Jak přidat otisk prstu do iPhonu

Jak změnit otisk prstů na iPhone?
Nastavení Face ID: Přejděte do Nastavení > Face ID a kódový zámek, klepněte na Nastavit Face ID a dál postupujte podle pokynů na displeji. Nastavení Touch ID: Přejděte do Nastavení > Touch ID a kódový zámek, klepněte na Přidat otisk a dál postupujte podle pokynů na displeji.
Další informace najdete na support.apple.com

Máte nějaké otázky ohledně přidání otisku prstu do iPhonu? Do iPhonu lze přidat otisk prstu, který zvýší zabezpečení a zároveň usnadní odemykání zařízení a schvalování nákupů. V tomto článku vás provedeme přidáním otisku prstu do iPhonu a zodpovíme vaše nejčastější otázky týkající se této možnosti.

Proč nelze v iPhonu nastavit otisk prstu?

Potíže s nastavením otisku prstu v iPhonu mohou mít řadu příčin. Nejprve se ujistěte, že váš model iPhonu podporuje Touch ID, protože některé starší modely nemusí. Dále se ujistěte, že váš prst a snímač Touch ID jsou suché a čisté, protože vlhkost nebo nečistoty mohou narušit identifikaci otisků prstů.

Pokud jste již jednou otisk prstu přidali a nemůžete jej přidat znovu, je možné, že jste vyčerpali všechny sloty pro otisky prstů na iPhonu. Před přidáním nového otisku prstu může být za takových okolností nutné odstranit starý otisk prstu. Přejděte do „Nastavení“, vyberte „Touch ID a přístupový kód“, zadejte svůj přístupový kód a poté vyberte otisk prstu, kterého se chcete zbavit. Jak přidat otisk prstu do nastavení? Chcete-li do iPhonu přidat otisk prstu, postupujte podle následujících postupů: 1. Spusťte na iPhonu aplikaci „Nastavení“. 2. Přejděte dolů a poté klikněte na položku „Touch ID a přístupový kód“. 3. Pro pokračování zadejte svůj přístupový kód. Za čtvrté vyberte možnost „Přidat otisk prstu“. Po přiložení prstu na snímač Touch ID, který se nachází na tlačítku Domů, postupujte podle pokynů na obrazovce. 6. Několikrát zvedněte a umístěte prst, abyste zaznamenali různé funkce otisku prstu. Po správném naskenování otisku prstu v kroku 7 klepněte na „Pokračovat“ a dokončete postup.

Mějte na paměti, že pro přesné rozpoznání se doporučuje zaregistrovat stejný prst mnohokrát z různých úhlů. Výsledkem bude lepší používání Touch ID k odemykání iPhonu nebo autorizaci nákupů. Jak mohu přidat otisk prstu do iPhonu 11?

Pokud máte iPhone 11, přidání otisku prstu probíhá stejným způsobem jako u ostatních modelů iPhonu s Touch ID. Chcete-li do iPhonu 11 přidat otisk prstu, postupujte podle následujících kroků: 1. Spusťte na iPhonu aplikaci „Nastavení“. 2. Přejděte dolů a klikněte na položku „Touch ID a přístupový kód“. 3. Pro pokračování zadejte svůj přístupový kód. Za čtvrté vyberte možnost „Přidat otisk prstu“. Po přiložení prstu na snímač Touch ID, který se nachází na tlačítku Domů, postupujte podle pokynů na obrazovce. 6. Několikrát zvedněte a umístěte prst, abyste zaznamenali různé funkce otisku prstu. Po správném naskenování otisku prstu v kroku 7 klepněte na „Pokračovat“ a dokončete postup. Kde se na iPhonu nachází nastavení Touch ID? Pokud máte problémy s nalezením nastavení Touch ID na iPhonu, mohou vám pomoci níže uvedené metody. 1. Spusťte na iPhonu aplikaci „Nastavení“. 2. Přejděte dolů a poté klikněte na položku „Touch ID a přístupový kód“. 3. Pro přístup k nastavení Touch ID zadejte svůj přístupový kód. Při používání Touch ID k odemykání iPhonu, provádění transakcí nebo přístupu k jednotlivým aplikacím můžete přidávat nebo odebírat otisky prstů, povolovat nebo zakazovat funkci a spravovat další nastavení.

4.

Konečně, přidání otisku prstu do iPhonu je rychlá a snadná operace, která nabízí pohodlí a bezpečnost. Podle pokynů uvedených v tomto článku můžete otisky prstů na iPhonu rychle nastavit a spravovat. Pro dosažení maximálního výkonu udržujte konečky prstů a snímač Touch ID v čistotě. Pro zvýšení přesnosti myslete na to, abyste stejný prst zaregistrovali vícekrát.

FAQ
Jak povolím Touch ID v aplikacích pro iPhone?

Abyste mohli povolit Touch ID v aplikacích pro iPhone, musíte nejprve potvrdit, že váš iPhone má funkci Touch ID. Pokud se tak stane, proveďte následující akce: 1. Spusťte na iPhonu aplikaci „Nastavení“. 2. Vyhledejte položku „Touch ID & Passcode“ posunutím dolů a klepnutím na ni. 3. Pro přístup k nastavení Touch ID budete muset zadat svůj přístupový kód.

4. Po zadání přístupového kódu se zobrazí seznam možností. V části „Use Touch ID For“ (Použít Touch ID pro) se nachází seznam aplikací, které podporují Touch ID. 5. Zapněte přepínač vedle aplikací, u kterých chcete Touch ID používat. 6. Po vyzvání se držte pokynů na obrazovce a nakonfigurujte Touch ID pro každou aplikaci. Pro zachycení otisku prstu je často nutné přiložit prst na snímač Touch ID vícekrát. Po dodržení těchto pokynů byste nyní měli být schopni využívat Touch ID pro přístup k povoleným aplikacím na iPhonu.

Proč se v nastavení nezobrazuje možnost otisku prstu?

Může existovat několik příčin, proč se možnost otisku prstu v nastavení iPhonu nezobrazuje. Toto je několik možných scénářů: 1. Kompatibilita zařízení: Pokud váš model iPhonu nepodporuje Touch ID, nemusí být možnost otisku prstu k dispozici. Tuto možnost zavedl iPhone 5s a je přístupná i v pozdějších generacích. Starší modely iPhone nemusí mít potřebný hardware pro rozpoznávání otisků prstů.

Aktualizovaný software: Zkontrolujte, zda máte na iPhonu nejnovější software. Prostřednictvím aktualizací softwaru mohou být občas přidány nebo změněny nové funkce a možnosti. Pokud váš iPhone neobdržel aktualizaci, nemusí být možnost snímání otisků prstů přístupná.

3. Vypněte Touch ID: Zkontrolujte nastavení iPhonu a zjistěte, zda bylo Touch ID vypnuto. Zkontrolujte, zda je zapnuta možnost rozpoznávání otisků prstů v Nastavení > Dotykové ID a přístupový kód (nebo Face ID a přístupový kód na novějších zařízeních). Pokud je možnost rozpoznání otisku prstu vypnutá, nezobrazí se.

4. Hardwarový nebo softwarový problém: Pokud neplatí žádné z výše uvedených vysvětlení, může mít váš iPhone hardwarový nebo softwarový problém. Chcete-li zjistit, zda se problém odstraní, zkuste zařízení restartovat. Pokud ne, možná budete muset kontaktovat podporu společnosti Apple nebo se obrátit na licencovaný servis, kde vám pomohou.

Mějte na paměti, že konkrétní příčina nezobrazení možnosti otisku prstu v nastavení se může lišit v závislosti na vašem zařízení a situaci. Pro přesnější diagnostiku vždy doporučujeme nahlédnout do oficiální literatury nebo kontaktovat technickou podporu.