Jak se nahrávat při hraní videoher

Vzhledem k tomu, že mnoho začínajících hráčů a youtuberů chce sdílet své herní zážitky s ostatními, roste popularita streamování videoher a tvorby obsahu. Pokud se chcete při hraní videoher nahrávat, jste na ideálním místě. V tomto článku si povíme o mnoha technikách a prostředcích, které můžete použít k nahrávání hraní na počítači, a také o tom, jak youtubeři nahrávají své hraní a sami sebe. Probereme také, jak nahrávat hraní videa a kolik paměti RAM potřebujete pro nahrávání her.

1. Návod na nahrávání sebe sama při používání počítačové hry: Pro nahrávání her na počítači je k dispozici mnoho možností softwaru. Jednou z nejoblíbenějších možností je OBS Studio (Open Broadcaster Software), které je zdarma a má řadu možností. Stačí stáhnout a nainstalovat OBS Studio, poté v programu přidat hru jako zdroj a začít nahrávat hraní. Podle svého vkusu můžete změnit řadu parametrů, včetně kvality videa, zdrojů zvuku a formátu záznamu. Pokud se chcete o své hraní podělit v reálném čase, OBS Studio podporuje také živé vysílání. 2. Jak youtubeři nahrávají sami sebe a hraní? Youtubeři často používají hybrid hardwaru a softwaru, aby mohli současně nahrávat hraní i sami sebe. Mnoho lidí používá k nahrávání záběrů z hraní stejný program, který byl uveden dříve, tedy OBS Studio. K zachycení sebe sama obvykle používají webovou kameru nebo jinou speciální kameru. Kameru nastaví tak, aby při hraní nahrávala jejich obličej, a při střihu pak synchronizují nahraný obličej se záběry z hraní. To dodává videu osobnější nádech a umožňuje divákům sledovat reakce hráče.

3. Ideální metoda pro pořizování herních videí:

Ideální přístup k zachycení hraní her na video většinou závisí na vašich potřebách a finančních omezeních. OBS Studio je fantastickou alternativou, pokud teprve začínáte a chcete bezplatné řešení. Poskytuje příjemnou kombinaci výkonu a funkcí. Softwarové volby jako XSplit Gamecaster a Bandicam nabízejí více funkcí a uživatelsky přívětivé rozhraní, pokud jste ochotni za ně utratit peníze. Pro vyšší možnosti nahrávání a streamování můžete uvažovat o použití zachytávací karty, která umožňuje nahrávat hraní přímo z konzole.

4. Kolik paměti RAM je potřeba pro nahrávání her?

Na to, kolik paměti RAM budete k nahrávání her potřebovat, má vliv několik proměnných, například grafické potřeby hry, používaný nahrávací software a obecné vlastnosti vašeho počítače. Většinu her by mělo být možné nahrávat s 8 GB RAM nebo méně, ale pokud pracujete s hrami náročnými na zdroje nebo spouštíte mnoho programů najednou, 16 GB nebo dokonce 32 GB RAM může zajistit hladší chod. Minimální systémové požadavky na hru a nahrávací software musí splňovat váš procesor a grafická karta.

Závěrem lze říci, že nahrávat se při hraní videoher je snadnější než kdy dříve. Své herní zážitky můžete nahrávat a sdílet s ostatními pomocí nástrojů, jako je OBS Studio, a volby hardwaru, jako jsou kamery. Ujistěte se, že váš počítač splňuje požadavky na hru a nahrávací program, a vyberte techniku nahrávání, která nejlépe vyhovuje vašim požadavkům a rozpočtu. Vytáhněte tedy svou oblíbenou hru, stiskněte tlačítko nahrávání a začněte světu vyprávět o svých herních výkonech!

FAQ
Potřebujete k nahrávání hraní dobrý počítač?

Ano, pro nahrávání her je výhodné mít dobrý počítač. Potřeby plynulého ovládání hry a současného pořizování kvalitních nahrávek splní výkonný počítač. Zajistí, že postup nahrávání nebude mít žádný vliv na hraní, takže se hráč i diváci budou lépe bavit. Dobrý počítač také podporuje lepší rozlišení videa a snímkovou frekvenci, což zlepšuje celkovou kvalitu herních záznamů. I když záznam hraní zvládne i méně výkonný počítač, mít silný počítač může výrazně zlepšit proces nahrávání a výsledný produkt.

Existuje nějaký bezplatný způsob nahrávání hraní her na PC?

Nahrávat hraní na PC můžete zdarma několika různými způsoby. Jednou z oblíbených možností je využití OBS Studia (Open Broadcaster Software). Pomocí robustního a bezplatného programu OBS Studio můžete zachycovat a nahrávat hry. Má širokou škálu programovatelných možností, včetně schopnosti nahrávat v HD a vysílat hraní živě na webové stránky, jako je Twitch nebo YouTube.

NVIDIA ShadowPlay, další oblíbená bezplatná možnost, je přístupná majitelům grafických karet NVIDIA. Protože ShadowPlay využívá hardwarový enkodér grafického procesoru, má nahrávání hraní jen malý vliv na výkon. Další výhodou, kterou nabízí, je možnost ukládat posledních několik minut hraní, i když jste nahrávání nezačali.

OBS Studio i NVIDIA ShadowPlay jsou známé a spolehlivé alternativy pro bezplatné nahrávání hraní na PC.

Co mohu použít k nahrávání sebe sama na PC?

Nahrávat se můžete pomocí různých programů pro nahrávání videoher na PC. Mezi několik oblíbených možností patří např: OBS Studio je propracovaný bezplatný software s otevřeným zdrojovým kódem, který vám umožní nahrávat a streamovat hraní. Současně můžete nahrávat hry, vstup z webové kamery a zvuk.

2. Nvidia ShadowPlay: Pokud máte grafickou kartu Nvidia, můžete použít software GeForce Experience, který je s ní dodáván. ShadowPlay umožňuje jednoduše a téměř bez vlivu na výkon nahrávat hraní her. 3. XSplit Gamecaster: Tento oblíbený program pro vysílání a nahrávání má uživatelsky přívětivé uživatelské rozhraní. Nabízí několik možností přizpůsobení a umožňuje samostatně nahrávat hraní, webovou kameru a zvuky z mikrofonu. Bandicam je přenosný program pro nahrávání obrazovky, který poskytuje vysoce kvalitní záznam videa a zvuku.

4. Podporováno je současné nahrávání webové kamery, mikrofonu a hry.

5. Fraps: Fraps je populární program pro nahrávání počítačových her. K dispozici je snímání videa v reálném čase a je podporována vysoká snímková frekvence. Přesto je třeba mít na paměti, že Fraps může mít omezení velikosti souborů a délky záznamu.

Toto je jen několik možností a každý software má jedinečné možnosti a omezení. Vyberte si možnost, která nejlépe vyhovuje vašim požadavkům a hardwarovým nárokům.