Jak restartovat Print Spooler. Průvodce opravou problémů s Print Spooler

Jak restartovat službu zařazování tisku?
Klikněte na Nástroje pro správu. Klikněte na tlačítko Služby. Přejděte dolů a klikněte na možnost Služba zařazování tisku. Mohou se zobrazit možnosti Spustit, Zastavit a Restartovat.
Další informace najdete na support.hp.com

Představte se: Tiskový spooler operačního systému Windows, který řídí tiskové úlohy vydávané do tiskárny, je klíčovou součástí. S tiskovým spoolerem se však občas mohou vyskytnout problémy, například se zasekne nebo nereaguje, což může znemožnit tisk dokumentů. V tomto článku se podíváme na to, jak restartovat tiskový spoiler a tyto problémy odstranit. Budeme se zabývat také podobnými problémy, včetně toho, jak ručně spustit tiskový spoiler, restartovat tiskový spoiler v příkazu CMD a opravit problémy s tiskovým spoolerem. Restartování tiskové služby Spooler: Chcete-li restartovat tiskový spoiler, stačí provést následující kroky:

1. Chcete-li spustit dialogové okno Spustit, stiskněte na klávesnici klávesu Windows plus R. 2. Stiskněte klávesu R. 2. Zadejte „services.msc“ (bez uvozovek) a klepněte na tlačítko OK. Výsledkem bude otevření okna Služby. 3. Vyhledejte službu „Print Spooler“ posunutím dolů.

4. Po kliknutí pravým tlačítkem myši na službu „Print Spooler“ vyberte pomocí kontextové nabídky možnost „Restartovat“. 5. Chvíli vyčkejte, dokud se služba nerestartuje. Poté můžete okno služby zavřít. Spuštění služby Print Spooler v příkazovém řádku CMD: Zde je návod, jak restartovat službu Print Spooler, pokud dáváte přednost použití příkazového řádku (CMD): 1. Na klávesnici stiskněte klávesu Windows a X a z nabídky zvolte „Příkazový řádek (správce)“. 2. Stiskněte klávesnici. Tímto postupem se spustí Příkazový řádek s právy správce.

2. Zadejte příkaz tak, že jej napíšete a stisknete klávesu Enter. 3. Počkejte na dokončení příkazu a poté zastavte službu spooler tisku příkazem „net stop spooler „

. 4. Po zastavení služby zadejte příkaz „net start spooler“ a stiskněte klávesu Enter. 5. V tomto okamžiku se služba tiskového spoileru znovu spustí. Okno příkazového řádku lze zavřít. Řešení problémů se službou Print Spooler: Pokud restartování služby tiskového spooleru problém nevyřeší, bude možná nutné prozkoumat a odstranit všechny základní problémy. Můžete postupovat podle níže uvedených pokynů:

1. Vymažte tiskovou frontu: Tiskový spoiler může občas přestat reagovat v důsledku zaseknuté tiskové úlohy. Veškeré nevyřízené tiskové úlohy lze zrušit poklepáním na ikonu tiskárny v systémové liště, čímž se otevře tisková fronta. Poté znovu spusťte tiskový spoiler.

2. Aktualizujte ovladače tiskárny: Problémy s tiskovým spoolerem mohou být způsobeny také zastaralými nebo nekompatibilními ovladači tiskáren. Stáhněte si nejnovější ovladače pro svůj model tiskárny z webových stránek výrobce. Po instalaci aktualizovaných ovladačů restartujte spoiler tisku.

3. Restartujte počítač: Problémy se spoilerem tisku se často vyřeší prostým restartováním počítače. Veškeré krátkodobé problémy nebo konflikty, které mohou mít vliv na spoiler tisku, lze vyřešit restartováním. Ruční spuštění služby Print Spooler: Pokud službu Print Spooler nelze obnovit a nefunguje, můžete se ji pokusit spustit ručně. Postupujte následujícím způsobem:

1. Jak již bylo řečeno, spusťte okno Služby. 2. Vyhledejte službu „Print Spooler“ a klikněte na ni pravým tlačítkem myši.

3. V kontextové nabídce vyberte možnost „Vlastnosti“. 4. Na kartě Obecné v okně Vlastnosti najděte rozevírací nabídku „Typ spuštění“. Pokud ještě není vybrána, změňte v kroku 5 typ spouštění na „Automaticky“. 6. Chcete-li službu tiskového spooleru spustit ručně, klikněte na tlačítko „Start“. 7. Chcete-li změny uložit, klikněte na tlačítko „Použít“ a poté na tlačítko „OK“.

Shrnutí:

Službu tiskového spooleru lze při řešení problémů restartovat, což je jednoduchá, ale účinná metoda. Tento rychlý krok při řešení problémů může pomoci obnovit funkčnost tiskárny, ať už se rozhodnete restartovat tiskový spoiler prostřednictvím okna služeb, nebo z příkazového řádku. Pokud problémy přetrvávají, zamyslete se nad aktualizací ovladačů tiskárny, vymazáním tiskové fronty nebo ručním spuštěním tiskového spoileru. Abyste zajistili čisté spuštění po všech změnách, nezapomeňte restartovat počítač. Pomocí těchto technik byste měli být schopni vyřešit typické problémy s tiskovým spoolerem a pokračovat v tisku bez přerušení.

FAQ
Jak restartovat offline spooler tiskárny?

K restartování offline spooleru tiskárny můžete provést následující akce: 1. Dialogové okno Spustit spustíte stisknutím klávesy Windows plus R na klávesnici. 2. Do dialogového okna Spustit zadejte po zadání příkaz „services.msc“. Výsledkem bude otevření okna Služby.

3. Vyhledejte službu „Print Spooler“ posunutím seznamu služeb směrem dolů. 4. V kontextové nabídce klikněte pravým tlačítkem myši na položku „Print Spooler“ a vyberte možnost „Restartovat“. Výsledkem bude obnovení služby Print Spooler. Počkejte několik minut, než se služba spooler tisku obnoví.

5. Sloupec „Stav“ v okně Služby umožňuje zobrazit aktuální stav služby. 6. Můžete ještě jednou zkusit vytisknout dokument, abyste zjistili, zda byl problém po restartování služby tiskového spooleru odstraněn.

Podle těchto pokynů byste měli být schopni restartovat offline spooler tiskárny a postarat se o všechny související problémy.

Jak opravit spooler systému Windows?

K vyřešení problému se spoolerem systému Windows můžete provést následující akce: 1. Dialogové okno Spustit spustíte stisknutím klávesy Windows plus R na klávesnici.

2. Chcete-li otevřít okno Služby, zadejte „services.msc“ a klepněte na tlačítko Enter. 3. Službu „Print Spooler“ vyhledejte posunutím dolů. 4. V kontextové nabídce klikněte pravým tlačítkem myši na službu „Print Spooler“ a vyberte možnost „Stop“. 5. Ponechte okno služeb otevřené a přejděte do následujícího adresáře počítače: C:WindowsSystem32spoolPRINTERS. 6. Odstraňte všechny soubory umístěné ve složce PRINTERS. 7. Vraťte se do okna Služby a pomocí kontextové nabídky vyberte možnost „Spustit“ z kontextové nabídky služby „Print Spooler“. Spusťte počítač od začátku. Podle těchto postupů byste měli být schopni vyřešit všechny potíže související se spoolerem systému Windows.