Jak přehrávat YouTube na Alexe. Komplexní průvodce

Jednou z nejpoužívanějších služeb pro streamování hudby a videí je YouTube a Alexa je chytrý asistent s širokou škálou funkcí, včetně přehrávání hudby. Protože však YouTube nemá nativní podporu této platformy, může být její přehrávání přímo na Alexe trochu náročné. V tomto příspěvku se budeme zabývat různými způsoby přehrávání YouTube na Alexe a zodpovíme některé související dotazy.

1. Připojení přes Bluetooth:

Jedním z přístupů k přehrávání služby YouTube v zařízení Alexa je použití funkce připojení Bluetooth. Pomocí zařízení Alexa jako reproduktoru Bluetooth můžete streamovat zvuk ze smartphonu, včetně služby YouTube. Zde je uveden postup, jak na to:

– Zapněte režim párování Bluetooth zařízení Alexa. Obvykle to provedete tak, že zařízení Alexa zadáte příkaz ke spárování Bluetooth.

– Zapněte funkci Bluetooth v telefonu nebo tabletu a vyhledejte kompatibilní zařízení. Ze seznamu vyberte požadované zařízení Alexa. Po připojení můžete v zařízení spustit aplikaci YouTube a začít přehrávat vybranou hudbu nebo video. Reproduktor Alexa bude přehrávat zvukový proud.

2. Využití dovedností třetích stran: Další možností je využití dovedností třetích stran, které umožňují přehrávání YouTube v systému Alexa. Tyto schopnosti slouží jako prostředník mezi Alexou a službou YouTube a umožňují hlasovými příkazy ovládat přehrávání YouTube. Zde je návod, jak je nakonfigurovat: Postup: V aplikaci Alexa ve smartphonu otevřete část Dovednosti a hry.

– Vyhledejte schopnosti „YouTube“ nebo „YouTube player“ a vyberte zavedeného poskytovatele s pozitivními referencemi.

– Chcete-li propojit svůj účet YouTube, povolte dovednost a postupujte podle pokynů na obrazovce.

– Po připojení můžete pomocí hlasových příkazů požádat Alexu o přehrání určitého videa nebo seznamu skladeb YouTube.

3. Používání služby Alexa k obsazení služby YouTube: Pomocí aplikace YouTube v telefonu nebo tabletu můžete vysílat videa YouTube přímo do zařízení s integrovanou obrazovkou, jako je například Echo Show. Postup je následující:

– Zkontrolujte, zda jsou zařízení s aplikací YouTube a zařízení Alexa přihlášena ke stejné síti Wi-Fi. Otevřete aplikaci YouTube v telefonu nebo tabletu a spusťte video, které chcete sledovat.

– Vyhledejte ikonu obsazení (často v pravém horním rohu) a ze seznamu vyberte své zařízení Alexa. Video se nyní začne přehrávat na obrazovce zařízení Alexa.

4. Přehrávání videa na pozadí služby YouTube: Alexa ve výchozím nastavení nepodporuje přehrávání zvuku na pozadí YouTube. K dosažení tohoto cíle však existují řešení. Jednou z technik je přehrávání YouTube v zařízení a zároveň používání zařízení Alexa jako reproduktoru Bluetooth (jak je uvedeno v metodě 1). Další možností je použití dovedností třetích stran pro streamování zvuku YouTube na pozadí, ale tyto schopnosti mohou mít omezení a nemusí vám poskytnout kompletní zážitek ze služby YouTube.

Závěrem lze říci, že k přímému přehrávání služby YouTube na zařízení Alexa je zapotřebí několik řešení. Patří mezi ně připojení Bluetooth, dovednosti třetích stran nebo streamování videí do zařízení Alexa s obrazovkami. Tyto techniky poskytují způsob, jak sledovat materiál YouTube na zařízení Alexa, i když nemusí poskytovat zcela bezproblémový zážitek jako nativní podpora.

FAQ
Umí Alexa přehrávat Spotify?

Alexa skutečně umí přehrávat Spotify. Na zařízeních s Alexou je to jedna z podporovaných služeb pro streamování hudby. Pokud k ní připojíte svůj účet Spotify, můžete Alexu požádat o přehrávání konkrétních skladeb, interpretů, seznamů skladeb nebo dokonce svého týdeníku Discover. Stačí říct: „Alexo, přehraj [skladbu/umělce/seznam skladeb] na Spotify,“ a začne přehrávat věci, o které jste požádali.

Proč nemohu přehrávat hudbu YouTube na Alexe?

Hudbu YouTube Music možná nebudete moci přehrávat v systému Alexa z několika důvodů. V první řadě je nutné si uvědomit, že YouTube Music je odlišná platforma od běžného YouTube a že ne všechna zařízení Alexa umí přehrávat YouTube Music.

Služba YouTube Music je navíc placená služba s předplatným, takže přístup k některým službám vyžaduje členství. Pokud nemáte členství YouTube Music Premium, nemusí být možné přehrávat hudbu YouTube Music na zařízení Alexa.

Je také důležité poznamenat, že v důsledku historických sporů mezi společnostmi Amazon a Google, které vyrábějí Alexu, respektive YouTube, mohlo dojít k omezením nebo restrikcím při přehrávání služby YouTube Music na zařízeních Alexa.

Abyste tato omezení obešli, můžete uvažovat o použití jiných hudebních streamovacích služeb kompatibilních s Alexou, například Amazon Music, Spotify nebo Pandora.

Jak přehrávat hudbu na Alexe?

Při používání systému Alexa k přehrávání hudby máte několik alternativ. 1. Skladby Amazonu: Pokud máte členství Amazon Prime nebo předplatné Amazon Music Unlimited, můžete Alexu požádat o přehrávání skladeb ze sbírky Amazon Music. Můžete požádat Alexu, aby přehrála nějakou mainstreamovou hudbu, jako jsou například skladby Taylor Swift. 2. Spotify: Můžete propojit svůj účet Spotify Premium se zařízením Alexa a streamovat hudbu ze Spotify, pokud máte předplatné Premium. Otevřete aplikaci Alexa v telefonu, vyberte Nastavení, Hudba a podcasty a propojte účet Spotify. Jakmile jsou obě zařízení propojena, můžete Alexe říct, aby přehrála seznam skladeb Spotify, a to dotazem: „Alexa, play my Discover Weekly playlist on Spotify“. 3. Pandora: K zařízení Alexa můžete připojit účet Pandora Premium nebo Pandora Plus a přehrávat hudbu ze služby Pandora, pokud ji máte. Chcete-li provést totéž, spusťte aplikaci Alexa, vyberte Nastavení, Hudba a podcasty a poté propojte svůj účet Pandora. Jakmile se připojíte, můžete Alexe říct, aby přehrávala hudbu ze služby Pandora, a to slovy: „Alexo, přehraj moje rádio s miniaturním otiskem na Pandoře.“ Po připojení můžete Alexe říct, aby přehrávala hudbu ze služby Pandora. 4. Apple Music: Zařízení Alexa můžete také propojit se svým členstvím v Apple Music, pokud ho máte. Přejděte do Nastavení v aplikaci Alexa, vyberte Hudba a podcasty a připojte svůj účet Apple Music. Po připojení můžete Alexe říct, aby přehrála skladbu z vašeho seznamu skladeb Apple Music, a to slovy: „Alexo, přehraj můj seznam skladeb Chill Hits na Apple Music.“ Po připojení můžete Alexe říct, aby přehrála skladbu z vašeho seznamu skladeb Apple Music.

Při zadávání hlasových příkazů Alexe nezapomeňte upřesnit, jakou hudební streamovací službu chcete použít, aby Alexa pochopila, odkud má hudbu přehrát.