Komplexní průvodce aktualizací služeb Google Play

Jak aktualizovat aplikaci Google Play?
Krok 1: Zkontrolujte, zda jsou Služby Google Play aktualizované

  1. V telefonu nebo tabletu Android otevřete aplikaci Nastavení .
  2. Klepněte na Aplikace a oznámení …
  3. Přejděte dolů a klepněte na Služby Google Play.
  4. Přejděte dolů a klepněte na Podrobnosti o aplikaci.
  5. Klepněte na Aktualizovat nebo Nainstalovat.
Další informace najdete na support.google.com

Představte se: Každé zařízení se systémem Android musí mít Služby Google Play, protože nabízejí důležité funkce a aktualizace aplikací a služeb Google. Nejnovější funkce a bezpečnostní aktualizace jsou vždy k dispozici, pokud pravidelně aktualizujete Služby Google Play ve svém zařízení. V tomto článku vás provedeme aktualizací Služby Google Play a také se budeme věnovat otázkám týkajícím se aktualizace obchodu Google Play, opravy problémů se Službami Google Play a instalace starší verze Služby Google Play.

Jak aktualizovat služby Google Play:

Automatické aktualizace: Služby Google Play se ve výchozím nastavení aktualizují automaticky a na pozadí. Chcete-li si však být jisti, že máte nejnovější verzi, je dobré aktualizace kontrolovat ručně. Toho dosáhnete podle následujících kroků: V chytrém telefonu spusťte aplikaci Obchod Google Play.

b. Chcete-li vstoupit do nabídky, klepněte na tři vodorovné čáry v levém horním rohu. Přejděte dolů a vyberte možnost „Nastavení“.

d. V části „Obecné“ vyberte možnost „Automatická aktualizace aplikací“. V závislosti na vaší volbě by měla být vybrána možnost „Přes jakoukoli síť“ nebo „Pouze přes Wi-Fi“.

f. Chcete-li ručně aktualizovat Služby Google Play, přejděte zpět do hlavní nabídky aplikace, vyberte „Moje aplikace a hry“ a poté vyberte Služby Google Play. Pokud je k dispozici aktualizace, vyberte možnost „Aktualizovat“. 2. Ruční instalace: Automatický proces aktualizace služeb Google Play může občas selhat a v takovém případě je nutné provést aktualizaci ručně. Zde je uveden postup, jak na to:

V zařízení spusťte webový prohlížeč a vyhledejte „Google Play Services APK download“.

b. Najděte důvěryhodný zdroj, který poskytuje nejnovější verzi služeb Google Play. V kroku

c stáhněte soubor APK do svého zařízení.

d. Po dokončení stahování vyhledejte soubor APK ve složce Stažené soubory v zařízení nebo v jiném umístění, odkud jste jej stáhli. Chcete-li zahájit postup instalace,

e. klepněte na soubor APK.

Postupujte podle pokynů na obrazovce a nainstalujte nejnovější verzi služby Google Play. Řešení problémů se službami Google Play: Zde jsou uvedena některá opatření, která můžete provést při řešení potíží se službami Google Play, pokud narazíte na problémy:

1. Odstraňte mezipaměť služby Google Play: Vymažte mezipaměť tak, že přejdete do Nastavení > Aplikace > Služby Google Play > Úložiště. Zkuste restartovat zařízení a zjistit, zda problém přetrvává. 2. Přejděte do Nastavení > Aplikace > Služby Google Play > Úložiště > Vymazat data a vymažte data uložená Službami Google Play. Tuto možnost používejte opatrně, protože může resetovat některé předvolby aplikací. 3. Přejděte do Nastavení > Aplikace > Služby Google Play > Zakázat a znovu zapněte a vypněte Služby Google Play. Po restartování zařízení se vraťte do stejného nastavení a znovu aktivujte Služby Google Play. 4. Odinstalujte aktualizace: Pokud předchozí pokyny nepomohly, můžete zkusit odstranit aktualizace Služby Google Play. Aktualizace lze odebrat tak, že přejdete do Nastavení > Aplikace > Služby Google Play > nabídka se třemi tečkami. Ještě jednou restartujte zařízení a zkontrolujte, zda byl problém odstraněn. Instalace předchozí verze Služby Google Play: Za určitých okolností může být nutné nainstalovat starší verzi Služby Google Play. K tomu lze použít tyto kroky: 1. Odeberte Služby Google Play výběrem možnosti Odinstalovat v nabídce Nastavení > Aplikace > Služby Google Play. Mějte na paměti, že některé aplikace mohou po odebrání Služby Google Play přestat správně fungovat.

2. Vyhledejte a stáhněte starší verzi: V internetovém prohlížeči zadejte „Google Play Services APK download“ a vyhledejte renomovanou webovou stránku, která nabízí starší verze. Požadovaný soubor APK lze stáhnout. Nainstalujte starší verzi: Vyhledejte stažený soubor APK a klepnutím na něj spusťte proces instalace. Chcete-li instalaci dokončit, dodržujte pokyny na obrazovce.

Shrnutí:

Chcete-li zaručit bezproblémový chod smartphonu se systémem Android a přístup k nejnovějším funkcím a aktualizacím zabezpečení, je nezbytné aktualizovat služby Google Play. V tomto příspěvku jsme důkladně vysvětlili, jak ručně nebo automaticky aktualizovat Služby Google Play, vyřešit typické problémy a v případě potřeby nainstalovat předchozí verze. Podle těchto pokynů můžete udržovat nejnovější verzi služeb Google Play a mít bezchybný systém Android.

FAQ
Jak přeinstalovat Obchod Google Play?

Chcete-li znovu nainstalovat obchod Google Play, můžete provést následující akce: 1. V telefonu nebo tabletu se systémem Android otevřete aplikaci Nastavení. 2. V závislosti na zařízení sjeďte dolů a klepněte na položku „Aplikace“ nebo „Správce aplikací“. 3. Chcete-li přejít na stránku „Vše“, kde jsou prezentovány všechny nainstalované aplikace, přejeďte prstem doleva nebo doprava. 4. V seznamu aplikací vyhledejte položku „Obchod Google Play“ posunutím dolů a klepnutím na ni.

5. Na obrazovce s informacemi o aplikaci se nacházejí tlačítka „Vynutit zastavení“, „Zakázat“ a „Odinstalovat“. Program bude na okamžik deaktivován, pokud jej chcete jednoduše znovu nainstalovat. Klepněte na tlačítko „Zakázat“, abyste tak učinili. 6. Po zakázání se vraťte na domovskou obrazovku a spusťte libovolný webový prohlížeč ve smartphonu. 7. Chcete-li získat nejnovější verzi souboru Google Play Store APK, zadejte do vyhledávacího řádku „Google Play Store APK download“ a vyhledejte renomovanou stránku. 8. Po stažení souboru APK počkejte na jeho dokončení.

9. Po stažení najděte soubor APK v centru oznámení nebo ve správci souborů v zařízení a klepněte na něj. 10. Zařízení vás vyzve k povolení možnosti „Instalovat z neznámých zdrojů“. Chcete-li povolit instalace z neidentifikovaných zdrojů, vyberte v nabídce možnost „Nastavení“. 11. Vraťte se k souboru APK a opětovným klepnutím na něj spusťte instalaci. 12. Chcete-li nainstalovat obchod Google Play, dodržujte pokyny, které se zobrazí na obrazovce. 13. Po dokončení instalace najdete aplikaci Obchod Google Play na domovské obrazovce nebo v zásuvce aplikací.

14. Chcete-li získat přístup k obrovskému výběru aplikací, her a další zábavy, otevřete aplikaci Obchod Google Play a přihlaste se pomocí svého účtu Google. 15.

Abyste zajistili jeho bezpečnost a pravost, stahujte soubor Google Play Store APK vždy ze spolehlivého zdroje.