Jak obarvit tabulku ve Wordu a Dokumentech. Průvodce krok za krokem

Jak přesunout tabulku ve Wordu?
tabulky. Umístěte ukazatel myši na úchyt pro přesunutí tabulky, dokud se ukazatel změní na čtyřsměří šipku, a potom klikněte na úchyt pro přesunutí tabulky. Přetáhněte tabulku na nové místo.
Další informace najdete na support.microsoft.com

Ve Wordu a Dokumentech jsou tabulky důležitou součástí pro organizaci a prezentaci dat. Vaše tabulky mohou působit vizuálně lépe a zaujmout čtenáře, pokud je obarvíte. V tomto článku se podíváme na několik různých způsobů, jak obarvit tabulky v aplikaci Google Docs a Microsoft Word. Projdeme si také, jak obarvit rámečky, přidat stínování a změnit barvy tabulek, aniž byste je museli vybarvovat.

Návod na obarvení tabulek ve Wordu:

Vyberte tabulku: Začněte výběrem celé tabulky, kterou chcete vybarvit, kliknutím a přetažením. 2. Vyberte tabulku a poté klepněte na kartu Návrh tabulky, která se zobrazí v horní části okna aplikace Word.

3. Vyberte barevné schéma: Karta Návrh tabulky nabízí několik přednastavených barevných schémat. Chcete-li vybrané schéma použít na tabulku, klepněte na něj. Chcete-li získat větší výběr barev, vyberte tlačítko „Více“, pokud chcete mít na výběr více barev.

4. Upravte barevné schéma: Chcete-li provést další změny barevného schématu, vyberte v nabídce Návrh tabulky tlačítko „Stínování“. Na tomto místě můžete zvolit konkrétní odstín nebo přidat efekty stínování různým prvkům tabulky, včetně řádku záhlaví, sloupců nebo buněk. Jak zvýraznit tabulku v aplikaci Dokumenty: 1. Vyberte tabulku: Stejně jako ve Wordu vyberte celou tabulku, kterou chcete obarvit, kliknutím a přetažením. 2. Klepněte na kartu Tabulka: Po výběru tabulky se v horní části okna Dokumentů zobrazí karta Tabulka.

3. Vyberte barevné schéma: Na kartě Tabulka je k dispozici několik zavedených barevných schémat. Chcete-li vybrané schéma použít na tabulku, klikněte na něj. Chcete-li získat větší výběr barev, vyberte tlačítko „Přizpůsobit“, pokud chcete mít na výběr více barev. 4. Upravte barevné schéma: Kliknutím na tlačítko „Pozadí buňky“ na kartě Tabulka můžete barvy dále měnit. Na tomto místě můžete zvolit konkrétní odstín nebo přidat efekty stínování různým prvkům tabulky, včetně řádku záhlaví, sloupců nebo buněk. Chcete-li do tabulky ve Wordu přidat stínování, postupujte podle následujících kroků: 1. Vyberte tabulku nebo buňky: Chcete-li přidat stínování do určité části tabulky, vyberte příslušné buňky nebo celou tabulku. 2. Vyberte kartu Návrh tabulky. Po výběru přejděte na kartu Návrh tabulky. 3. Použijte stínování: Klikněte na tlačítko „Stínování“ na kartě Návrh tabulky a vyberte barvu nebo efekt stínování, který chcete použít. Chcete-li použít různé možnosti stínování, můžete také vybrat konkrétní oblasti, například řádky, sloupce nebo buňky. Vložte do dokumentu textový rámeček výběrem položky „Textový rámeček“ z nabídky „Vložit“. 2. Přidání barvy do textového pole ve Wordu: 3. 2. Přizpůsobte textové pole: Po vložení textového rámečku můžete změnit jeho velikost a přesunout jej v rámci dokumentu kamkoli chcete. 3. Přidejte barvu do textového pole tak, že na něj kliknete pravým tlačítkem myši, vyberete možnost „Formátovat tvar“ nebo „Formátovat textové pole“ a poté vyberete kartu „Výplň“. Od tohoto okamžiku pak můžete textové pole vyplnit barvou nebo gradientem. Změna barvy tabulky bez jejího vybarvení: 1. Vyberte tabulku: Nejprve vyberte tabulku, jejíž barvu chcete změnit.

2. Klepněte na kartu Návrh tabulky: Po výběru tabulky klikněte na kartu Návrh tabulky.

3. Vyberte nové barevné schéma: Klepněte na možnost „Barvy“ v nabídce Návrh tabulky. Pro použití na stole vyberte nové barevné schéma. Tím se zachová formátování a struktura tabulky a zároveň se změní barvy celé tabulky.

Podle těchto jednoduchých kroků můžete jednoduše přidávat barvy, stínování a měnit vzhled tabulek ve Wordu a Dokumentech. Tyto nástroje vám pomohou při vytváření uhlazených a zajímavých dokumentů, ať už je vaším cílem vizuálně vylepšit tabulky nebo zvýraznit určité informace.

FAQ
Umíte vybarvit měnící se tabulku?

Ano, přebalovací pult lze natřít. Než tak učiníte, je třeba myslet na několik věcí. Zaprvé se ujistěte, že je přebalovací pult vyroben z materiálu, který lze natírat, například ze dřeva nebo některých druhů plastu. Za druhé, protože se děti budou stolu často dotýkat, je důležité použít netoxickou barvu bezpečnou pro děti. A konečně, před natíráním nezapomeňte povrch pečlivě připravit broušením a mytím. Úspěšné a bezpečné natření přebalovacího pultu bude snazší, pokud se budete řídit těmito pokyny.

Jak přizpůsobit stůl v dokumentech?

K úpravě tabulky můžete použít aplikaci Dokumenty Google a níže uvedené pokyny: 1. Otevřete dokument Dokumenty Google, který obsahuje tabulku. 2. Chcete-li tabulku vybrat, klikněte na ni. Nad tabulkou se začne zobrazovat malý panel nástrojů. 3. Kliknutím na panel nástrojů vyberte položku „Tabulka“. Objeví se rozbalovací nabídka. 4. Najeďte myší na možnost „Table properties“ (Vlastnosti tabulky) v rozbalovací nabídce a klikněte na ni. 5. Otevře se dialogové okno zobrazující vlastnosti tabulky. Zde můžete změnit řadu vlastností souvisejících s tabulkou. 6. Chcete-li upravit barvu tabulky, klikněte na možnost „Table border color“ (Barva okraje tabulky) a vyberte barvu ze seznamu, nebo klikněte na „Custom“ (Vlastní) a zadejte konkrétní barvu. 7. Kliknutím na možnost „Table background color“ (Barva pozadí tabulky) vyberte barvu pozadí tabulky nebo zvolte možnost „Custom“ (Vlastní) a zadejte konkrétní barvu. 8. Dialogové okno Vlastnosti tabulky umožňuje měnit i další možnosti, například zarovnání tabulky, šířku sloupců, výšku řádků a další.

9. Klepnutím na tlačítko „OK“ použijete požadované změny v tabulce poté, co dokončíte její úpravy.

Podle následujících kroků můžete změnit barvy a další vlastnosti tabulky v Dokumentech Google.