Jak zobrazit oznámení na iPhonu. Průvodce řešením problémů

Jak zobrazit oznameni?
V telefonu otevřete aplikaci Nastavení. Oznámení. V sekci Obrazovka uzamčení klepněte na Oznámení na obrazovce uzamčení nebo Na obrazovce uzamčení. Vyberte Zobrazovat upozorňující a tichá oznámení.
Další informace najdete na support.google.com

Každý chytrý telefon, včetně iPhonu, musí mít oznámení. Informují nás o významných aktualizacích, zprávách a příležitostech. Občas však mohou mít uživatelé iPhonu problémy s chybějícími nebo nereagujícími oznámeními. V tomto článku vám poskytneme návod na řešení problémů, který vám pomůže tyto problémy odstranit a zajistí, abyste nikdy nezmeškali důležité zprávy. Proč se mi na iPhonu nedaří zobrazit oznámení?

Neschopnost iPhonu zobrazit oznámení může mít několik příčin. Můžete použít níže uvedené kroky pro řešení problémů:

1. Ověřte nastavení oznámení v iPhonu tak, že přejdete do aplikace Nastavení a vyberete možnost „Oznámení“. Zkontrolujte, zda je zapnutý přepínač „Povolit oznámení“. Měli byste také potvrdit, že jsou povoleny jednotlivé aplikace, od kterých chcete dostávat oznámení.

2. Zapnutím režimu Nerušit zastavíte zobrazování upozornění na uzamčené obrazovce iPhonu. 3. Otevřete Ovládací centrum přejetím prstem nahoru ze spodní části obrazovky (iPhone 8 a starší) nebo dolů z pravého horního rohu (iPhone X a novější) a zkontrolujte, zda je zapnutý. Nastavení Nerušit je aktivováno, pokud je zvýrazněna ikona půlměsíce. Chcete-li jej vypnout, klepněte na ikonu .

3. Restartujte iPhone: Drobné softwarové závady, které mohou způsobovat problémy s upozorněními, lze často odstranit jednoduchým restartem. Po stisknutí a podržení tlačítka napájení přejeďte posuvníkem a vypněte iPhone, dokud se nezobrazí. Dalším stisknutím a podržením tlačítka napájení jej po malé prodlevě opět zapnete. Lze obnovit smazaná oznámení iPhonu?

Bohužel nelze obnovit zamítnuté nebo vymazané oznámení z oznamovacího centra iPhonu. Na druhou stranu, pokud se oznámení týkalo nějaké aplikace, můžete tam obvykle najít podrobnosti. Například můžete stále otevřít aplikaci Zprávy a zobrazit oznámení o zmeškané textové zprávě. Proč mi po odemknutí iPhonu zmizí upozornění? Aby byl váš iPhone přehledný a nepřeplněný, po odemknutí se automaticky vymažou oznámení na zamykací obrazovce. Toto chování však můžete změnit podle svého vkusu. Přejděte do Nastavení, zvolte „Oznámení“ a poté přejděte dolů k možnosti „Zobrazit náhledy“ a proveďte změny. Chcete-li určit, kdy se mají upozornění zobrazovat, můžete vybrat možnost „Vždy“, „Při odemknutí“ nebo „Nikdy“. Proč nemám přístup k upozorněním? Pokud po dokončení výše uvedených způsobů řešení problémů stále nemůžete na svém iPhonu zobrazit upozornění, může se jednat o závažnější problém, který vyžaduje další analýzu nebo pomoc podpory společnosti Apple. Doporučujeme aktualizovat iPhone na nejnovější verzi systému iOS, protože aktualizace softwaru často obsahují opravy chyb, které se mohou postarat o problémy s oznámeními.

Závěrem lze říci, že nemožnost zobrazit upozornění může být nepříjemná, protože jsou důležitou součástí používání iPhonu. Mnoho problémů souvisejících s oznámeními můžete vyřešit přezkoumáním nastavení oznámení, vypnutím režimu Nerušit, restartováním iPhonu a úpravou chování oznámení na zamykací obrazovce. Pokud problém přetrvává, zvažte kontaktování podpory společnosti Apple, která vám poskytne další pokyny.

FAQ
Proč se mi nezobrazují oznámení?

Příčin, proč se na iPhonu nezobrazují upozornění, může být celá řada. Můžete se pokusit o následující kroky k odstranění potíží: 1. Zkontrolujte nastavení oznámení: Zkontrolujte, zda jsou pro danou aplikaci, která způsobuje problém, zapnuta oznámení. Výše uvedenou aplikaci zvolte v Nastavení > Oznámení. Zkontrolujte, zda je zapnutý přepínač „Povolit oznámení“.

2. Vyberte možnost Nerušit: Když je na iPhonu povolen režim Nerušit, oznámení se ztlumí. Pokud je zvýrazněna ikona půlměsíce, otevřete Ovládací centrum přejetím prstem z pravého horního rohu obrazovky směrem dolů (nebo ze spodní části nahoru u starších modelů). 3. Ověřte styl oznámení: Zkontrolujte, zda je styl oznámení nakonfigurován podle vašeho přání ve stejném nastavení Oznámení. Máte na výběr bannery, oznámení nebo žádná oznámení. Ujistěte se, že zvolený styl není nastaven na „Žádný“. 4. Zkontrolujte seskupení oznámení: Několik aplikací nabízí možnost uspořádání oznámení. Pokud je tato funkce zapnutá, mohou se upozornění začít zobrazovat ve skupinách, nikoli jednotlivě. Zkontrolujte nastavení oznámení aplikace a v případě potřeby seskupování vypněte. Restartování iPhonu může často vyřešit drobné softwarové problémy, které ovlivňují upozornění.

5. Jakmile se zobrazí posuvník pro vypnutí, stiskněte a několik sekund podržte tlačítko napájení (nebo na iPhonu X a novějších modelech tlačítko napájení a jedno z tlačítek hlasitosti). Chcete-li iPhone znovu zapnout, posuňte jej do polohy vypnuto, počkejte několik sekund a poté znovu stiskněte a podržte tlačítko napájení. Aktualizujte systém iOS a aplikaci:

6. Ujistěte se, že je příslušná aplikace aktualizována, stejně jako běžící systém v iPhonu. Problémy s kompatibilitou oznámení mohou být občas způsobeny zastaralým softwarem.

Pokud se žádným z těchto postupů nepodaří problém vyřešit, mohlo by být vhodné kontaktovat podporu společnosti Apple nebo vývojáře aplikace.

Jak zruším skrytí oznámení na iPhonu?

Pomocí těchto kroků odhalíte skrytá upozornění na iPhonu: V kroku 1 otevřete na iPhonu aplikaci Nastavení.

2. Přesuňte kurzor dolů a vyberte možnost „Oznámení“. 3. Seznam všech aplikací nainstalovaných v iPhonu naleznete zde. Chcete-li odemknout oznámení pro některou aplikaci, jednoduše na ni klepněte. 4. Na další obrazovce zkontrolujte, zda je přepínač „Povolit oznámení“ zapnutý. Pokud je vypnutý, klepnutím na něj jej povolte. 5. Můžete také změnit nastavení oznámení pro danou aplikaci, včetně bannerů, zobrazení na zamykací obrazovce, zvuku oznámení a dalších. 6. Tyto kroky opakujte pro všechny další aplikace, jejichž oznámení chcete zviditelnit.

Po povolení oznámení pro vybrané aplikace byste měli na iPhone opět začít přijímat oznámení.