání složek v aplikaci Outlook je rychlá a snadná akce, která může udržet vaši poštovní schránku dobře uspořádanou. Výše uvedené pokyny by vám měly pomoci při procesu odstraňování složek e-mailů, prázdných složek nebo složek v aplikaci Outlook pro Mac. Pokud máte s odstraněním složky problémy, vyzkoušejte techniky řešení problémů, jako je restartování aplikace Outlook, její spuštění v nouzovém režimu nebo oprava instalace.

FAQ
Proč nelze některé složky odstranit?

Některé složky v aplikaci Outlook nelze odstranit z následujících důvodů: Systémové složky: Mezi výchozí systémové složky v aplikaci Outlook, které nelze odstranit, patří složky Doručená pošta, Odeslané položky, Koncepty a Odstraněné položky. Tyto složky jsou nezbytné pro správnou funkci aplikace Outlook a nelze je odstranit.

2. Oprávnění složek: Pokud nemáte potřebná práva, nemůžete složku odstranit. To může nastat v případě, že se jedná o složku, kterou s vámi sdílel někdo jiný, ale omezil vaši možnost mazání. Nemožnost odstranit složku může být způsobena problémy se synchronizací, pokud používáte aplikaci Outlook se serverem Exchange nebo jinou e-mailovou službu, která synchronizuje složky v mnoha zařízeních. Za takových okolností se doporučuje ověřit nastavení účtu a ujistit se, že je aplikace Outlook správně synchronizována. 4. Poškození složky: Poškozená složka se může ve výjimečných případech stát neodstranitelnou. Existuje mnoho možných příčin, včetně softwarových chyb nebo problémů s e-mailovým serverem. V takových případech doporučujeme obrátit se na poskytovatele e-mailu nebo na IT podporu, aby vám poradili, jak problém s poškozením odstranit.

Celkově lze říci, že i když většinu složek v aplikaci Outlook lze vymazat, existuje několik omezení a okolností, kdy to nemusí být možné.

Jak odstranit nechtěnou složku?

K odstranění nežádoucí složky z aplikace Outlook můžete použít následující akce: V kroku 1 otevřete aplikaci Outlook a přejděte na panel složek na levé straně obrazovky. 2. Klepněte pravým tlačítkem myši na nežádoucí složku, kterou chcete odstranit. 3. Zobrazí se kontextová nabídka. Z možností nabídky vyberte možnost „Odstranit složku“. 4. Zobrazí se dialogové okno s potvrzením a dotazem, zda si přejete složku trvale odstranit. Ujistěte se, že jste vybrali správnou složku, a klepnutím na „Ano“ pokračujte v mazání. Složka bude v kroku 5 přenesena do složky Odstraněné položky. Pokud si přejete něco trvale odstranit, můžete buď po kliknutí pravým tlačítkem myši na složku ve složce Odstraněné položky vybrat z kontextové nabídky možnost „Odstranit“, nebo můžete složku vyprázdnit výběrem možnosti „Vyprázdnit složku“ po kliknutí pravým tlačítkem myši.

Je důležité mít na paměti, že když smažete složku v aplikaci Outlook, smažou se také všechny objekty, které jsou v ní obsaženy, proto se před tímto úkonem ujistěte, že máte zálohu všech důležitých e-mailů nebo souborů.