Jak změnit zámek obrazovky v počítači Mac. Průvodce krok za krokem

Jak oddálit obrazovku Mac?
K přiblížení nebo oddálení lze použít také klávesové zkratky: Zvětšení obsahu: Windows a Linux: Stiskněte Ctrl a +. Mac: Stiskněte ⌘ a +.
Další informace najdete na support.google.com

Zamykací obrazovka Macu představuje další stupeň zabezpečení, ale nemusí být nezajímavá nebo standardní. Změnou zamykací obrazovky si můžete svůj Mac přizpůsobit a udělat ho jedinečným. Tento článek vás provede aktualizací zamykací obrazovky vašeho Macu a zároveň poskytne odpovědi na často kladené otázky.

1. Proč mohu změnit zamykací obrazovku svého Macu, ale ne obrazovku stolního počítače?

Zamykací obrazovka a pozadí plochy vašeho Macu jsou ve výchozím nastavení shodné. Obrázek zamykací obrazovky však lze změnit, aniž by to mělo vliv na pozadí pracovní plochy. Postup je následující:

Krok 1: Spusťte Předvolby systému Macu. To provedete tak, že v nabídce Apple v levém horním rohu obrazovky vyberete položku „System Preferences“.

Krok 2: V okně Předvolby systému vyberte položku „Plocha a spořič obrazovky“.

Krok 3: V okně Plocha a spořič obrazovky vyberte kartu „Spořič obrazovky“.

Krok 4: Seznam nastavení spořiče obrazovky se nachází v levé části obrazovky. Vyberte ten, který se má zobrazovat na zamykací obrazovce.

Krok 5: Zaškrtnutím políčka „Zobrazit s hodinami“ změníte obrázek na zamykací obrazovce.

Krok 6: Klepnutím na tlačítko „Choose Folder“ (Vybrat složku) vyberte složku obsahující požadovaný obrázek zamykací obrazovky.

Krok 7: Po rozhodnutí o složce klikněte na konkrétní obrázek, který chcete použít jako zamykací obrazovku. Jak mohu změnit pozadí na zamykací obrazovce Apple?

Chcete-li upravit tapetu zamykací obrazovky počítače Mac, postupujte podle následujících pokynů: V prvním kroku otevřete v počítači Mac předvolby systému. Ve druhém kroku vyberte možnost „Plocha a spořič obrazovky“.

Třetí krok: V okně Plocha a spořič obrazovky vyberte kartu „Plocha“.

Krok 4: V levé části obrazovky se nachází výběr alternativních tapet. Vyberte tapetu, kterou chcete použít jako zamykací obrazovku.

Krok 5: Výběrem vhodné pozice obrázku (například Vyplnit obrazovku, Přizpůsobit obrazovce nebo Roztáhnout na obrazovku) z rozevírací nabídky můžete tapetu zamykací obrazovky dále přizpůsobit.

Krok 6: Po výběru preferované tapety a pozice obrázku zavřete okno Předvolby systému. Váš Mac nyní aktualizuje tapetu zamykací obrazovky. 3. Jak mohu upravit zamykací obrazovku a pozadí svého notebooku?

Pro změnu zamykací obrazovky a tapety na notebooku platí stejné postupy jako na počítači Mac. Zamykací obrazovku a pozadí si můžete rychle přizpůsobit jednoduše podle výše uvedených pokynů.

Nezapomeňte, že přizpůsobením zamykací obrazovky a tapety můžete svému smartphonu dodat trochu osobitosti a přiblížit ho tak svému osobnímu vlastnictví. Tyto pokyny vám usnadní výměnu zamykací obrazovky Macu za poutavý obrázek nebo obrázek vašich blízkých. Užijte si to, že si Mac uděláte svůj vlastní přidáním osobních prvků!

FAQ
Mohu si změnit zamykací obrazovku plochy?

Na počítači Mac nemůžete jen tak změnit zamykací obrazovku. Společnost Apple poskytuje přednastavený obrázek pro zamykací obrazovku a ten nelze změnit. Můžete však změnit tapetu plochy, což je obrázek, který se zobrazí po přihlášení do počítače Mac.

Je zamykací obrazovka stejná jako přihlašovací obrazovka Macu?

Ne, přihlašovací obrazovka a zamykací obrazovka Macu nejsou zaměnitelné. Zamykací obrazovka je displej, který se zobrazí, když je Mac na okamžik uzamčen, obvykle zadáním kombinace kláves nebo výběrem možnosti z nabídky. Může se na ní zobrazovat čas a datum a obrázek na pozadí. Na druhé straně je přihlašovací obrazovka, která se zobrazuje při spouštění Macu nebo při změně uživatelských účtů. Chcete-li získat přístup k pracovní ploše a souborům Macu, musíte zadat své uživatelské jméno a heslo.

Jak změním aplikaci na zamykací obrazovce?

Aplikaci zamykací obrazovky Macu můžete změnit podle následujících jednoduchých kroků: V kroku 1 otevřete na Macu obchod App Store. 2. Do vyhledávacího pole zadejte „lock screen app“ a stiskněte klávesu Enter. 3. Prohlédněte si dostupné alternativy a vyberte preferovanou aplikaci pro uzamčení obrazovky. 4. Po výběru aplikace klikněte na tlačítko „Get“ (Získat) nebo „Download“ (Stáhnout), čímž zahájíte proces stahování a instalace. 5. Vyhledejte aplikaci zámku obrazovky v oblasti Aplikace a po dokončení instalace ji otevřete. 6. Dodržujte pokyny v programu, aby se stala vaší výchozí zamykací obrazovkou. 7. Několik aplikací zamykací obrazovky může vyžadovat další úpravy nebo přizpůsobení. Chcete-li provést potřebné úpravy, obraťte se na pokyny nebo předvolby aplikace.

Poznámka: Pro změnu aplikace zamykací obrazovky na počítači Mac může být nutné upravit systémové volby nebo nastavení zabezpečení. Během instalace nebo instalačního postupu nezapomeňte udělit příslušná práva nebo dodržujte případné výzvy.

Můžeme na Macu změnit přihlašovací obrazovku?

Na počítači Mac můžete přihlašovací obrazovku změnit. V příručce „Jak změnit přihlašovací obrazovku počítače Mac. Průvodce krok za krokem“ nabízí návod, jak krok za krokem upravit zamykací obrazovku počítače Mac. Podle pokynů v článku si můžete přihlašovací obrazovku na Macu přizpůsobit a upravit podle svého vkusu.

Mohu si na Macu nastavit jinou zamykací obrazovku než tapetu?

Ano, tapetu na Macu můžete změnit na jinou. Ve výchozím nastavení se na zamykací obrazovce počítače Mac vždy zobrazuje tapeta pracovní plochy. Podle těchto pokynů však můžete zamykací obrazovku nahradit jiným obrázkem:

1. Na počítači Mac spusťte nabídku „System Preferences“. Najdete ji v Docku nebo v nabídce Apple.

2. V okně Předvolby systému vyberte položku „Plocha a spořič obrazovky“. 3. V horní nabídce zvolte kartu „Plocha“. 4. Vyberte tapetu nebo obrázek, který chcete použít jako zamykací obrazovku. Chcete-li přidat jedinečný obrázek, vyberte jednu z již nainstalovaných alternativ nebo použijte tlačítko „+“. 5. Po výběru obrázku zavřete okno Předvolby systému.

Nyní se při zamykání počítače Mac na zamykací obrazovce zobrazí zvolený obrázek, který se nemusí shodovat s tapetou pracovní plochy.