Jak obnovit přístupový kód pro iPad. Komplexní průvodce

Jak odblokovat Zablokovany iPad?
Najděte iPad ve Finderu nebo v iTunes na počítači, ke kterému je připojený. (Přečtěte si, jak najít připojený iPad.) Až uvidíte volby Obnovit nebo Aktualizovat, vyberte Obnovit. Počítač stáhne pro iPad software a zahájí proces obnovení. Cached
Další informace najdete na support.apple.com

Zapomenutí přístupového kódu iPadu nebo jeho nesprávné zadání může být nepříjemné. Existují však i jiné způsoby, jak resetovat přístupový kód a dostat se zpět do mobilu. Změna přístupového kódu, obnovení čtyřmístného přístupového kódu, řešení opakovaných neúspěšných pokusů o zadání přístupového kódu a obnovení továrního nastavení bez zadání přístupového kódu nebo počítače – to jsou některá z řešení, která v tomto příspěvku prozkoumáme v případě častých problémů souvisejících s přístupovým kódem na iPadu.

Jak upravit přístupový kód pro iPad:

Chcete-li aktualizovat přístupový kód pro iPad, jednoduše postupujte podle následujících postupů:

1. Spusťte aplikaci „Nastavení“ zařízení iPad. 2. Vyhledejte položku „Face ID & Passcode“ (nebo „Touch ID & Passcode“ pro starší zařízení) posunutím dolů a klepnutím na ni. 3. Zadejte aktuální přístupový kód.

Čtvrtý krok: Klepněte na „Změnit přístupový kód“. 5. Znovu zadejte aktuálně používaný přístupový kód. 6. V tomto okamžiku můžete zadat nový přístupový kód. Obě možnosti jsou čtyřmístný číselný kód nebo personalizovaný alfanumerický kód. 7. Znovu zadejte nový přístupový kód a potvrďte jej.

Po dokončení těchto kroků bude váš přístupový kód upraven a vy budete muset iPad odemknout novým přístupovým kódem.

Jak resetovat čtyřmístný přístupový kód zařízení iPad: Pokud ztratíte čtyřmístný přístupový kód a nemáte k němu přístup, můžete iPad resetovat pomocí iTunes. Postup je následující:

1. Připojte iPad k počítači s již nastavenými iTunes. 2. Otevřete Finder (nebo iTunes v systému macOS Catalina a novějším) nebo iTunes.

Krok 3: Spusťte iPad v režimu obnovení. V závislosti na modelu zařízení iPad je k přechodu do režimu obnovení zapotřebí provést několik úkonů: U iPadu s Face ID před stisknutím a okamžitým uvolněním tlačítka pro snížení hlasitosti stiskněte a rychle uvolněte tlačítko pro zvýšení hlasitosti. Nakonec podržte stisknuté tlačítko napájení, dokud se neobjeví obrazovka režimu obnovení.

U modelů iPad s domovským tlačítkem stiskněte a podržte horní (nebo boční) tlačítko a také domovské tlačítko, dokud se nezobrazí obrazovka režimu obnovení. 4. iTunes identifikují iPad v režimu obnovení a zeptají se vás, zda jej chcete aktualizovat nebo obnovit. Vyberte možnost „Obnovit“. 5. iTunes odstraní ze zařízení iPad všechna data a nastaví nejnovější verzi systému iOS. 6. Po dokončení procesu obnovy nastavte iPad jako čerstvý nebo jej obnovte ze zálohy.

Nezapomeňte, že při použití této techniky obnovení přístupového kódu dojde k vymazání všech informací v zařízení iPad. Proto, abyste zabránili nevratné ztrátě dat, je nezbytné zařízení pravidelně zálohovat.

K čemu dojde na zařízení iPad po deseti neúspěšných pokusech o zadání přístupového kódu: Po šesti neúspěšných pokusech o zadání přístupového kódu se iPad na jednu minutu deaktivuje. Doba mezi jednotlivými stavy zakázání se prodlouží, pokud budete stále zadávat špatné přístupové kódy. Po desátém neúspěšném pokusu o zadání hesla bude iPad deaktivován na 60 minut.

Po uplynutí doby zakázání můžete přístupový kód obnovit pomocí výše popsaných technik, pokud si jej stále nemůžete zapamatovat. Mějte však na paměti, že tímto postupem dojde k odstranění všech dat v zařízení.

Bez počítače a bez přístupového kódu můžete iPad resetovat do továrního nastavení podle tohoto návodu: Obnovení továrního nastavení iPadu můžete provést i v případě, že k němu nemáte přístup a nemáte počítač vybavený aplikací iTunes, a to pomocí aplikace Find My nebo webové stránky iCloud. Postup je následující: Otevřete aplikaci Find My na jiném zařízení nebo přejděte na web iCloud.com a přihlaste se pomocí svého Apple ID.

2. Klepnutím na kartu Zařízení vyberte ze seznamu zařízení iPad. Ve třetím kroku na webu iCloud.com vyberte možnost „Vymazat iPad“ nebo „Vymazat toto zařízení“. 4. Ověřte operaci vymazání a v případě potřeby zadejte své heslo Apple ID. 5. Proběhne vzdálené vymazání a obnovení továrního nastavení zařízení iPad.

Je důležité si uvědomit, že tato strategie vyžaduje připojení iPadu k internetu. Pokud navíc provedete obnovení továrního nastavení na svém smartphonu bez přístupového kódu, všechna data na něm budou ztracena.

Závěrem: Zapomenutí přístupového kódu iPadu nebo jeho nesprávné zadání může být nepříjemné, ale existují způsoby, jak se do zařízení dostat zpět. Techniky uvedené v tomto podrobném článku by vám měly pomoci vyřešit vaše starosti spojené s přístupovým kódem, ať už potřebujete změnit přístupový kód, obnovit čtyřmístný přístupový kód, zvládnout četné neúspěšné pokusy nebo provést obnovení továrního nastavení bez přístupového kódu nebo počítače. Nezapomeňte iPad pravidelně zálohovat, abyste při resetování nepřišli o důležité informace.

FAQ
Co se stane po 10 neúspěšných pokusech o zadání přístupového kódu iPadu?

Po 10 neúspěšných pokusech o zadání přístupového kódu se iPad na určitou dobu stane nefunkčním. Zpočátku bude následovat malá pauza, než bude možné provést další pokus. Pokud však dojde k dalším neúspěšným pokusům o zadání přístupového kódu, prodlevy se prodlouží a iPad se nakonec stane zcela nepoužitelným. Uživatel musí dodržet správné postupy pro obnovení přístupového kódu zařízení iPad, a to buď pomocí iTunes, nebo pomocí funkce Najít můj iPad.

Jak změním přístupový kód?

V zařízení iPad proveďte následující kroky pro aktualizaci přístupového kódu: 1. Na domovské obrazovce zařízení iPad spusťte aplikaci „Nastavení“. 2. V závislosti na modelu iPadu, který máte, sjeďte dolů a vyberte „Face ID & Passcode“ nebo „Touch ID & Passcode“. 3. Zobrazí se vyskakovací okno pro zadání vašeho aktuálního přístupového kódu. 4. Přejděte dolů a po zadání přístupového kódu vyberte možnost „Změnit přístupový kód“. 5. Znovu zadejte aktuálně používaný přístupový kód. Poté budete vyzváni k zadání nového přístupového kódu.

6. Může to být buď alfanumerický, nebo číselný kód na zakázku. 7. Zadejte nový přístupový kód.

8. Pro ověření nového přístupového kódu budete vyzváni k jeho opětovnému zadání.

9. Po ověření bude váš nový přístupový kód úspěšně změněn. Nezapomeňte zvolit přístupový kód, který je pro vás jednoduchý k zapamatování, ale pro ostatní náročný k rozluštění. Vyvarujte se používání kombinací, které jsou jednoduché na rozluštění, jako jsou opakující se číslice nebo po sobě jdoucí celá čísla. Zabezpečení iPadu můžete zvýšit častou změnou přístupového kódu.