Jak odstranit navijáky z Facebooku. Průvodce krok za krokem

Pomocí oblíbeného nástroje známého jako Facebook Reels mohou uživatelé vytvářet a sdílet malá videa se svými přáteli a následovníky. Reels používá mnoho lidí, ačkoli jiní uživatelé je mohou raději nemít na svém profilu nebo je nevidět ve svém kanálu. Tento příspěvek vám poskytne návod krok za krokem, který vám pomůže dosáhnout vašich cílů, pokud vás zajímá, jak odstranit Reels z Facebooku nebo upravit nastavení Reels. Probereme také, jak zastavit automatické přehrávání Reels na Facebooku, odstranit ikonu Reels z vašeho příběhu a skrýt Reels z vašeho profilu.

Jak upravit nastavení Reel na Facebooku:

1. Spusťte aplikaci Facebook v chytrém telefonu a přihlaste se ke svému účtu.

2. Chcete-li vstoupit do nabídky, klepněte na tři vodorovné čáry v pravém horním rohu obrazovky. Tři. Přejděte dolů a vyberte možnost „Nastavení a soukromí“. Ve čtvrtém kroku vyberte z rozbalovací nabídky položku „Nastavení“. 5. Přejděte dolů a klepněte na položku „Videa a fotografie“. 6. V nabídce „Automatické přehrávání“ vyberte možnost „Nikdy nepřehrávat videa“.

Tyto postupy vám pomohou zastavit automatické přehrávání filmů Reels a dalších videí na vaší stránce na Facebooku, což vám umožní individuálnější prohlížení.

Je možné skrýt navijáky na svém profilu? Funkci Reels lze z vašeho profilu na Facebooku odstranit změnou nastavení soukromí, takže ano. Postup je následující:

1. Spusťte aplikaci Facebook a přihlaste se pomocí svých přihlašovacích údajů. 2. Chcete-li získat přístup ke svému profilu, klepněte na svou profilovou fotografii v levém horním rohu stránky.

3. Klepnutím na tři tečky vedle profilové fotografie vyberte možnost „Přidat do příběhu“. 4. V nabídce vyberte možnost „Nastavení navijáků“. V kroku 5 vypněte možnost „Show Reels on Profile“. Pokud tuto možnost zakážete, nebudou již přetáčky na vašem profilu přístupné, čímž zajistíte, že se bude zobrazovat pouze obsah, který se rozhodnete sdílet.

Ikonu Reels můžete ze svého příběhu odstranit:

Tyto kroky je třeba provést, pokud chcete ikonu Reels ze svého příběhu na Facebooku odstranit:

1. Spusťte aplikaci Facebook a přihlaste se pomocí přihlašovacích údajů. 2. Chcete-li získat přístup ke svému profilu, klepněte na svou profilovou fotografii v levém horním rohu stránky.

3. Klepněte na tlačítko „Přidat do příběhu“, které je znázorněno ikonou se znaménkem „+“ v levém horním rohu vaší profilové fotografie.

4. Přejděte do spodní části obrazovky a klepněte na ikonu ozubeného kola „Nastavení příběhu“.

5. Vypněte možnost „Navijáky“ v části „Ovládání příběhu“. Pokud je v nastavení příběhu vypnuta možnost „Reels“, symbol „Reels“ již nebude při přidávání obsahu do příběhu na Facebooku k dispozici.

Jak zastavit automatické přehrávání příběhu Facebook Reels: Chcete-li zastavit automatické přehrávání funkce Facebook Reels ve svém kanálu, můžete provést následující kroky: Otevřete aplikaci Facebook a přihlaste se ke svému účtu.

2. Chcete-li vstoupit do nabídky, klepněte na tři vodorovné čáry v pravém horním rohu obrazovky.

3. Přejděte dolů a vyberte možnost „Nastavení a soukromí“.

4. V rozbalovací nabídce vyberte možnost „Nastavení“.

5. Po posunutí dolů vyberte možnost „Videa a fotografie“.

6. V nabídce „Automatické přehrávání“ vyberte možnost „Nikdy nepřehrávat videa“.

Pokud automatické přehrávání zakážete, nebudou se při procházení kanálu na Facebooku automaticky přehrávat role a další videa.

A konečně, Facebook nabízí řadu možností, jak upravit nebo odstranit zobrazení Reels na vašem profilu a ve vašem kanálu. Podle pokynů uvedených v tomto článku si můžete přizpůsobit prostředí Facebooku svým zájmům a využívat specializovanější prostředí sociálních sítí.

FAQ
Jak zabráním sdílení filmů na Facebooku?

Chcete-li Facebooku zabránit v šíření kotoučů, můžete provést následující kroky: Pro začátek otevřete aplikaci Facebook v chytrém telefonu nebo přejděte na webové stránky Facebooku v počítači. 2. Kliknutím na svou profilovou fotografii nebo výběrem svého jména získáte přístup ke svému profilu.

3. Na stránce svého profilu přejděte dolů do sekce „Role“. 4. Kliknutím na symbol nabídky se třemi tečkami v pravém horním rohu sekce Reels vyberte sekci Reels. 5. V nabídce, která se objeví, zvolte „Settings“ (Nastavení) nebo „Manage Reels“ (Správa válců) (přesné znění se může lišit). 6. Na stránce nastavení nebo správy vyhledejte nastavení, které umožňuje zakázat nebo vypnout sdílení pro Reels. 7. Chcete-li zabránit sdílení kotoučů, přepněte přepínač nebo zaškrtněte políčko. 8. Pokud budete vyzváni, potvrďte své rozhodnutí. 9. Po vypnutí sdílení nebudou vaše navijáky znovu zveřejněny na Facebooku.

Upozorňujeme, že v závislosti na verzi aplikace Facebook nebo webové stránky, kterou používáte, se mohou konkrétní pokyny výrazně lišit.

Proč je můj kanál na Facebooku plný kotoučů?

Protože Facebook nedávno spustil novou funkci nazvanou „Reels“, která umožňuje uživatelům vytvářet a sdílet malé filmy, může být vaše stránka na Facebooku přeplněna filmy. Reely, které se podobají filmům TikTok, mohou být zábavné, poučné nebo informační. Algoritmus Facebooku může upřednostňovat zobrazování reelů na základě vašeho historického zapojení do souvisejícího obsahu nebo proto, že si myslí, že by vás tento typ videa mohl zajímat. Kromě toho se Reels od vašich přátel nebo stránek, které sledujete, budou ve vašem kanálu pravděpodobně zobrazovat častěji, pokud je často publikují.

Proč se na Facebooku zobrazují přetáčky?

Reels jsou nyní na Facebooku dostupné jako funkce, kterou tato sociální síť přidala, aby konkurovala jiným známým platformám pro krátká videa, jako je TikTok. Podobné možnosti tvorby, šíření a objevování krátkých videí na platformě Facebooku chce gigant sociálních médií nabídnout svým lidem. Facebook doufá, že přidáním funkce Reels přiláká lidi, kteří rádi sledují a vytvářejí rychlé a zajímavé filmy. Zlepší se tak celkový uživatelský zážitek a udrží se krok s nejnovějšími trendy v oblasti obsahu sociálních médií.