Jak uložit obrázek jako PDF. Průvodce krok za krokem

Jak vložit obrázek do PDF souboru?
Umístění obrázku nebo objektu do PDF

  1. Otevřete PDF v aplikaci Acrobat a pak zvolte možnost Nástroje > Upravit PDF > Přidat obrázek .
  2. V dialogovém okně Otevřít vyhledejte soubor, který chcete umístit.
  3. Vyberte soubor obrázku a klikněte na tlačítko Otevřít.
Další informace najdete na helpx.adobe.com

Ukládání dokumentů a fotografií do formátu PDF je v současné digitální době stále častější. Soubory PDF jsou přizpůsobitelné, snadno se sdílejí a zachovávají původní formátování souboru. Pokud vás zajímá, jak uložit fotografii do formátu PDF v počítači nebo chytrém telefonu, jste na správném místě. V tomto článku vás provedeme procesem převodu obrázku do formátu PDF pomocí různých nástrojů a technik.

1. Použití softwaru třetí strany k převodu fotografie do PDF v telefonu:

Pokud používáte systém Android, můžete fotografii rychle převést do formátu PDF pomocí softwaru třetí strany, například Adobe Scan nebo Microsoft Office Lens. Chcete-li obrázek převést do PDF, jednoduše si stáhněte a nainstalujte program, spusťte jej a vyberte danou možnost. Pomocí aplikace můžete buď pořídit fotografii, nebo vybrat již existující obrázek z galerie. Po výběru vás program provede procesem uložení obrázku do formátu PDF.

– iPhone: Postup je stejně jednoduchý i pro uživatele iPhonu. Otevřením aplikace Fotografie vyberte fotografii, kterou chcete převést. Po klepnutí na tlačítko sdílení ji vyberete z nabídky sdílení a můžete ji „Uložit do souborů“. Zvolte tuto možnost, umístění pro uložení souboru a poté vyberte formát PDF. Nakonec klepnutím na tlačítko „Uložit“ převedete obrázek do formátu PDF a uložíte jej. 2. Jak uložit snímek obrazovky jako PDF:

– Windows: Pokud jste snímek obrazovky pořídili v počítači se systémem Windows, existuje několik různých způsobů, jak jej uložit jako soubor PDF. Jednou z možností je otevřít snímek obrazovky v programu pro úpravu obrázků, jako je Malování nebo Adobe Photoshop. Poté v nabídce „Soubor“ vyberte možnost „Uložit jako“ a zvolte typ souboru PDF. Váš snímek obrazovky bude nyní ve formátu PDF, pokud soubor uložíte do určeného umístění.

– Mac: Ještě jednodušší je pořídit snímek obrazovky na počítači Mac a uložit jej ve formátu PDF. Příslušnou část obrazovky můžete snadno zachytit stisknutím kombinace kláves Shift + Command + 4. Kliknutím na miniaturu snímku obrazovky, která se zobrazí v pravém dolním rohu obrazovky, spustíte aplikaci Náhled. V aplikaci Preview přejděte do nabídky „Soubor“, vyberte možnost „Exportovat jako PDF“ a poté soubor uložte na požadované místo.

3. Online programy: Pokud máte fotografii, kterou chcete převést do dokumentu, můžete použít online programy, jako je Smallpdf, Soda PDF nebo Adobe Acrobat. Na tyto platformy můžete nahrát svou fotografii a nechat ji přeměnit na soubor PDF. Jediné, co musíte udělat, je přejít na jednu z těchto webových stránek, vybrat fotografii, kterou chcete převést, kliknout na možnost převodu a pak počkat na dokončení. Soubor PDF si po převodu můžete stáhnout do svého zařízení.

– Softwarové aplikace: Další možností je využití programů, jako je Adobe Acrobat, Microsoft Word nebo Dokumenty Google. Tyto programy nabízejí možnost přidávat do dokumentů obrázky a ukládat je jako soubory PDF. Vytvořte nový dokument ve zvolené aplikaci a vyberte možnost zahrnout obrázek. Po vložení fotografie vyberte v nabídce „Uložit jako“ nebo „Exportovat“ jako formát souboru PDF.

Závěrem lze říci, že zachování kvality obrázku a jeho sdílení na několika platformách lze snadno provést jeho exportem do formátu PDF. Existuje několik způsobů, jak obrázek převést do formátu PDF, ať už používáte počítač nebo telefon. Postup je snadný a rychlý, ať už použijete softwarové aplikace nebo specializované aplikace v telefonu či webové zdroje. Fotografie můžete snadno převést do formátu PDF dodržováním výše uvedených kroků krok za krokem.

FAQ
Jak převést soubory do formátu PDF?

Při převodu souborů do formátu PDF se můžete řídit těmito postupy: V kroku 1 otevřete soubor, který chcete převést, pomocí příslušného softwaru. Pokud chcete převést například dokument aplikace Word, otevřete jej v aplikaci Microsoft Word. 2. Po otevření souboru vyberte z nabídky, která se zobrazí v levém horním rohu uživatelského rozhraní softwaru, položku „Soubor“. 3. Z rozevírací nabídky vyberte buď „Uložit jako“, nebo „Exportovat“. V závislosti na používaném softwaru se může přesná věta změnit. 4. Z dostupných možností v poli pro uložení/export vyberte jako formát „PDF“ nebo „Adobe PDF“. Tím se změní formát souboru na PDF.

5. Rozhodněte, kam chcete uložit převedený soubor PDF, a to výběrem cílové složky. 6. Volitelně můžete změnit název souboru a další možnosti převodu do PDF. Nakonec soubor převedete do formátu PDF a uložíte kliknutím na možnost „Uložit“ nebo „Exportovat“.

Pomocí níže uvedených pokynů byste měli být schopni převést do formátu PDF různé soubory, včetně tabulek, prezentací, fotografií a dokumentů.

Můžete vytvořit PDF na iPhonu?

Na iPhonu lze vytvořit PDF, ano. Následující pokyny vám ukáží, jak na iPhonu uložit fotografii jako PDF:

1. Nejprve spusťte aplikaci Fotografie a najděte obrázek, který chcete exportovat jako PDF. 2. Klepněte na tlačítko Sdílet v levém dolním rohu obrazovky, které je zobrazeno jako čtverec se šipkou nahoru. 3. V dolní řadě ikon vyberte možnost „Print“ (Tisk) přejetím prstu doleva. Poté se zobrazí náhled obrázku. 4. Chcete-li fotografii na obrazovce náhledu zvětšit, využijte akci „pinch-to-zoom“. Tento postup je nezbytný pro vytvoření souboru PDF. 5. Při zvětšeném náhledu ještě jednou klikněte na tlačítko Sdílet. Na zobrazeném listu sdílení se zobrazí seznam možností sdílení. V horní řadě ikon táhněte prstem dolů, dokud neuvidíte položku „Vytvořit PDF“. Dotkněte se jí. 7. iPhone nyní z obrázku vytvoří soubor PDF. PDF si můžete prohlédnout v režimu náhledu a provést případné změny, například otočit nebo oříznout obrázek. 8. Po přezkoumání PDF k vaší spokojenosti se ještě jednou dotkněte tlačítka Sdílet.

9. Zde můžete vybrat, kam chcete soubor PDF uložit, včetně jednotky iCloud, aplikace Soubory nebo jiných aplikací třetích stran. Kromě toho jej můžete odeslat e-mailem, prostřednictvím chatovacích služeb nebo AirDrop.

Pomocí těchto metod můžete rychle vytvořit PDF z obrázku v iPhonu.