Jak změnit profilový obrázek Google. Průvodce krok za krokem

Už vás nebaví dívat se na stále stejný profilový obrázek vašeho účtu Google? Změna profilového obrázku je skvělý způsob, jak svému online profilu dodat osobitost a zvýšit jeho atraktivitu. V tomto článku vás provedeme postupem změny profilové fotografie Google a odpovíme na některé často kladené otázky týkající se této změny. Proč nemohu změnit profilovou fotografii na svém účtu Google?

Takže je důležité pochopit, proč můžete mít potíže s aktualizací profilového obrázku, než se dostaneme ke konkrétním postupům, jak to udělat. Jedním z typických vysvětlení je, že jste nemohli mít potřebná oprávnění k úpravě profilového obrázku svého účtu Google. Správci například mohli omezit vaši možnost upravovat profilový obrázek, pokud je váš účet provozován společností nebo pokud se jedná o školní či pracovní účet. Za určitých okolností může být nutné kontaktovat správce a požádat ho o povolení nebo provést požadované úpravy. Jak změnit profilový obrázek

Změna profilového obrázku Google je jednoduchá, pokud máte potřebná oprávnění. Postup je následující:

1. Spusťte webový prohlížeč a přejděte na domovskou stránku společnosti Google www.google.com.

2. V pravém horním rohu obrazovky vyberte ikonu profilové fotografie. Následně se zobrazí rozbalovací nabídka. 3. V rozevíracím poli vyberte možnost „Účet Google“. 4. V nabídce na levé straně stránky s nastavením účtu Google vyberte záložku „Osobní informace“. 5. V části „Profil“ vyberte ikonu fotoaparátu nebo aktuální profilovou fotografii. 6. Vyberte techniku, kterou chcete použít při přidávání nového obrázku. Máte tři možnosti obrázků: jeden z počítače, jeden z Fotek Google nebo jeden pořízený pomocí fotoaparátu v zařízení. 7. Po výběru nebo pořízení čerstvé fotografie ji ořízněte podle svých preferencí. 8. Chcete-li novou profilovou fotografii uložit, klikněte na možnost „Nastavit jako profilovou fotografii“. Jak mohu upravit svůj profil Google v zařízení se systémem Android?

Ke změně profilového obrázku Google použijte zařízení se systémem Android a níže uvedené kroky.

1. Spusťte v zařízení se systémem Android aplikaci Google. 2. Klikněte na ikonu profilové fotografie v pravém horním rohu obrazovky. 3. V rozevírací nabídce vyberte možnost „Spravovat účet Google“. 4. Na kartě „Osobní informace“ v horní části stránky s nastavením účtu Google klikněte. 5. V části „Profil“ klepněte na aktuální profilovou fotografii. Podobně jako u výše uvedených postupů ve webovém prohlížeči zvolte v kroku 6 zvolený způsob nahrání nové fotografie. 7. Po výběru nebo pořízení nové fotografie ji ořízněte podle svých preferencí. 8. Chcete-li nový profilový obrázek uložit, klikněte na možnost „Nastavit jako profilovou fotografii“. Jak mohu do prohlížeče Google Chrome nahrát obrázek? Pokud chcete do prohlížeče Google Chrome odeslat konkrétně obrázek, postupujte podle následujících pokynů: V kroku 1 otevřete v počítači prohlížeč Google Chrome.

2. Vyberte symbol nabídky se třemi tečkami, který se nachází v pravém horním rohu prohlížeče. 3. Najeďte myší na položku „Nastavení“ v rozbalovací nabídce a vyberte možnost „Upřesnit“. 4. V části „Soukromí a zabezpečení“ vyberte možnost „Nastavení obsahu“. 5. Přejděte dolů a vyberte možnost „Obrázky“. 6. Klepnutím na tlačítko „Přidat“ v části „Obrázky“ nahrajte konkrétní obrázek nebo zvolte „Spravovat výjimky“, abyste přijali nebo zakázali obrázky z konkrétních webových stránek. 7. Pokud chcete nahrát konkrétní obrázek, klikněte na „Choose file“ a vyberte obrázek z počítače. 8. Po nahrání obrázku klikněte na tlačítko „Done“ (Hotovo) pro uložení úprav.

Své online prezentaci můžete dodat osobní ráz tím, že snadno změníte svou profilovou fotografii Google. Podle těchto kroků můžete ukázat svou jedinečnost a učinit svůj účet Google skutečně svým, ať už se rozhodnete pro změnu pomocí webového prohlížeče nebo smartphonu se systémem Android. Pokud narazíte na nějaké překážky nebo omezení, nezapomeňte se obrátit na správce svého účtu nebo na podporu Google, kde vám pomohou.

FAQ
Jak odstraním obrázek svého účtu Google?

Chcete-li odstranit obrázek účtu Google, postupujte podle následujících postupů: 1. Spusťte prohlížeč a přejděte na domovskou stránku Google. 2. Vyberte svůj profilový obrázek kliknutím na něj v pravém horním rohu obrazovky. 3. V rozbalovací nabídce, která se otevře, klikněte na odkaz „Spravovat účet Google“. 4. Tím se dostanete na stránku s nastavením vašeho účtu Google. Vyhledejte oblast „Osobní údaje“ a klikněte na ni.

5. V části „Profil“ uvidíte svou aktuální fotografii účtu Google. Na obrázek můžete kliknout.

6. Zobrazí se okno s různými možnostmi změny obrázku. V pravém horním rohu tohoto okna najdete ikonu koše. Kliknutím na ni odstraníte svůj aktuální obrázek.

7. Zobrazí se potvrzovací zpráva s dotazem, zda chcete odstranit svůj profilový obrázek. Kliknutím na „Remove“ (Odstranit) potvrdíte a odstraníte obrázek.

8. Po odstranění obrázku se na jeho místě zobrazí výchozí ikona profilu.

To je vše! Obrázek vašeho účtu Google byl úspěšně odstraněn.

Jak změním svůj profilový obrázek Google na iPhonu?

Chcete-li změnit profilový obrázek Google na iPhonu, postupujte podle následujících kroků:

1. Otevřete aplikaci Google na iPhonu a přihlaste se pomocí svého účtu Google.

2. Klepněte na svůj profilový obrázek nebo na iniciálu, která se nachází v pravém horním rohu aplikace.

3. V zobrazené nabídce vyberte možnost „Účet Google“.

4. V nastavení účtu Google klepněte na svůj profilový obrázek, který je zobrazen v horní části.

5. Otevře se nové okno se zobrazením vašeho aktuálního profilového obrázku. Klepněte na ikonu fotoaparátu nebo na tlačítko „Změnit“.

6. Budete vyzváni k výběru zdroje pro nový profilový obrázek. Můžete pořídit novou fotografii pomocí fotoaparátu iPhonu nebo vybrat stávající fotografii z galerie.

7. Po výběru fotografie ji můžete v případě potřeby oříznout a provést případné úpravy.

8. Jakmile jste s novou profilovou fotografií spokojeni, klepněte na „Nastavit profilovou fotografii“ nebo „Uložit“ a uložte změny.

Váš profilový obrázek Google bude nyní aktualizován ve všech službách a aplikacích Google spojených s vaším účtem, včetně služeb Gmail, Disk Google a Google Hangouts.