Jak synchronizovat záložky v prohlížeči Chrome

Pokud Chrome používáte často, pravděpodobně máte sbírku záložek, které používáte k rychlému přechodu na oblíbené webové stránky. Co se však stane, pokud používáte Chrome na více zařízeních? Velkou úsporou času je synchronizace záložek mezi všemi zařízeními. Tento příspěvek se bude zabývat různými technikami synchronizace záložek v prohlížeči Chrome a zodpoví některé související dotazy. Jak synchronizovat všechny své záložky?

Abyste mohli synchronizovat všechny své záložky v prohlížeči Chrome, musíte se nejprve přihlásit ke svému účtu Google. Po přihlášení postupujte následujícím způsobem: Otevřete Chrome v počítači nebo chytrém telefonu.

2. Výběrem tří teček v pravém horním rohu okna prohlížeče otevřete nabídku. 3. V části „Nastavení“ rolujte dolů, dokud nenajdete položku „Synchronizace a služby Google“. 4. Vyberte položku „Synchronizace“ a kliknutím zapněte přepínač. Pokud jste tak ještě neučinili, prohlížeč Chrome vás vyzve, abyste se přihlásili ke svému účtu Google. 6. Po přihlášení se ujistěte, že je vybrána možnost „Záložky“. Dále máte možnost synchronizovat informace, jako jsou hesla, historie a rozšíření. Vaše záložky se okamžitě začnou synchronizovat ve všech vašich zařízeních.

2. Jak mohu získat zpět své záložky v aplikaci Chrome Sync?

Pokud jste dříve synchronizovali své záložky pomocí služby Chrome Sync a chcete k nim získat přístup na novém zařízení nebo po instalaci prohlížeče Chrome, postupujte podle následujících kroků: V zařízení, ve kterém chcete obnovit své záložky, se přihlaste do prohlížeče Chrome. Podle výše uvedených pokynů se ujistěte, že je synchronizace povolena. 3. Chrome začne automaticky synchronizovat vaše záložky a ty se zobrazí na panelu záložek nebo ve složce záložek. 4. Pokud se záložky nezobrazí hned, nechte synchronizaci nějaký čas. Případně můžete proces synchronizace spustit ručně kliknutím na symbol nabídky se třemi tečkami a výběrem možnosti „Synchronizovat nyní“. 3. Jak mohu přesunout záložky Chrome do jiného počítače bez synchronizace?

Pokud chcete své záložky přesunout z jednoho počítače na jiný bez použití funkce Chrome Sync, můžete je ručně exportovat a importovat. Postup je následující: Otevřete Chrome na počítači, který obsahuje záložky, které chcete přesunout. 2. Na ikoně nabídky se třemi tečkami vyberte možnost „Záložky“ a poté „Správce záložek“. 3. Ve správci záložek klikněte na ikonu nabídky se třemi tečkami a vyberte možnost „Exportovat záložky“. 4. Exportovaný soubor záložek ve formátu HTML uložte na vámi zvolené místo. 5. Pomocí jednotky USB, e-mailu nebo jiným způsobem přeneste exportovaný soubor záložek do druhého počítače. 6. Otevřete Chrome na druhém počítači a přejděte do správce záložek, jak bylo uvedeno dříve.

7. Kliknutím na nabídku se třemi tečkami vyberte možnost „Importovat záložky“. 8. Vyhledejte a importujte exportovaný soubor záložek. 9. Bez synchronizace budou nyní vaše záložky přístupné na novém počítači. 4. Jak aktivuji funkci Chrome Sync? Zde najdete návod, jak začít synchronizovat záložky a další data s aplikací Chrome Sync, pokud jste tak ještě neučinili: Otevřete Chrome v počítači nebo smartphonu.

2. Přejděte do části „Nastavení“ kliknutím na symbol nabídky se třemi tečkami. 3. Vyhledejte položku „Synchronizace a služby Google“ posunutím dolů. 4. Vyberte položku „Synchronizace“ a kliknutím zapněte přepínač. 5. Přihlaste se pomocí svého účtu Google nebo v případě potřeby vytvořte nový účet. 6. Vyberte informace, které chcete synchronizovat, včetně hesel, historie, záložek a dalších. Po výběru začne Chrome synchronizovat vaše data ve všech vašich zařízeních.

Závěrem lze říci, že používání funkce synchronizace záložek v prohlížeči Chrome usnadňuje přístup k oblíbeným webovým stránkám na různých zařízeních. Své záložky můžete snadno aktualizovat přihlášením k účtu Google a zapnutím funkce Chrome Sync. Pokud však nechcete funkci Chrome Sync používat, můžete záložky exportovat a importovat ručně. Synchronizace záložek zajistí bezchybné prohlížení, ať už jste kdekoli, bez ohledu na zvolenou metodu.

FAQ
Synchronizují se záložky Chrome napříč počítači?

Ano, záložky v prohlížeči Chrome lze synchronizovat mezi několika počítači. Uživatelé mohou synchronizovat své záložky, historii prohlížení, hesla a další informace napříč zařízeními pomocí funkce Chrome Sync. Ke stejným záložkám můžete přistupovat na všech svých počítačích tak, že se na každém z nich přihlásíte ke svému účtu Google. Díky tomu můžete mít pohodlný přístup k uloženým stránkám a oblíbeným webům na jakémkoli zařízení s prohlížečem Chrome.

Jak zapnout funkci Synchronizace v prohlížeči Chrome?

Synchronizaci lze v prohlížeči Chrome zapnout provedením následujících akcí: V kroku 1 otevřete Chrome v počítači. 2. Vyberte symbol nabídky se třemi tečkami v pravém horním rohu okna prohlížeče. 3. Z rozevírací nabídky vyberte možnost „Nastavení“. Na kartě Nastavení vyhledejte položku „Synchronizace a služby Google“. 5. V nabídce vyberte položku „Sync“ (Synchronizace). 6. Zapněte položku „Synchronizovat vše“ přepnutím přepínače vedle ní. Všechny vaše záložky, historie, hesla a další předvolby budou synchronizovány ve všech vašich zařízeních. Výběrem konkrétních objektů, které chcete synchronizovat, a kliknutím na tlačítko „Spravovat synchronizaci“ můžete dále přizpůsobit to, co chcete synchronizovat. 8. Budete vyzváni, abyste se přihlásili pomocí svého účtu Google, pokud jste tak ještě neučinili. Přihlaste se zadáním svých přihlašovacích údajů.

9. Jakmile se přihlásíte, Chrome začne synchronizovat vaše data napříč zařízeními a umožní vám přístup k synchronizovaným záložkám a dalším datům.

Mějte na paměti, že povolení synchronizace v prohlížeči Chrome vyžaduje stálé připojení k internetu a že všechna zařízení, která chcete synchronizovat, by měla být přihlášena ke stejnému účtu Google.

Synchronizuje Google záložky automaticky?

Ano, Google synchronizuje záložky Chrome automaticky. Chrome automaticky aktivuje možnost synchronizace, když se přihlásíte pomocí účtu Google. Protože jsou všechna vaše zařízení přihlášena ke stejnému účtu Google, všechny přidané záložky nebo změny provedené v záložkách v prohlížeči Chrome se okamžitě synchronizují ve všech vašich zařízeních. Přidaná záložka tak bude přístupná na všech ostatních zařízeních přidružených k vašemu účtu, ať už ji přidáte na počítači, nebo na mobilním zařízení.