Jak změnit ikony složek Macu. Průvodce přizpůsobením Macu

Jak změnit ikonu složky?
Klikněte pravým tlačítkem myši na zástupce, který jste vytvořili, klikněte na Vlastnosti a potom klikněte na Změnit ikonu. Klikněte na obrázek ikony, kterou chcete použít, klikněte na OK a potom klikněte na OK.
Další informace najdete na support.microsoft.com

Uživatelé Macu často oceňují možnost přizpůsobit si zařízení svým jedinečným preferencím a stylu. Úprava ikon složek je jedním ze způsobů, jak dát svému Macu jedinečný osobní ráz. V tomto článku se budeme zabývat změnou ikon složek na Macu a řešit související dotazy. Lze upravovat ikony aplikací na Macu?

Ikony aplikací Mac je možné upravit, i když to není tak jednoduché jako změna ikon složek. Vyžaduje to však ruční změnu systémových souborů nebo použití nástrojů třetích stran, což vyžaduje trochu více technických znalostí. Pokud se vyznáte v rozsáhlých úpravách, můžete na internetu objevit lekce a nástroje, které vám s postupem pomohou. Při změně systémových souborů postupujte vždy opatrně, protože může být nebezpečná.

Je možné v počítači Mac změnit barvu složky? Systém macOS ve výchozím nastavení nenabízí vestavěnou možnost změny barev složek. Tuto úpravu však můžete provést pomocí aplikací třetích stran, které jsou snadno dostupné. Složkám můžete dát různé barvy pomocí populárního programu s názvem Folder Color. Pomocí jednoduchého rozhraní pro přetahování můžete rychle změnit barvu složek, aby vynikly, nebo je uspořádat podle svého uvážení. Jak mohu změnit ikony disků v Macu? Ikony disků v počítači Mac můžete snadno změnit následujícími kroky:

Vyhledejte ikonu, kterou chcete použít, pomocí: 1. Vyhledejte obrázek nebo ikonu, kterou chcete použít jako ikonu disku. Abyste se vyhnuli problémům, ujistěte se, že je obrázek ve formátu.icns.

Zkopírujte ikonu: Klepněte pravým tlačítkem myši na soubor ikony a vyberte možnost „Kopírovat“. 3. Vyberte disk: Otevřete nové okno ve Finderu, přejděte na disk, pro který chcete změnit ikonu, a vyberte jej. 4. Získejte informace: Klikněte na ikonu ikony a poté na ikonu ikony: Klepněte na disk pravým tlačítkem myši a zvolte možnost „Získat informace“ nebo použijte klávesovou zkratku Command + I. 5. Klepněte na disk. Vložte ikonu: Chcete-li vložit novou ikonu, stiskněte klávesovou zkratku Command + V po kliknutí na aktuální ikonu disku v levém horním rohu okna Získat informace.

6. Ověřte změnu: Po zavření okna Získat informace byste si měli všimnout nové ikony aplikované na disk.

Jak mohu upravit ikony složek systému iOS?

Systém iOS nemá na rozdíl od systému macOS nativní funkce pro úpravu ikon složek. Společnost Apple v zájmu zachování konstantního uživatelského prostředí omezuje možnosti přizpůsobení svého mobilního operačního systému. Pokud však bylo vaše zařízení se systémem iOS jailbreaknuto, můžete experimentovat s různými úpravami a motivy pro změnu ikon složek. Ty lze nalézt na webových stránkách, jako je například Cydia. Jailbreaking vašeho zařízení může vést ke ztrátě záruky a bezpečnostním rizikům, takže pokud se pro něj rozhodnete, buďte opatrní.

Závěrem lze říci, že přizpůsobení počítače Mac může být kreativní a příjemnou metodou, díky níž se budete cítit zcela jedinečně. V systému macOS je změna ikon složek poměrně jednoduchá, ale změna ikon programů a barev složek může vyžadovat další kroky nebo software třetích stran. Pokud chcete prozkoumat složitější možnosti přizpůsobení, můžete najít internetové zdroje a návody, které vám pomohou. Před provedením jakýchkoli změn v systému si musíte dát pozor a vytvořit zálohu svých dat.

FAQ
Jak uspořádat ikony na ploše počítače Mac?

V počítači Mac můžete ikony na ploše uspořádat následujícím způsobem:

1. Na začátku vyberte ikonu nebo složku na ploše, kterou chcete přeorganizovat nebo přesunout. 2. Chcete-li změnit umístění ikony na ploše, stačí na ni kliknout a přetáhnout ji tam. Podržením klávesy Command při kliknutí na každou ikonu můžete seskupit více ikon a vytvořit novou složku. Po výběru ikony na ni klikněte pravým tlačítkem myši a z kontextové nabídky vyberte možnost „Nová složka s výběrem“. Případně můžete vytvořit novou složku tak, že vyberete ikony, přejdete do nabídky „Soubor“ v horní části obrazovky a vyberete „Nová složka s výběrem“. 4. Klepnutím pravým tlačítkem myši na ikonu nebo složku a výběrem možnosti „Přejmenovat“ z kontextové nabídky změňte její název. Režim přejmenování lze také spustit výběrem položky a stisknutím klávesy „Return“ nebo „Enter“ na klávesnici. 5. Otevřete složku a kliknutím na ikony a jejich přetažením změňte jejich pořadí. 6. Jednoduše vyberte složku nebo ikonu a kliknutím na klávesu „Delete“ na klávesnici ji odstraňte. Kromě toho máte možnost kliknout na objekt pravým tlačítkem myši a z kontextové nabídky vybrat možnost „Přesunout do koše“.

Tyto pokyny vám pomohou uspořádat ikony na ploše počítače Mac správně a podle vašich preferencí.

Jak vytvořit vlastní ikony aplikací v počítači Mac?

Pomocí níže uvedených kroků můžete vytvořit jedinečné ikony aplikací pro Mac: V kroku 1 vyhledejte nebo vytvořte soubor s obrázkem, který chcete použít jako vlastní ikonu. Ujistěte se, že je obrázek ve formátu, který bude fungovat, například PNG, JPEG nebo ICNS.

2. Po kliknutí pravým tlačítkem myši na aplikaci, jejíž ikonu chcete upravit, vyberte v kontextové nabídce možnost „Získat informace“. Můžete také vybrat aplikaci a kliknout na kombinaci kláves Command + I. 3. Malý náhled ikony najdete v levém horním rohu okna s informacemi, když se objeví poprvé. Když na tento symbol kliknete a vyberete jej, mělo by být vidět modré zvýraznění. 4. Stisknutím kombinace kláves Command + C zkopírujte vlastní obrázek ikony, který chcete použít.

5. Stisknutím kombinace kláves Command + V vložte vlastní obrázek ikony na ikonu aplikace, dokud je náhled ikony stále zvolen. Stará ikona bude nahrazena novou. 6. Po zavření informačního okna by měla být ikona aplikace upravena vaším přizpůsobeným obrázkem.

Poznámka: Aby se změny projevily, může být čas od času nutné aplikaci restartovat nebo se odhlásit a znovu přihlásit.

Tyto techniky vám umožní jednoduše vytvořit jedinečné ikony programů pro váš Mac a přizpůsobit vzhled složek a aplikací.