Nastavení Mesh WiFi. Průvodce krok za krokem

Jak funguje Mesh Wi-Fi?
Mesh WiFi, neboli WiFi pro celou domácnost, je jedna síť, která funguje za využití několika hardwarových zařízení. Obvykle to znamená, že se jeden router bezdrátově připojuje k několika „satelitním uzlům“. Při strategickém rozmístění tyto uzly tvoří jedinou síť, která poskytuje úplné pokrytí WiFi signálem. Cached
Další informace najdete na www.asus.com

Díky své schopnosti nabídnout bezproblémové pokrytí wifi v celé domácnosti nebo na pracovišti si systémy mesh WiFi v posledních letech získaly na popularitě. Systémy Mesh WiFi na rozdíl od běžných routerů využívají mnoho přístupových bodů k vytvoření jediné sítě, čímž se vyhýbají mrtvým bodům a zaručují stabilní připojení v celé místnosti. V tomto příspěvku se podíváme na to, jak systém mesh WiFi nastavit, zodpovíme často kladené otázky, například jak jej připojit k již existujícímu směrovači a zda je nutné zapojení kabelů, a řekneme si, co je potřeba pro úspěšnou instalaci systému mesh WiFi. Mohu používat mesh WiFi se svým současným směrovačem?

Systém mesh WiFi je možné propojit s již nainstalovaným směrovačem. Mesh WiFi má řadu výhod, včetně přizpůsobivosti různým konfiguracím sítě a flexibility. Abyste mohli síť mesh WiFi připojit ke stávající síti, musíte na svém směrovači vypnout WiFi a připojit jeden z přístupových bodů systému mesh ke směrovači pomocí ethernetového kabelu. Další přístupové body se bezdrátově připojí k jednomu přístupovému bodu, který bude fungovat jako centrální rozbočovač sítě mesh a rozšíří pokrytí WiFi v celé vaší oblasti. Vyžaduje síť mesh WiFi připojené připojení?

V závislosti na vašich konkrétních potřebách mohou být sítě mesh WiFi kabelové nebo bezdrátové. V drátové konfiguraci se k propojení primárního přístupového bodu a směrovače používá ethernetový kabel. Díky tomu mají směrovač a primární přístupový bod vyhrazené a spolehlivé připojení. Síť mesh pak vznikne, když se další přístupové body bezdrátově propojí s primárním přístupovým bodem. Bezdrátovou konfiguraci, kdy spolu všechny přístupové body komunikují bezdrátově, podporuje také mnoho systémů mesh WiFi. Přestože již nejsou vyžadovány ethernetové kabely, může to způsobit poněkud nižší rychlost ve srovnání s kabelovým uspořádáním. Jaké jsou předpoklady pro mesh WiFi?

Systém mesh WiFi vyžaduje několik základních součástí, které je třeba nastavit. Nejprve je zapotřebí systém mesh WiFi s primárním přístupovým bodem a jedním nebo více satelitními přístupovými body. Aby byla umožněna bezproblémová integrace, měly by být tyto přístupové body vzájemně interoperabilní a měly by být vyrobeny stejnou společností. Pokud se rozhodnete pro kabelové uspořádání, budete také potřebovat ethernetové připojení k propojení primárního přístupového bodu se stávajícím směrovačem. Pokud chcete bezdrátové řešení, není potřeba další kabeláž. Ke konfiguraci a správě systému mesh WiFi pomocí chytrého telefonu, tabletu nebo počítače je třeba použít aplikaci nebo online rozhraní výrobce. Připojuji se k síti mesh nebo ke směrovači?

Při konfiguraci systému mesh WiFi se budete primárně připojovat k síti mesh, nikoli ke stávajícímu směrovači. Celý váš prostor bude mít díky systému mesh jednotný název sítě (SSID) a heslo, což také zajistí, že se vaše zařízení při procházení vždy připojí k nejsilnějšímu přístupovému bodu. Díky tomu již nebude nutné ručně přepínat mezi sítěmi. Je nezbytné mít na paměti, že systém mesh stále vyžaduje připojení k routeru, aby bylo možné přistupovat k internetu. Síť mesh rozšiřuje pokrytí směrovače a celkově zlepšuje kvalitu připojení k síti WiFi. Směrovač slouží jako brána.

Závěr: Odstraněním mrtvých zón a zajištěním bezproblémového pokrytí může instalace systému mesh WiFi výrazně zlepšit vaše bezdrátové připojení. Připojení mesh WiFi ke stávajícímu směrovači je možné a poměrně jednoduché, ať už se rozhodnete pro kabelové nebo bezdrátové uspořádání. Spolehlivou a efektivní síť WiFi v celé domácnosti nebo firmě můžete využívat podle pokynů výrobce a s využitím přiložené aplikace nebo webového rozhraní.

FAQ
Je nastavení mesh WiFi snadné?

Ano, síť mesh WiFi se obvykle považuje za jednoduchou na instalaci. Uživatelé mohou systém mesh WiFi snadno nakonfigurovat a nainstalovat podle pokynů s využitím průvodce krok za krokem. Aby bylo nastavení jednodušší, systémy mesh WiFi často obsahují uživatelsky přívětivé mobilní aplikace nebo online rozhraní. Kromě toho mnoho dodavatelů nabízí důkladné pokyny a podporu, které spotřebitelům pomáhají s nastavením sítí mesh WiFi.

Potřebujete pro mesh WiFi samostatný router?

Ne, síť mesh WiFi nevyžaduje samostatný směrovač. „Hlavní“ nebo „základní“ jednotka, která je hlavním zařízením v systému mesh WiFi, slouží jako směrovač i jako přístupový bod WiFi. Vytváří síť, ke které se mohou připojit další satelity nebo uzly mesh a vytvořit síť mesh. Díky komunikaci těchto satelitů s hlavním zařízením a mezi sebou navzájem se zvyšuje pokrytí WiFi v celé domácnosti nebo na pracovišti. Vše, co potřebujete k vytvoření sítě mesh, je tedy sada sestávající z hlavní jednotky a potřebného počtu satelitů WiFi.

Snižuje mesh WiFi rychlost?

Ne, mesh WiFi nezpomaluje vždy. Ve skutečnosti může zvýšit rychlost a pokrytí vaší sítě WiFi. Systémy mesh WiFi vytvářejí bezproblémovou síť strategickým umístěním mnoha přístupových bodů po celém domě nebo kanceláři. Díky tomu je signál WiFi silnější a spolehlivější a zároveň jsou odstraněna hluchá místa. Je důležité mít na paměti, že faktory, jako je rychlost vašeho internetového připojení a množství zařízení připojených k síti, mohou mít stále vliv na rychlost vaší sítě mesh WiFi.

Jak mám nastavit síť mesh WiFi?

Chcete-li nastavit síť mesh WiFi, dodržujte následující podrobné pokyny: 1. Vyberte ideální systém mesh WiFi: Vyhledejte systém mesh WiFi, který odpovídá vašim potřebám, a to tak, že provedete určitý průzkum. Důležitým faktorem je rozpočet, počet zařízení a oblast pokrytí.

2. Umístění hlavního směrovače: Hlavní směrovač umístěte doprostřed domu. Pro nejlepší šíření signálu by měl být umístěn mimo překážky, jako jsou zdi a přístroje. 3. Připojte hlavní směrovač: Připojte modem k hlavnímu směrovači pomocí ethernetového připojení. Po zapnutí zkontrolujte, zda obě zařízení fungují správně. 4. Nainstalujte satelitní uzly na vhodná místa, abyste zvýšili pokrytí WiFi v závislosti na velikosti vašeho domu nebo místa podnikání. Umístěte je v rovnoměrných rozestupech od hlavního směrovače i od sebe navzájem. 5. Zapněte satelitní uzly: Zapojte je a počkejte, až se zapnou. Automatickým připojením uzlů k hlavnímu směrovači se vytvoří síť mesh. 6. Nakonfigurujte systém mesh WiFi: Chcete-li nakonfigurovat síť mesh WiFi, stáhněte si příslušnou aplikaci nebo přejděte na webové rozhraní směrovače. Chcete-li nakonfigurovat názvy sítě, hesla a další nastavení, dodržujte pokyny zobrazené na obrazovce. 7. Umístěte satelitní uzly: Vyzkoušejte alternativní konfigurace satelitních uzlů, abyste zvýšili pokrytí a omezili mrtvá místa. Jakmile dosáhnete nejlepší síly signálu v celé oblasti, přemístěte je podle potřeby. 8. Zkontrolujte připojení WiFi: Připojte svá zařízení k síti mesh WiFi a zkontrolujte signál na různých místech v okolí svého domu nebo pracoviště. Ujistěte se, že v každém požadovaném místě je silný a stálý signál. V případě potřeby proveďte úpravy pokročilých nastavení, jako je rodičovská kontrola, sítě pro hosty nebo upřednostňování zařízení.

9. V závislosti na specifikách vašeho nastavení mesh WiFi se tyto parametry mohou změnit.

Podle těchto pokynů byste měli být schopni efektivně nastavit síť mesh WiFi a využít bezchybného pokrytí wifi v celé oblasti.