Jak obnovit neuložený soubor aplikace PowerPoint

Jak najít starší verzi dokumentů?
Otevřete soubor, který chcete obnovit, a přejděte na Informace o> souboru . Pokud soubor obsahuje předchozí verze, zobrazí se tlačítko Historie verzí. Výběrem této možnosti zobrazíte seznam verzí. V podokně Historie verzí na pravé straně vyberte verzi, která se má zobrazit.
Další informace najdete na support.microsoft.com

Ztráta neuloženého souboru aplikace PowerPoint může být nepříjemná, zejména pokud jste na něm nějakou dobu pracovali. Naštěstí existuje řada technik, kterými můžete ztracený nebo neuložený soubor aplikace PowerPoint vyzkoušet obnovit. V tomto článku probereme různé způsoby, jak získat soubor zpět, a budeme se zabývat otázkami, zda je možné obnovit smazané prezentace aplikace PowerPoint, a také tím, jak obnovit soubory PPT, které byly trvale odstraněny, a prezentace aplikace PowerPoint, které nebyly automaticky uloženy.

1. Vyhledání ztracených souborů PowerPoint:

Neuložené soubory můžete obnovit pomocí možnosti automatického uložení v aplikaci Microsoft PowerPoint. Při hledání neuložených souborů aplikace PowerPoint postupujte podle následujících postupů:

1. Spusťte aplikaci PowerPoint a vyberte kartu „Soubor“. 2. Klikněte na možnost „Uložit“. V levém okně zvolte možnost „Otevřít“.

2. 3. V seznamu posledních položek v dolní části okna vyberte možnost „Obnovit neuložené prezentace“. 4. Zobrazí se dialogové okno se všemi nedokončenými soubory. Po výběru souboru, který chcete obnovit, klikněte na tlačítko „Otevřít“.

5. Abyste zabránili opětovné ztrátě souboru, ihned jej uložte.

2. Obnovení souborů PPT, které byly trvale odstraněny:

Pomocí specializovaného softwaru pro obnovu dat můžete obnovit i soubor aplikace PowerPoint, který byl neúmyslně odstraněn a není v koši. Tyto programy mohou v počítači vyhledat smazaná data a možná je i obnovit. EaseUS Data Recovery Wizard, Recuva a Stellar Data Recovery jsou několika příklady oblíbených aplikací pro obnovu dat.

Chcete-li obnovit trvale odstraněné soubory PPT, postupujte podle následujících obecných pokynů:

1. Nastavte v počítači důvěryhodný program pro obnovu dat. 2. Otevřete program a vyberte jednotku nebo složku, kam byl soubor PowerPoint původně uložen. 3. Spusťte postup skenování a poté počkejte, až program najde všechny obnovitelné soubory. 4. Po dokončení skenování zkontrolujte seznam souborů, které byly obnoveny pro váš soubor PowerPoint. 5. Chcete-li soubor vrátit do bezpečného umístění, vyberte jej a stiskněte tlačítko „Recover“. 3. Vyhledání přechodných souborů aplikace PowerPoint:

Při práci na prezentaci vytváří aplikace PowerPoint dočasné soubory, které lze použít k obnovení neuložených změn. Chcete-li najít dočasné soubory aplikace PowerPoint, postupujte podle následujících kroků: V kroku 1 otevřete v počítači Průzkumníka souborů. 2. Do vyhledávacího řádku zadejte „%temp%“ (bez uvozovek) a stiskněte klávesu Enter. 3. Tím odhalíte složku dočasných souborů s názvem Temp.

4. Vyhledejte soubory, které začínají znakem „PPT“ nebo „PPTX“ a pak řetězcem číslic nebo písmen.

5. Přesuňte dočasné soubory do nového adresáře a přejmenujte je na soubory s příponou „.ppt“ nebo „.pptx“. 6. Pomocí aplikace PowerPoint otevřete soubor(y) a uložte je na zvolené místo. Získání zpět odstraněných snímků aplikace PowerPoint:

Můžete obnovit konkrétní snímky, které byly z prezentace aplikace PowerPoint neúmyslně ztraceny, pomocí nástroje „Undo“ (Vrátit zpět). Ztracené snímky lze obnovit stisknutím klávesové zkratky Ctrl + Z nebo pomocí možnosti „Undo“ na panelu nástrojů. Mějte však na paměti, že tato technika funguje pouze za předpokladu, že jste po vymazání snímků nevypnuli aplikaci PowerPoint ani neuložili žádné úpravy. Pokud funkce „Undo“ není k dispozici nebo se nepodaří obnovit vymazané snímky, můžete se pokusit obnovit starší verzi souboru aplikace PowerPoint ze zálohy nebo pomocí dříve doporučeného softwaru pro obnovu souborů.

Závěrem lze říci, že ztráta souboru aplikace PowerPoint může být nepříjemná, ale můžete jej obnovit pomocí několika různých technik. Používejte nástroj automatického ukládání a často ukládejte svou práci, abyste snížili možnost ztráty důležitých prezentací. Zvažte také použití techniky zálohování, abyste zabránili nevratné ztrátě dat.

FAQ
Lze obnovit přepsaný soubor aplikace PowerPoint?

Nepřepsané soubory aplikace PowerPoint lze obnovit, pravděpodobnost úspěchu obnovy se však liší. Můžete se pokusit o obnovu podle zde uvedených metod:

1. Zkontrolujte koš: Pokud soubor aplikace PowerPoint omylem odstraníte nebo přepíšete, může v něm stále zůstat. Vyhledejte soubor v koši počítače. Pokud jej objevíte, klikněte na něj pravým tlačítkem myši a výběrem možnosti „Obnovit“ jej vraťte na původní místo. Pokud máte v počítači Mac nebo Windows povolenou funkci Time Machine nebo Historie souborů, můžete se pokusit obnovit předchozí verzi souboru aplikace PowerPoint. Chcete-li obnovit a zpřístupnit dřívější verzi souboru, klikněte pravým tlačítkem myši na složku, kde byl soubor uložen, a zvolte „Obnovit předchozí verze“ (Windows) nebo použijte Time Machine (MacOS). 3. Zkontrolujte, zda nejsou k dispozici dočasné soubory. Během práce na prezentaci v aplikaci PowerPoint se vytvářejí dočasné soubory. Pomocí některého z těchto souborů můžete přepsaný soubor ještě obnovit. Hledejte soubory ve složkách „Autorecovery“ nebo „Temp“ ve složce Microsoft Office nebo hledejte v počítači dočasné soubory s příponou.tmp. 4. Použití softwaru pro obnovu souborů: Pokud výše uvedené techniky nefungují, můžete zkusit tento postup. Tyto programy vyhledávají smazané nebo přepsané soubory na pevném disku počítače a snaží se je obnovit. Recuva, EaseUS Data Recovery Wizard a Disk Drill jsou několika běžnými možnostmi.

Mějte na paměti, že jak nová data postupně nahrazují původní data na pevném disku počítače, pravděpodobnost obnovení přepsaného souboru aplikace PowerPoint se časem snižuje. Z tohoto důvodu je velmi důležité podniknout včasné kroky a zdržet se častého používání počítače, aby se zvýšila šance na úplné obnovení.