Jak vypnout telefon. Průvodce krok za krokem

Jak vypnout telefon kdyz nejde displej?
Pokud nemůžete obrazovku odemknout, stiskněte a podržte tlačítko napájení po dobu asi 20 sekund a telefon se vypne.
Další informace najdete na mobilni-telefony.heureka.cz

Ačkoli se vypnutí telefonu může zdát jako jednoduchý proces, je dnes k dispozici mnoho různých modelů chytrých telefonů, takže není vždy zřejmé, jak to udělat. V tomto článku vám poskytneme návod krok za krokem, jak vypnout telefon, přičemž zvláštní pozornost budeme věnovat přístrojům iPhone 11 a Android. Máme pro vás tedy informace, ať už jste fanouškem iPhonu, nebo Androidu! Jak vypnout telefon iPhone 11:

1. Najděte boční tlačítko: Boční tlačítko se nachází na pravé straně iPhonu 11. Tlačítko vypněte. Toto tlačítko má několik způsobů použití, jedním z nich je vypnutí zařízení. 2. Stiskněte a podržte boční tlačítko: Podržte boční tlačítko a současně stiskněte tlačítko zvýšení nebo snížení hlasitosti, dokud se na obrazovce nezobrazí posuvník vypnutí. 3. Vypnutí posunutím: Když se zobrazí posuvník pro vypnutí iPhonu 11, posuňte jej zleva doprava.

4. Počkejte na vypnutí: Po posunutí posuvníku pro vypnutí se iPhone 11 začne vypínat. Úplné vypnutí gadgetu může trvat několik sekund. Pro modely iPhone starší než iPhone X: 1. Najděte vypínací tlačítko: Tlačítko napájení najdete v závislosti na modelu na horní nebo boční straně iPhonu. 2. Stisknutím tlačítka napájení iPhone vypnete. 2. Stiskněte a podržte Tlačítko napájení: Podržením stisknutého tlačítka napájení aktivujete posuvník vypnutí. 3. Vypnutí posunutím: Chcete-li iPhone vypnout, proveďte to posunutím posuvníku vypnutí zleva doprava, když se zobrazí.

4. Počkejte na vypnutí: Po přejetí posuvníku vypnutí se iPhone začne vypínat. Úplné vypnutí gadgetu může trvat několik sekund. Jak vypnout zařízení se systémem Android: 1. Najděte tlačítko napájení: U zařízení se systémem Android se tlačítko napájení často nachází na pravé straně nebo na horní straně zařízení. 2. Stiskněte a podržte tlačítko napájení: Podržte stisknuté tlačítko napájení, zatímco bliká nabídka napájení. 3. Vyberte možnost Vypnout: Nabídka napájení obvykle nabízí možnosti jako Vypnout, Restartovat nebo Režim letadlo. Vypnout lze klepnutím nebo výběrem.

4. Potvrďte vypnutí: Obvykle se zobrazí oznámení s žádostí o potvrzení vypnutí telefonu. Ověřte vypnutí dotykem nebo výběrem možnosti „OK“ nebo „Vypnout“.

Nově nabyté znalosti můžete využít k vypnutí zařízení iPhone 11, iPhone nebo Android, kdykoli to bude vyžadovat příležitost. Je důležité mít na paměti, že vypnutí telefonu může být užitečné z řady důvodů, včetně zachování výdrže baterie, diagnostiky problémů nebo prostého odpočinku od technologií.

FAQ
Jak vypnout telefon Samsung bez tlačítka napájení?

Existuje několik různých technik, které můžete použít místo stisknutí tlačítka napájení k vypnutí telefonu Samsung: 1. Použijte funkci asistovaného dotyku: V některých zařízeních Samsung můžete k přístupu k možnostem napájení na obrazovce použít funkci Assistive Touch. Vyberte nabídku Asistent v části Nastavení > Zpřístupnění > Interakce a obratnost a zapněte ji. Po zapnutí se na obrazovce telefonu zobrazí plovoucí ikona, která vám umožní přístup k nastavení napájení a vypnutí bez stisknutí tlačítka napájení. Využijte možnost plánovaného zapnutí/vypnutí v telefonech Samsung a zadejte určitý čas, kdy se má zařízení automaticky zapnout nebo vypnout.

2. Tato možnost se obvykle nachází v nabídce Nastavení v části Péče o zařízení > Baterie > Další nastavení baterie > Plánované zapnutí/vypnutí. Telefon se automaticky vypne, pokud zadáte čas, kdy se má vypnout. Tím odpadá nutnost stisknout tlačítko napájení. K vypnutí zařízení Samsung použijte hlasového asistenta v telefonu, například Bixby nebo Google Assistant.

3. Použijte asistenta Bixby nebo Google. Stačí říct „Hey Bixby“ nebo „Hey Google“ a následně frázi „Turn off my phone“.

Nezapomeňte, že typ a verze softwaru vašeho zařízení Samsung může ovlivnit účinnost těchto alternativních technik. Podrobné informace týkající se vašeho modelu je vhodné vyhledat v uživatelské příručce telefonu nebo na webových stránkách podpory společnosti Samsung.

Jak vypnout iPhone pouze pomocí tlačítek?

Chcete-li vypnout iPhone pouze pomocí tlačítek, postupujte podle následujících pokynů: 1. Najděte tlačítko Spánek/Probuzení na pravé straně iPhonu (pokud se jedná o iPhone 6 nebo novější) nebo na horní straně (pokud se jedná o iPhone SE nebo starší). 2. Klepněte na tlačítko Spánek/Probuzení. 2. Při držení tlačítka pro snížení hlasitosti současně stiskněte tlačítko Spánek/Probuzení. Podržte obě tlačítka stisknutá, dokud se na obrazovce nezobrazí posuvník „posunout k vypnutí“, a poté obě tlačítka uvolněte. 4. Chcete-li iPhone zcela vypnout, posuňte posuvník pro vypnutí zleva doprava.

Nyní můžete iPhone vypnout.

Jak vypnu iPhone 11 bez vypínacího tlačítka?

Pomocí níže uvedených kroků můžete iPhone 11 vypnout bez stisknutí hardwarového vypínacího tlačítka: 1. Na domovské obrazovce iPhonu otevřete aplikaci Nastavení.

2. Přesuňte kurzor dolů a vyberte možnost „Zpřístupnění“. 3. Klepněte na položku „Touch“ (Dotyk) v části „Accessibility settings“ (Nastavení přístupnosti). 4. Možnost „AssistiveTouch“ najdete v části „Physical and Motor“. Klepněte na ni. 5. V nabídce AssistiveTouch najdete virtuální tlačítko, kterým můžete pohybovat po obrazovce. Dotkněte se ho. 6. Zobrazí se nabídka s mnoha možnostmi. Stiskněte jednou tlačítko „Device“ (Zařízení). V nabídce Zařízení najdete možnost „Zamknout obrazovku“. Dotkněte se jí. 8. Váš iPhone bude v podstatě uzamčen a jeho obrazovka se vypne. Svůj iPhone 11 můžete vypnout, aniž byste se museli spoléhat na fyzické vypínací tlačítko, pomocí funkce AssistiveTouch.