Použití emulátoru Dolphin. Komplexní průvodce hraním vašich oblíbených her

What does Dolphin Emulator emulate?
Dolphin is an emulator for two recent Nintendo video game consoles: the GameCube and the Wii. It allows PC gamers to enjoy games for these two consoles in full HD (1080p) with several enhancements: compatibility with all PC controllers, turbo speed, networked multiplayer, and even more!
Další informace najdete na dolphin-emu.org

Dolphin Emulator je silný program, který vám umožní používat počítač k hraní her pro Nintendo GameCube a Wii. Váš herní zážitek zlepší řada funkcí a možností přizpůsobení, které poskytuje. V tomto článku se podíváme na to, jak Dolphin Emulator používat, kde hry koupit, zda je v pořádku emulátor používat, jaké typy souborů podporuje a jak Dolphin Emulator používat se službou Steam. Jak ovládat emulátor Dolphin:

1. Stáhněte a nainstalujte: Začněte stažením nejnovější verze emulátoru Dolphin z jeho oficiálních webových stránek. Po stažení spusťte instalační program a podle pokynů na obrazovce nastavte emulátor v počítači.

2. Upravte nastavení: Po instalaci otevřete emulátor Dolphin. Bude třeba nastavit řadu parametrů, například grafiku, zvuk, ovládání a další. Tyto parametry přizpůsobte svému vkusu a možnostem svého systému. Věnujte čas zkoumání a dolaďování nastavení v emulátoru Dolphin, abyste získali co nejlepší herní zážitek. 3. Získejte soubory ISO her, které potřebujete ke spuštění Dolphin Emulatoru. Digitální replika herního disku je soubor ISO. Soubory ISO her lze získat stažením z internetu nebo pomocí specializovaného softwaru k jejich ripování z vlastních fyzických disků s hrami. Je však nutné mít na paměti, že stahování souborů ISO her z nespolehlivých stránek může porušovat autorská práva. 4. Nahrání herního ISO: Po získání herního ISO otevřete emulátor Dolphin a v horní nabídce vyberte možnost „File“. Chcete-li hru načíst do emulátoru Dolphin, klikněte na tlačítko „Open“, přejděte do složky obsahující soubor ISO, vyberte jej a poté klikněte na tlačítko „Open“. Nyní můžete začít hrát hru na svém počítači a bavit se. Dolphin Emulator: Je jeho používání legální? Vzhledem k tomu, že Dolphin Emulator je projekt s otevřeným zdrojovým kódem, je jeho používání povoleno. Přehrávání ISO hry Dolphin Emulator je povoleno nebo zakázáno v závislosti na zdroji ISO. Obvykle je považováno za legální, pokud máte originální hru a sami jste si riplikovali ISO. Bez vlastnictví originální hry by získávání ISO z nespolehlivých zdrojů mohlo porušovat předpisy o autorských právech. Je velmi důležité dodržovat práva duševního vlastnictví a omezit používání emulátoru Dolphin na ISO her, které byly zakoupeny legálně.

Akceptované formáty souborů:

Typy souborů, které Dolphin Emulator podporuje, jsou ISO, GCM, GCZ, WAD, WBFS a DOL. Nejoblíbenější typ souboru, ISO, obsahuje kompletní kopii disku s hrou. Zatímco soubory WAD se používají pro tituly Wii Virtual Console, soubory GCM a GCZ jsou komprimované verze souborů ISO. Záložní hry pro Wii jsou uloženy v souborech WBFS a spustitelný kód her pro GameCube a Wii je uložen v souborech DOL. Tyto typy souborů lze otevřít pomocí programu Dolphin Emulator, který umožňuje hrát různé hry na počítači.

Použití služby Steam a emulátoru Dolphin:

Známou herní platformu Steam lze propojit s emulátorem Dolphin. Chcete-li používat Dolphin Emulator se službou Steam, postupujte podle následujících pokynů: Spusťte službu Steam a v levém dolním rohu okna služby Steam vyberte možnost „Přidat hru“. 2. V rozevíracím seznamu vyberte možnost „Add a Non-Steam Game“. 3. Klikněte na tlačítko „Browse“ a v okně, které se zobrazí, najděte spustitelný soubor Dolphin Emulator. Ve výchozím nastavení jej naleznete v instalační složce pro Dolphin Emulator. 4. Po výběru spustitelného souboru Dolphin Emulator klikněte na „Open“ a přidejte jej do knihovny služby Steam. 5. Nyní můžete Dolphin Emulator vybrat ze své knihovny a otevřít jej přímo ze služby Steam. 6. Výběrem položky „Properties“ (Vlastnosti) z kontextové nabídky po kliknutí pravým tlačítkem myši na hru ve vaší sbírce služby Steam můžete také změnit její název, ikonu a další vlastnosti.

Závěrem lze říci, že Dolphin Emulator je fantastický nástroj pro hraní her pro konzole Nintendo GameCube a Wii na počítači. Pokud se budete držet pokynů uvedených v tomto článku, můžete Dolphin Emulator rychle nastavit a používat. Nezapomeňte respektovat zákony o autorských právech a využívat ISO her, které jste získali legálně. Užijte si hraní her pomocí emulátoru Dolphin!

FAQ
Jak hrát hry pro GameCube na PC?

Pro hraní her GameCube na počítači můžete použít emulátor Dolphin. Chcete-li začít, proveďte následující kroky:

1. Pořiďte si emulační program Dolphin: Stáhněte si nejnovější stabilní verzi emulátoru Dolphin, která je kompatibilní s operačním systémem vašeho počítače, na oficiální webové stránce emulátoru Dolphin (https://dolphin-emu.org/).

Získání herních souborů pro GameCube: Abyste mohli hrát, musíte mít herní soubory, označované také jako ROM nebo ISO. Ujistěte se, že používáte pouze soubory, které jste legálně získali buď ripováním z vlastních disků GameCube, nebo zakoupením od renomovaných prodejců.

Nainstalujte emulátor Dolphin a spusťte jej, abyste si jej mohli přizpůsobit. Než budete moci začít hrát, je třeba nastavit několik parametrů. Nastavte si ovladač a grafické nastavení podle svého vkusu. Další parametry, včetně parametrů zvuku, výkonu a míst pro ukládání souborů, lze rovněž změnit.

4. Chcete-li přidat herní soubory pro GameCube, vyberte v Dolphinu položku „File“ a poté „Open“. 5. Vyberte hru GameCube, kterou chcete přehrát, a přejděte do složky, kde jsou uloženy soubory her GameCube. Dolphin je kompatibilní s řadou typů souborů, včetně ISO, GCM a GCZ.

5. Nakonfigurujte vstup pro ovladač: Pokud máte ovladač GameCube, můžete jej k počítači připojit pomocí adaptéru USB. Chcete-li místo toho hrát hry pro GameCube, můžete nastavit klávesnici počítače nebo jakýkoli jiný vhodný ovladač. Dolphin umožňuje namapovat tlačítka způsobem, který vám vyhovuje.

6. Začněte: Poté, co je vše nastaveno, spusťte preferovaný titul GameCube na svém počítači kliknutím na něj v okně emulátoru Dolphin. Pro lepší herní zážitek vám Dolphin umožňuje také upravit řadu parametrů, včetně rozlišení, poměru stran a vylepšení.

Vždy dodržujte předpisy o autorských právech a hrajte pouze hry, které jste legálně zakoupili nebo které vlastníte.