Jak vypnout zvýraznění na Kindle

Jak vypnout čtečku Kindle?
opět posuňte toto spouštěcí tlačítko. Pokud chcete čtečku vypnout, podržte toto tlačítko zhruba 5 vteřin, dokud nezmizí vše z displeje. Pokud Kindle neodpovídá nebo se zasekne, můžete jej restartovat. To se provede podržením tohoto tlačítka zhruba 20-25 vteřin. Cached
Další informace najdete na www.booksy.cz

Při čtení můžete snadno zvýrazňovat a dělat si poznámky pomocí čteček Kindle a aplikací Kindle. Občas si však můžete přát vypnout funkci zvýraznění nebo spravovat ty, které již máte. V tomto příspěvku vás provedeme procesem vypnutí zvýraznění spolu s řešením problémů, které jsou na toto téma často kladeny, včetně toho, jak zapnout zvýraznění, vymazat všechna zvýraznění, odstranit poznámky a zvýraznění a spravovat zvýraznění na Kindle. Jak zapnout zvýraznění na Kindle

Postupujte podle těchto jednoduchých kroků pro zapnutí zvýraznění na vašem zařízení nebo aplikaci Kindle: Nejprve otevřete knihu v zařízení Kindle nebo v aplikaci Kindle,

.

2. Chcete-li vybrat slovo nebo frázi, klepněte na ně a podržte je. 3. Zobrazí se panel nástrojů, který můžete použít ke zvýraznění vybraného textu. 4. Jednoduchým přetažením úchytů na obou stranách zvýrazněné části zvýrazníte další text. 5. Na panelu nástrojů vyberte možnost „Přidat poznámku“ a zadejte svůj obsah, abyste přidali poznámku ke zvýrazněné oblasti. 6. Chcete-li panel nástrojů po dokončení zvýrazňování zavřít, klepněte mimo zvýrazněnou oblast. Jak vypnout zvýraznění na Kindle

Tuto funkci můžete vypnout, pokud dáváte přednost tomu, aby se zvýraznění při čtení nezobrazovalo, a to následujícím postupem: Nejprve otevřete knihu na zařízení Kindle nebo v aplikaci Kindle,

. 2. Klepnutím na horní část obrazovky zobrazte panel nástrojů.

3. Klepnutím na ikonu „Aa“ získáte přístup k možnostem zobrazení a písma.

4. V nabídce možností vyhledejte možnost „Highlights & About This Book“ (Nejdůležitější informace a o této knize). 5. Chcete-li funkci vypnout, vypněte přepínač vedle položky „Highlights“.

6. Při čtení se již nebudou zobrazovat zvýraznění. Jak odstranit všechny Highlights z aplikace Kindle Podle následujících pokynů můžete odstranit všechny Highlights, které jste vytvořili v aplikaci Kindle: 1. Spusťte aplikaci Kindle na svém telefonu nebo tabletu.

2. Chcete-li vstoupit do nabídky, klepněte na tři vodorovné čáry v levém horním rohu. 3. Klepnutím na „Library“ (Knihovna) zobrazíte svou sbírku knih. 4. Klepněte na tři svislé tečky vedle názvu knihy, jejíž zvýraznění chcete odstranit. Ze zobrazeného seznamu alternativ vyberte možnost „Notebook“. 6. Klepnutím na „Highlights“ (Zvýraznění) v Poznámkovém bloku zobrazíte seznam svých poznámek k dané knize.

7. Klepněte na tři svislé tečky v pravém horním rohu. 8. Klepnutím na „Smazat vše“ odstraníte všechny zvýrazněné poznámky v knize. Jak odstranit zvýraznění a poznámky v Kindle Pomocí níže uvedených pokynů můžete odstranit konkrétní poznámky a zvýraznění z vašeho zařízení nebo aplikace Kindle: Nejprve otevřete knihu v zařízení Kindle nebo v aplikaci Kindle,

. 2. Klepnutím na horní část obrazovky zobrazte panel nástrojů.

3. Klepnutím na ikonu „Aa“ získáte přístup k možnostem zobrazení a písma.

4. V nabídce možností vyhledejte možnost „Highlights & About This Book“ (Nejdůležitější informace a o této knize). 5. Klepnutím na položku „Poznámky a značky“ zobrazíte seznam svých zvýraznění a poznámek. 6. Klepněte na zvýraznění nebo poznámku, kterou chcete odstranit. 7. Chcete-li zvýrazněnou nebo vybranou poznámku odstranit, klepněte na symbol koše. Jak spravovat zvýrazněné položky Kindle Ke správě zvýrazněných položek Kindle, včetně jejich uspořádání, exportu nebo sdílení, můžete využít webové stránky Kindle. Proveďte tyto akce:

Krok 1: Přihlaste se na webové stránky Kindle pomocí svého účtu Amazon.

2. V sekci „Váš účet“ vyberte „Obsah a zařízení“. V kroku 3 vyberte záložku „Your Highlights“. 4. V této části si můžete prohlédnout všechny své zvýrazněné knihy.

5. Výběrem tlačítka „Add Collection“ (Přidat kolekci) můžete vytvořit kolekce pro uspořádání svých nejzajímavějších knih. 6. Z nabídky, která se zobrazí po kliknutí na tlačítko „…“ vedle názvu knihy, vyberte možnost „Exportovat poznámky“. 7. V nabídce, která se zobrazí po kliknutí na tlačítko „…“ vedle názvu knihy, vyberte možnost „Sdílet“.

Nakonec je snadné vypnout zvýraznění na vašem zařízení Kindle nebo aplikaci prostřednictvím nabídky nastavení. Kromě toho můžete organizovat, exportovat a sdílet své highlights pomocí webových stránek Kindle. Můžete také odstranit jednotlivé poznámky a zvýraznění, stejně jako celou sadu zvýraznění pro danou knihu. Díky těmto možnostem máte větší kontrolu nad svým čtenářským zážitkem, což vám také umožňuje přizpůsobit si Kindle podle svého vkusu.

FAQ
Uchovává Kindle zvýrazněné poznámky z knih v knihovně?

Ne, Kindle neukládá poznámky z vypůjčených knih. Můžete si zvýraznit a udělat poznámky v knize, kterou si půjčíte z knihovny, na svém zařízení Kindle, ale po skončení výpůjční doby se kniha vrátí a zvýraznění a poznámky se z vašeho zařízení vymažou. Pouze knihy, které jste si koupili nebo stáhli zdarma z Kindle Store, si Kindle uchovává, pokud jde o zvýraznění a poznámky.

Lze zobrazit zvýraznění na Kindle?

Ano, zvýrazněné poznámky jsou v Kindle vidět. Kniha Kindle zobrazí zvýrazněné pasáže jako podtržený text, když zvýrazníte materiál. Kromě toho můžete stisknutím horního okraje obrazovky zobrazit panel nástrojů a zvolit tlačítko „Poznámky“, čímž získáte přístup ke všem zvýrazněním. Tím se zobrazí seznam všech poznámek, které jste si napsali ke zvýrazněným místům dané knihy.

Jak mohu odstranit zvýraznění a poznámky?

Pro odstranění zvýraznění a poznámek ze zařízení Kindle postupujte podle následujících postupů: Otevřete knihu obsahující podtržení a zvýraznění, které chcete odstranit. 2. Klepněte na zvýrazněný text nebo poznámku, kterou chcete odstranit, a podržte tlačítko stisknuté. 3. Zobrazí se vyskakovací nabídka s mnoha možnostmi. Chcete-li vybranou položku odstranit, vyberte možnost „Odstranit poznámku“ nebo „Odstranit zvýraznění“. 4. Tento postup můžete opakovat pro každé zvýraznění nebo poznámku, které chcete odstranit.

5. Alternativně můžete své zvýraznění a poznámky spravovat tak, že přejdete na stránku Kindle Highlights na svém počítači nebo mobilním zařízení (https://read.amazon.com/notebook). Chcete-li získat přístup ke zvýrazněním a poznámkám a odstranit je, přihlaste se pomocí svého účtu Amazon a přejděte na příslušnou knihu.

Před odstraněním jakýchkoli důležitých informací nezapomeňte dvakrát zkontrolovat, protože jakmile zvýraznění nebo poznámku odstraníte, nelze je obnovit.