Twilight Movies. A Comprehensive Guide to the Saga

What is Esme’s gift in Twilight?
Esme Cullen (born Esme Platt and later Esme Evenson) is Carlisle Cullen's wife and the adoptive mother of Edward, Emmett and Alice Cullen, as well as Rosalie and Jasper Hale. She enjoys restoring old houses and her physical age is 26. She has no special power, but has a strong ability to love passionately.
Další informace najdete na en.wikipedia.org

Sága Stmívání, která vznikla na motivy známé románové série Stephenie Meyerové, nadchla diváky po celém světě jedinečným spojením romantiky, fantazie a pubertálního napětí. Seriál se soustředí na románek mezi lidskou Bellou Swanovou a upírem Edwardem Cullenem, stejně jako na potíže, které nastanou, když se jejich dva světy spojí. Tento článek se bude zabývat tím, kolik filmů o Stmívání bylo natočeno, jak dlouho jsou jednotlivé filmy v kinech a zda se chystá šestý film.

V letech 2008 až 2012 bylo do kin uvedeno celkem pět filmů o Stmívání. Prvním dílem série byla kniha „Twilight“ z roku 2008 a dalšími díly byly „The Twilight Saga: New Moon“ z roku 2009, „The Twilight Saga: Eclipse“ z roku 2010, „The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1“ z roku 2011 a „The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2“ z roku 2012. Každý další díl románu přidává Edwardovi a Belle i jejich spojencům a nepřátelům nové překážky a poznatky.

V současné době nejsou žádné oficiální plány na šestý film o Stmívání, přestože tato možnost existuje. S filmem „Breaking Dawn – Part 2“ se hlavní zápletka série uzavřela. Možnost vzniku spin-offů nebo prequelů je však mezi nadšenci série stále diskutovaným tématem. Ačkoli nebylo nic potvrzeno, je obvyklé, že populární filmy později prozkoumají nové dějové linie nebo postavy.

Čtyři filmy o Stmívání nevzniknou, což je odpověď na otázku. Jak již bylo dříve uvedeno, filmů série je celkem pět. Příčinou zmatku může být skutečnost, že film „Breaking Dawn“ byl rozdělen na dvě části, čímž vznikl dojem, že existují čtyři filmy. Celkový počet filmů je pět, protože každá část je považována za jedinečný film.

Délka jednotlivých filmů Stmívání se liší. Délka filmu „Stmívání“ je přibližně 122 minut, zatímco „Nový měsíc“ trvá přibližně 130 minut. „Zatmění“ je s průměrnou délkou 124 minut nejdelším filmem série. Film „Breaking Dawn“ je rozdělen na dvě části, z nichž každá trvá 117 a 115 minut. Pokud byste sledovali všech pět filmů v pořadí, strávili byste ve světě Stmívání zhruba 608 minut, tedy něco přes 10 hodin.

Na závěr si povíme něco o věku Belly Swanové v prvním filmu Stmívání. Bella je ve filmu představena jako sedmnáctiletá středoškolačka. V době natáčení bylo Kristen Stewartové, herečce, která Bellu na filmovém plátně ztvárnila, rovněž 17 let. Příběh si na Bellině věku velmi zakládá, protože umocňuje prvek zakázané lásky v jejím vztahu s Edwardem Cullenem, staletým upírem.

Souhrnně lze říci, že Twilight sága má pět filmů, přičemž „Breaking Dawn“ je rozdělen na dvě poloviny. Série nepřestává uchvacovat fanoušky po celém světě, i když v současné době se šestý film neplánuje. Délkové rozdíly mezi jednotlivými filmy vytvářejí příjemný filmový zážitek a věk Belly Swanové v prvním filmu dává ději zásadní nový rozměr. Tyto filmy nabízejí osobité spojení romantiky, fantasy a vzrušujícího příběhu, ať už jste zarytými fanoušky Stmívání, nebo vás to jen zajímá.

FAQ
Kolik je Edwardovi Cullenovi let?

Ikonický upír z románu Stmívání Edward Cullen je popisován jako uvízlý v čase, když byl ve svých 17 letech přeměněn na upíra. Edward má navzdory svému věčnému mládí znalosti a životní zkušenosti někoho, kdo žije více než sto let.

Mají Jacob a Renesmee dítě?

V sáze Stmívání se Jacobovi a Renesmee skutečně narodí dítě. V závěrečném románu „Breaking Dawn“ se ukazuje, že Jacob vtiskne Renesmee podobu křížence člověka a upíra. Renesmee, která se rychle vyvíjí, nakonec s Jacobem porodí Nahuela.

Jak se jmenuje šestý díl Stmívání?

Šestý díl Twilight ságy se jmenuje „The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2“.

Je všech 5 filmů Stmívání na Netflixu?

V době mé poslední aktualizace, která proběhla v lednu 2022, nebylo všech pět filmů Twilight na Netflixu k dispozici. Streamovací služby však svůj obsah neustále aktualizují, takže pro nejaktuálnější informace o jejich filmové nabídce doporučujeme zkontrolovat přímo Netflix nebo se podívat na oficiální webové stránky platformy.

Jak se jmenuje film 5 Twilight?

Název pátého dílu série Twilight je „The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2“.

Opravdu vyjde Twilight Půlnoční slunce?

Vydání filmu Twilight: Půlnoční slunce je pravda. Jedná se o doprovodnou knihu k prvnímu dílu knižní série Stmívání od Stephenie Meyerové. Jedna z hlavních postav, Edward Cullen, je vypravěčem knihy, která nabízí hlubší pochopení událostí v prvním románu Stmívání. Předpokládá se, že se jedná o velmi očekávaný přírůstek do příběhu Stmívání a fanoušci série jej netrpělivě očekávali.