Jak změnit časové pásmo v Gmailu

Máte problémy s časovým pásmem, které se zobrazuje na vašem účtu Gmail? Když čas v e-mailech neodpovídá místu, kde se nacházíte, může to být nepříjemné. Změna časového pásma v aplikaci Gmail je však rychlá a snadná operace, která vyžaduje pouze několik základních kroků. V tomto článku vás provedeme procesem změny časového pásma v aplikaci Gmail a odpovíme na některé často kladené otázky.

Moje časové pásmo v Gmailu je nesprávné – proč?

Pokud je vaše časové pásmo ve službě Gmail nesprávné, může to být způsobeno několika faktory. Jednou z možností je, že jste při prvním nastavení účtu zvolili nesprávné časové pásmo. Nesoulad mezi časem vašeho počítače a časovým pásmem služby Gmail může být způsoben nesprávným nastavením systémových hodin, což je další možná příčina. Pokud navíc často cestujete do různých časových pásem, služba Gmail nemusí okamžitě aktualizovat časové pásmo podle vaší aktuální polohy. Proč se čas v mém počítači liší od času v Gmailu?

Pokud se čas v počítači a čas zobrazený v účtu služby Gmail neshodují, pravděpodobně došlo k nesouladu mezi systémovými hodinami počítače a nastavením časového pásma ve službě Gmail. Protože služba Gmail závisí na systémových hodinách počítače, které přesně zobrazují čas, mohou nefunkční systémové hodiny způsobit nesoulad mezi časem zobrazeným ve službě Gmail a vaším skutečným časem. Jak mohu upravit čas v e-mailu?

Pomocí níže uvedených kroků můžete upravit čas, který se zobrazuje v e-mailech ve službě Gmail:

1. Spusťte prohlížeč a přihlaste se ke svému účtu Gmail.

2. Kliknutím na symbol ozubeného kola v pravém horním rohu obrazovky vyberte z rozbalovací nabídky položku „Nastavení“. 3. V nabídce Nastavení vyberte kartu „Obecné“. 4. Pokračujte směrem dolů, dokud se nezobrazí možnost „Default time zone“ (Výchozí časové pásmo). 5. Kliknutím na rozbalovací nabídku vedle položky „Výchozí časové pásmo“ v rozbalovací nabídce vyberte ze seznamu preferované časové pásmo. Chcete-li použít nové nastavení časového pásma, přejděte na konec stránky a klikněte na tlačítko „Uložit změny“.

Po uložení úprav by nyní měl čas v e-mailech odpovídat nově zvolenému časovému pásmu. Jak mohu změnit časové pásmo?

Ke změně časového pásma v aplikaci Gmail můžete použít postupy uvedené výše v části „Jak změním čas v e-mailu?“. Služba Gmail změní čas zobrazený v e-mailech podle časového pásma, které jste zvolili v nastavení.

Změna časového pásma v aplikaci Gmail nebude mít vliv na nastavení času v počítači nebo jiných zařízeních, to je důležité si zapamatovat. Pokud chcete zachovat synchronizaci systémových hodin s novým časovým pásmem, musíte nastavení času v počítači změnit individuálně.

Konečně, změna časového pásma v aplikaci Gmail je jednoduchá operace, kterou lze provést prostřednictvím nabídky nastavení. Výběrem vhodného časového pásma si můžete být jisti, že čas v e-mailech odpovídá místu, kde se skutečně nacházíte. Pokud máte s časovým pásmem v aplikaci Gmail stále problémy, zkontrolujte systémové hodiny počítače a proveďte potřebné úpravy.

FAQ
Jaké je výchozí časové pásmo UTC?

Koordinovaný světový čas (UTC) je časové pásmo, které Gmail používá ve výchozím nastavení.

Jak zjistím, v jakém časovém pásmu se nachází můj Gmail?

Podle následujících kroků můžete zjistit, v jakém časovém pásmu je váš Gmail aktuálně nakonfigurován: Otevřete webový prohlížeč a přihlaste se ke svému účtu Gmail. 2. Vyhledejte tlačítko ozubeného kola v pravém horním rohu rozhraní služby Gmail a klikněte na něj. 3. V rozevírací nabídce vyberte možnost „Nastavení“. 4. Na stránce Nastavení vyberte kartu „Obecné“. 5. Pokračujte v posouvání, dokud se nedostanete do oblasti „Language“ (Jazyk). V části „Language“ (Jazyk) byste měli najít možnost „Timezone“ (Časové pásmo). 7. Vedle volby „Timezone“ se zobrazí aktuální časové pásmo vašeho účtu Gmail.

Podle následujících jednoduchých kroků můžete rychle zjistit, pro jaké časové pásmo je váš účet Gmail nastaven.

Jak opravím špatné časové pásmo?

Pomocí těchto postupů můžete opravit nesprávné časové pásmo služby Gmail: 1. Přihlaste se ke svému účtu Gmail a výběrem ikony ozubeného kola v pravém horním rohu obrazovky přejděte do nastavení. 2. Klepněte na možnost Nastavení. 2. Z možností v rozbalovací nabídce vyberte možnost „Nastavení“. 3. Na obrazovce Nastavení vyberte kartu „Obecné“. 4. Pokračujte do části „Časové pásmo“ posunutím dolů. 5. Zkontrolujte, zda je „Časové pásmo“ správně nakonfigurováno pro váš region. Pokud je špatné, vyberte správné časové pásmo z rozevírací nabídky kliknutím na něj. Chcete-li použít aktualizované nastavení časového pásma, přejděte na konec stránky a klikněte na tlačítko „Uložit změny“.

Po provedení těchto pokynů se služba Gmail obnoví a bude zobrazovat e-maily a události ve správném časovém pásmu.

Proč nemohu změnit své časové pásmo?

Je možné, že své časové pásmo v aplikaci Gmail nebudete moci změnit z několika důvodů. Těchto několik scénářů se může týkat: 1. Nepřesné nastavení účtu Ujistěte se, že máte správný přístup ke změně nastavení časového pásma a jste přihlášeni k příslušnému účtu služby Gmail. Možnost měnit nastavení časového pásma může být občas omezena vaším správcem, pokud používáte účet Google Workspace, který je kontrolován vaší společností.

2. Zeměpisná omezení: Gmail má několik omezení pro úpravu časových pásem v závislosti na vaší poloze. Je možné, že nebudete moci ručně změnit časové pásmo, pokud používáte službu Gmail v místě, kde je automaticky vybráno na základě vaší IP adresy. Za těchto okolností Gmail změní časové pásmo automaticky. 3. Mobilní zařízení: Mobilní aplikace Gmail může s nastavením časového pásma zacházet jinak než webové rozhraní. V některých verzích aplikace Gmail nemusí být možnost změnit časové pásmo. Místo toho používá nastavení časového pásma zařízení. V této situaci vyžaduje změna časového pásma změnu nastavení v zařízení.

Pokud se žádné z těchto vysvětlení nevztahuje na vaši konkrétní situaci, mohlo by být vhodné kontaktovat podporu služby Gmail.