Jak přeměnit PowerPoint na poznámky. Komplexní průvodce

Jak zapnout poznámky v PowerPointu?
Otevřete prezentaci v Prezentacích Google. V pravém horním rohu vedle Prezentace klikněte na šipku dolů . Klikněte na Zobrazení Prezentující. Klikněte na Poznámky řečníka.
Další informace najdete na support.google.com

Prezentace v aplikaci PowerPoint jsou účinným nástrojem pro zajímavé předávání informací. Často je však výhodné mít poznámky, které materiál shrnují. Prezentující i posluchači mohou tyto poznámky využít jako zdroj informací nebo jako studijní materiál. V tomto článku se budeme zabývat různými technikami převodu aplikace PowerPoint na poznámky.

uložení snímku aplikace PowerPoint jako stránky s poznámkami: Podle následujících postupů uložíte prezentaci aplikace PowerPoint jako stránku s poznámkami: Otevřete prezentaci aplikace PowerPoint stisknutím tlačítka

.

– V levém horním rohu obrazovky vyberte kartu „Soubor“. – Klepněte na rozevírací nabídku a vyberte možnost „Uložit jako“. Zvolte umístění pro uložení souboru a poté jej pojmenujte.

– V položce „Uložit jako typ“ vyberte „Prezentace PowerPoint (*.pptx)“.

– Z nabídky vyberte možnost „Uložit“. Zobrazí se dialogové okno. V poli „Uložit jako typ“ vyberte „Prezentace PowerPoint s poznámkami (*.pptx)“.

– Vyberte ještě jednou tlačítko „Uložit“. Díky tomu, že ke každému snímku budou připojeny příslušné poznámky, bude vaše prezentace PowerPoint tímto způsobem uložena jako stránka s poznámkami.

2. Převedení aplikace PowerPoint na prezentaci: Pokud chcete posluchačům poskytnout tištěnou kopii své prezentace v aplikaci PowerPoint, hodí se vám handouty. Chcete-li prezentaci PowerPoint přeměnit na handouty, postupujte podle následujících kroků: Stisknutím tlačítka

otevřete prezentaci PowerPoint.

– V levém horním rohu obrazovky vyberte kartu „Soubor“. – Klepněte na rozevírací nabídku a vyberte možnost „Uložit jako“. Zvolte umístění pro uložení souboru a poté jej pojmenujte.

– V položce „Uložit jako typ“ vyberte „PDF (*.pdf)“.

– V rozevírací nabídce „Publikovat co“ v části „Možnosti“ vyberte možnost „Handouts“.

– Zvolte počet snímků na stránku a případné další preference.

– Z nabídky vyberte možnost „Uložit“. Tím uložíte prezentaci PowerPoint jako soubor PDF, který lze vytisknout, včetně handoutů.

3. Použití poznámek v počítači Mac k převodu aplikace PowerPoint: Aplikaci PowerPoint můžete převést do poznámek v počítači Mac následujícím postupem: Otevřete prezentaci PowerPoint stisknutím

.

– V levém horním rohu obrazovky vyberte kartu „Soubor“. – Klepněte na rozevírací pole a vyberte možnost „Uložit jako obrázky“. Zvolte umístění pro uložení souboru a poté jej pojmenujte. Ve sloupci „Formát“ vyberte „PNG (Portable Network Graphics)“ nebo „JPEG (Joint Photographic Experts Group)“.

– V nabídce vyberte možnost „Uložit“.

– Přejděte do složky, kam byly obrázky uloženy. Otevřete nový dokument v textovém procesoru, například Microsoft Word nebo Pages. Přetáhněte fotografie do dokumentu pomocí

.

– Pod každý obrázek nebo vedle něj připojte případné další poznámky nebo komentáře. Pomocí této techniky můžete exportované obrázky z aplikace PowerPoint ručně opatřit poznámkami a převést je tak do dokumentu s poznámkami.

4. Zapisování poznámek do PDF při ukládání prezentace PowerPoint: Při ukládání prezentace aplikace PowerPoint jako souboru PDF s poznámkami postupujte podle následujících postupů: Otevřete prezentaci PowerPoint stisknutím

.

– V levém horním rohu obrazovky vyberte kartu „Soubor“. – Klepněte na rozevírací nabídku a vyberte možnost „Uložit jako“. Zvolte umístění pro uložení souboru a poté jej pojmenujte.

– V položce „Uložit jako typ“ vyberte „PDF (*.pdf)“.

– V rozevírací nabídce „Publikovat co“ v části „Možnosti“ vyberte „Stránky s poznámkami“.

– Z nabídky vyberte možnost „Uložit“. Touto metodou bude vaše prezentace PowerPoint uložena jako soubor PDF, přičemž za každým snímkem budou následovat příslušné poznámky.

Závěrem lze říci, že v závislosti na vašich potřebách existuje celá řada způsobů, jak převést aplikaci PowerPoint na poznámky. Tyto techniky vám pomohou zestručnit prezentaci do zvládnutelnějšího a přístupnějšího formátu, ať už potřebujete stránku s poznámkami, handouty nebo soubor PDF s poznámkami. Vyzkoušejte tyto metody a zjistěte, která z nich nejlépe vyhovuje vašim požadavkům a pomůže vám vytěžit z prezentací PowerPoint maximum.

FAQ
Umíte formátovat poznámky v aplikaci PowerPoint?

Poznámky v aplikaci PowerPoint můžete formátovat, ano. Abyste si mohli vzhled poznámek přizpůsobit, nabízí aplikace PowerPoint řadu možností formátování. Při přípravě poznámek PowerPoint postupujte podle následujících postupů: Spusťte prezentaci aplikace PowerPoint a vyberte kartu „Zobrazení“. 2. V nabídce vyberte možnost „Stránka s poznámkami“. Tím se zviditelní sekce poznámek pod každým snímkem.

3. Vyberte text v oblasti poznámek, který chcete formátovat. 4. Chcete-li upravit písmo, velikost písma, barvu, zarovnání a další prvky formátování, použijte možnosti formátování na panelu nástrojů. Kromě toho můžete přidat seznamy s odrážkami nebo čísly, text ztučnit nebo zvýraznit kurzívou a upravit vzdálenost mezi řádky nebo odstavci.

5. Chcete-li naformátovat celou stránku poznámek, klepněte ještě jednou na kartu „Zobrazení“ a vyberte možnost „Hlavní poznámky“. Tímto způsobem můžete provést úpravy formátování, které ovlivní každou stránku poznámek v prezentaci. Po naformátování poznámek v aplikaci PowerPoint nezapomeňte změny uložit. Formátování poznámek může zlepšit jejich vizuální přitažlivost a napomoci prezentaci informací.

Jak změním prezentaci na zobrazení stránky s poznámkami?

Chcete-li přepnout prezentaci PowerPoint do zobrazení stránky poznámek, můžete postupovat podle následujících postupů: Prvním krokem je otevření prezentace PowerPoint. 2. V horní nabídce vyberte kartu „Zobrazení“. 3. V nabídce „Zobrazení prezentace“ vyberte možnost „Stránka s poznámkami“. 4. Zobrazení se nyní přepne na zobrazení stránky s poznámkami, kde jsou prezentace zobrazeny v horní polovině a poznámky ke každé prezentaci jsou zobrazeny ve spodní části.

5. Klepnutím na textové pole vedle poznámek každého slajdu můžete poznámky podle potřeby formátovat a aktualizovat.

Přepnutím do zobrazení stránky s poznámkami můžete rychle přidat nebo upravit poznámky řečníka, což je užitečné, pokud chcete mít během prezentace připomínky nebo odkazy.