Jak přehrávat DVD ve Windows 10

Jak spustit DVD na Windows 10?
Pokud chcete přehrávat disky DVD ve Windows 10, přejděte do obchodu Microsoft Store a kupte si aplikaci Windows Přehrávač DVD nebo jinou aplikaci, která přehrává disky DVD. Dostupné jsou i bezplatné DVD přehrávače. Cached
Další informace najdete na support.microsoft.com

Sledování DVD ve Windows 10 se může zdát ve světle rostoucího rozšíření streamovacích služeb jako přežitek. Přesto má mnoho lidí stále knihovnu DVD, kterou rádi sledují. Pokud vás zajímá, jak přehrávat disky DVD v systému Windows 10, tento příspěvek vás tímto postupem provede a odpoví na některé často kladené otázky. Proč nemohu přehrávat disky DVD v systému Windows 10? Systém Windows 10 již nemá vestavěné funkce pro přehrávání DVD, což je jeden z hlavních důvodů, proč na něm možná nemůžete přehrávat filmy DVD. Na rozdíl od dřívějších verzí systému Windows neobsahuje systém Windows Media Center ani dekodér DVD. To znamená, že disk DVD nemusí být přehrán ihned po vložení do jednotky DVD počítače. Podporuje přehrávač Windows Media Player v systému Windows 10 přehrávání disků DVD?

Výchozí verze přehrávače Windows Media Player v systému Windows 10 nepodporuje přehrávání disků DVD. Existují však přístupy, jak tuto funkci aktivovat ručně. Jak mohu přehrávač Windows Media Player přimět k podpoře přehrávání DVD? Aby přehrávač Windows Media Player podporoval přehrávání DVD v systému Windows 10, je nutné stáhnout a nainstalovat program třetí strany pro přehrávání DVD. K dispozici je řada bezplatných i placených řešení. Mezi oblíbené možnosti patří PowerDVD, WinDVD a VLC Media Player. Tyto programy vyplňují mezery ve funkcích kodeků a přehrávání DVD v systému Windows 10.

Chcete-li použít některý z těchto programů, postupujte podle následujících pokynů:

1. Vyberte program pro přehrávání DVD, který vyhovuje vašim potřebám, a stáhněte jej z renomované webové stránky.

2. Nainstalujte program podle pokynů zobrazených na obrazovce. 3. Po nastavení softwaru vložte DVD, které chcete sledovat, do DVD mechaniky počítače. 4. Spusťte právě nainstalovaný program pro přehrávání DVD. DVD by mělo být okamžitě rozpoznáno a spuštěno přehrávání. Proč můj počítač nechce přečíst DVD?

Problémy se čtením DVD ve vašem počítači mohou mít různé příčiny. Níže jsou uvedeny některé možné příčiny a způsoby jejich odstranění:

1. Znečištěné nebo poškozené DVD: Na povrchu disku DVD hledejte škrábance, šmouhy nebo nečistoty. Disk opatrně očistěte měkkým hadříkem nebo čisticím roztokem na DVD. Pokud je disk výrazně poškrábaný nebo jinak poškozený, nemusel by být čitelný.

2. Zastaralý ovladač DVD: Zkontrolujte, zda je v jednotce DVD nahrán nejnovější ovladač. Toho dosáhnete tak, že přejdete na webové stránky výrobce a stáhnete si nejnovější ovladač pro model jednotky DVD, který máte.

3. Nekompatibilní oblast DVD: DVD jsou často regionálně kódována a váš DVD přehrávač nemusí být schopen přehrát DVD, které se pokoušíte přehrát. Za těchto okolností může být nutné použít program pro přehrávání DVD, který podporuje různé regiony, nebo může být nutné změnit nastavení regionu v jednotce DVD.

4. Problém s hardwarem: Pokud žádná z výše uvedených oprav nefunguje, může mít vaše jednotka DVD problém s hardwarem. V této situaci bude možná nutné jednotku vyměnit nebo vyhledat odbornou pomoc.

Navzdory skutečnosti, že systém Windows 10 není vybaven vestavěnou funkcí přehrávání disků DVD, můžete stále sledovat disky DVD na počítači stažením a instalací softwaru pro přehrávání disků DVD od třetích stran. Pokud má počítač potíže se čtením disků DVD, můžete také zkusit vyčistit disk, aktualizovat ovladač DVD, zjistit kompatibilitu nebo opravit případné problémy s hardwarem. Podle následujících kroků můžete sledovat oblíbené filmy na DVD v zařízení se systémem Windows 10.

FAQ
Proč se DVD nepřehrává v počítači?

DVD se na počítači nemusí přehrát z různých důvodů. Zde je několik možných příkladů: 1. Nedostatek nativního softwaru pro přehrávání DVD: Windows 10 neobsahuje software pro přehrávání DVD. Abyste mohli přehrávat disky DVD, musíte mít v počítači nainstalovaný software pro přehrávání DVD, například VLC media player, PowerDVD nebo Windows DVD Player. Nekompatibilní region DVD: DVD jsou často regionálně kódována, což znamená, že je lze prohlížet pouze na jednotkách nebo přehrávačích se stejným kódem oblasti. Jednotka DVD vašeho počítače nemusí být schopna přečíst DVD, které pochází z jiného regionu. Za těchto okolností budete možná muset změnit nastavení regionu jednotky DVD nebo použít přehrávač DVD bez regionálního kódu. 3. Zastaralá jednotka DVD nebo firmware: Váš počítač může mít problémy se čtením některých disků DVD, pokud je jeho jednotka DVD zastaralá nebo má nekompatibilní firmware. Tento problém lze vyřešit aktualizací firmwaru nebo přechodem na novější model jednotky DVD. 4. Poškrábaný nebo poškozený disk DVD: DVD, které je fyzicky poškozené, například poškrábané nebo znečištěné, se nemusí přehrávat správně. Pokud problém přetrvává, zkuste disk DVD pečlivě vyčistit nebo použít jiný disk DVD. 5. Konflikty softwaru: Konfigurace softwaru vašeho počítače může občas způsobit konflikty, které znemožní přehrávání disků DVD. Zkontrolujte, zda problém nepůsobí nedávno nainstalované aplikace nebo aktualizace, a pokud ano, zkuste je odstranit nebo dočasně zakázat a otestovat přehrávání DVD.

Chcete-li najít nejlepší řešení pro přehrávání disků DVD v počítači, musíte vyřešit potíže a přesně určit příčinu problému.

Proč můj počítač nepřehrává DVD?

Počítač nemusí číst vaše DVD z několika důvodů. Jedná se o několik možných scénářů: 1. Problémy s kompatibilitou: Některé starší mechaniky DVD nemusí pracovat s některými druhy disků DVD, zejména s novějšími formáty, jako je Blu-ray. Ujistěte se, že váš DVD přehrávač dokáže přehrát druh DVD, který se snažíte přehrát.

2. Poškrábaný, špinavý nebo poškozený disk DVD může znemožnit jeho přečtení počítačem. Zkuste disk DVD očistit měkkým hadříkem a poté se podívejte na zjevné škrábance. DVD by nemuselo být možné přečíst, pokud je vážně poškozené. 3. Zastaralé nebo chybějící ovladače DVD: Zkontrolujte, zda jsou v jednotce DVD nainstalovány nejnovější ovladače. Kvůli zastaralým nebo chybějícím ovladačům nemusí být disk DVD rozpoznán a přečten počítačem. V systému Windows můžete ovladače aktualizovat ve Správci zařízení.

4. Regionální omezení: Na discích DVD jsou často zakódována regionální omezení, takže je lze přehrávat pouze v určitých zeměpisných oblastech. Pokud je vaše DVD z jiného regionu než váš počítač, nemusí být rozpoznáno. Tento problém můžete vyřešit úpravou nastavení regionu pro jednotku DVD ve Správci zařízení. 5. Problémy s hardwarem nebo připojením: Zkontrolujte, zda je jednotka DVD vašeho počítače bezpečně připojena. Pokud se jedná o externí jednotku DVD, zkontrolujte, zda jsou správně zapojeny kabely USB nebo jiné propojovací kabely. Počítač nemusí být schopen přečíst disk DVD kvůli vadnému hardwaru nebo uvolněnému připojení.

Pokud žádná z těchto oprav nepomůže, je možné, že bude nutné jednotku DVD vyměnit, pokud se ukáže, že je vadná.