Jak zamknout klávesnici MacBooku. Průvodce zamykáním a vypínáním klávesnice

Jak přepnout klávesnici MacBook?
Zobrazení rozložení klávesnice

  1. Na Macu vyberte nabídku Apple > Nastavení systému a potom na bočním panelu klikněte na Klávesnice . …
  2. Přejděte na „Zadání textu“ vpravo a potom klikněte na Upravit.
  3. Nalevo vyberte jazyk a pak můžete stisknutím klávesy Ctrl, Alt, Shift nebo Cmd napravo přepínat zobrazení klávesnice.
Další informace najdete na support.apple.com

Nejdříve k věci: Klávesnice notebooku je nezbytnou součástí, a to i u MacBooku. Může se však stát, že budete potřebovat klávesnici dočasně uzamknout nebo zakázat. Vědět, jak uzamknout nebo zakázat klávesnici MacBooku, se může hodit, ať už chcete minimalizovat případné vyrušení během prezentace, zabránit náhodnému stisknutí kláves nebo klávesnici vymazat. V tomto článku se budeme zabývat různými způsoby uzamčení, odemčení a deaktivace klávesnice MacBooku. Co znamená klávesa zámku na klávesnici Macu?

Na rozdíl od ostatních notebooků s Windows, které mají jedinečnou klávesu zámku klávesnice, MacBooky takovou klávesu nemají. Existují však jiné způsoby, jak dosáhnout podobného výsledku. Jednou z typických metod je uzamčení a dočasné vypnutí klávesnice pomocí vestavěných funkcí systému macOS.

Pokyny pro uzamčení a odemčení klávesnice:

První přístup: Použití klávesové zkratky

1. Současným podržením tlačítek „Control + Shift + Eject“ uzamkněte klávesnici MacBooku. Pomocí této klávesové zkratky můžete uzamknout klávesnici a přepnout MacBook do režimu spánku. 2. Jedním stisknutím libovolné klávesy nebo tlačítka napájení klávesnici odemknete. Klávesnice se odemkne a MacBook se probere z režimu spánku.

Použití hesla spořiče obrazovky je technika 2.

1. Chcete-li na MacBooku vstoupit do nabídky Předvolby systému, klikněte na nabídku Apple v levém horním rohu obrazovky a vyberte možnost „Předvolby systému“.

2. V okně Předvolby systému klikněte na položku „Zabezpečení a soukromí“.

3. Vyberte kartu „Obecné“ a zaškrtněte políčko „Vyžadovat heslo“ po spuštění spořiče obrazovky nebo režimu spánku“. Ve čtvrtém kroku nastavte odpovídající prodlevu aktivace spořiče obrazovky. Po spuštění spořiče obrazovky bude klávesnice uzamčena. Pro odemknutí klávesnice stačí pohnout myší, stisknout libovolnou klávesu nebo zadat přihlašovací heslo.

5.

Jak vypnout klávesnici MacBooku:

Pokud potřebujete klávesnici MacBooku zcela zakázat, můžete se pokusit o několik technik. Nezapomeňte, že pokud je klávesnice zakázána, bude nutné zadávat údaje pomocí externí klávesnice.

Metoda 1: Použití softwaru od třetí strany

1. Nainstalujte software od třetí strany z renomovaných zdrojů, například „KeyboardCleanTool“ nebo „Keyboard Locker“.

2. Podle pokynů softwaru vypněte klávesnici MacBooku. Pomocí těchto aplikací lze klávesnici obvykle zapnout a vypnout jediným kliknutím.

Fyzické odpojení klávesnice je Metoda 2 1. Odpojte klávesnici od počítače. MacBook zcela vypněte. 2. Opatrně MacBook otočte a vyhledejte šrouby, které drží spodní kryt na svém místě. 3. Chcete-li získat přístup k vnitřním součástem, odšroubujte spodní kryt a sejměte jej. 4. Vyhledejte konektor klávesnice, páskový kabel, který spojuje klávesnici se základní deskou, v

4. 5. Opatrně vyjměte konektor klávesnice ze základní desky jeho vytažením. 6. Znovu nainstalujte spodní kryt, utáhněte jej a zapněte MacBook. Dokud nebude konektor klávesnice znovu připojen, zůstane klávesnice vypnutá. Závěrem lze říci, že klávesnice vašeho MacBooku může být z různých důvodů zablokována nebo vypnuta. Když budete vědět, jak klávesnici zamknout, odemknout nebo zakázat, ušetříte si čas a starosti, ať už potřebujete klávesnici vyčistit, nebo zabránit náhodnému stisknutí kláves. Při pokusech o fyzické odpojení klávesnice nezapomeňte na opatrnost, protože nesprávný postup může vést ke ztrátě záruky nebo poškození.

FAQ
Jak vypnu zámek klávesnice?

Zámek klávesnice na MacBooku vypnete podle níže uvedených pokynů: 1. Na několik sekund podržte stisknutou klávesu „Shift“ na klávesnici. 2. Zkontrolujte, zda se na obrazovce neobjeví drobné oznámení, že byl vypnut zámek klávesnice. 3. Pokud předchozí způsob nepomohl, zkuste současně stisknout klávesu „Fn“ (Function) a klávesu „Num Lock“. 4. V nabídce Apple () v levém horním rohu obrazovky můžete také zvolit položku „System Preferences“. 5. V okně Předvolby systému vyberte položku „Klávesnice“. 6. V nastavení klávesnice vyberte možnost „Keyboard“. 7. Odstraňte všechna zaškrtnutí z políček „Enable Slow Keys“ (Povolit pomalé klávesy) a dalších políček souvisejících se zámkem klávesnice. 8. Nyní, když je panel Předvolby systému zavřený, by zámek klávesnice již neměl být aktivní.

Podle těchto pokynů byste měli být schopni vypnout zámek klávesnice na svém MacBooku a znovu aktivovat plný přístup ke klávesnici.

Jaké tlačítko je zámek kláves na klávesnici?

V závislosti na operačním systému a konkrétním modelu klávesnice lze k uzamčení kláves na klávesnici použít několik tlačítek. Typickou kombinací kláves pro uzamčení kláves na klávesnici MacBooku je však „Control + Option + Command + F5“. Klávesnici můžete uzamknout zapnutím funkce „Povolit přístup pro asistenční zařízení“.

Jaká funkční klávesa uzamkne klávesnici?

Klávesa „F6“ na MacBooku je často funkční klávesou, která klávesnici odemyká. Stisknutím klávesy „F6“ můžete zapnout funkci uzamčení klávesnice, která vypne klávesnici a zabrání zaznamenávání jakéhokoli vstupu.