Jak převést PPT na video. Komplexní průvodce

Jak se dává do Powerpointu video?
V normálním zobrazení klikněte na snímek, do kterého chcete vložit video. Na kartě Vložení klikněte ve skupině Média na šipku pod tlačítkem Video. Vyberte Video ze souboru, potom přejděte do umístění videa a vyberte ho. Na tlačítku Vložit klikněte na šipku dolů a potom klikněte na možnost Vložit.
Další informace najdete na support.microsoft.com

Prezentace PowerPoint jsou běžnou metodou šíření znalostí a poskytování zajímavého obrazového materiálu. Chcete-li je zpřístupnit širšímu publiku nebo je sdílet na sociálních sítích či webových stránkách, můžete občas potřebovat převést prezentaci PowerPoint do formátu videa. V tomto článku se podíváme na mnoho technik, jak prezentaci PowerPoint převést na video.

1. Vytvoření videozáznamu z prezentace PowerPoint: Okamžitým záznamem z aplikace PowerPoint můžete vytvořit video z prezentace PPT jedním z nejjednodušších možných způsobů. Zde je uveden postup, jak na to:

Otevřete prezentaci PowerPoint a jako první krok vyberte možnost Prezentace.

Krok 2: Vyberte možnost Nahrát prezentaci a rozhodněte se, zda chcete začít prvním snímkem, nebo aktuálním.

Ve třetím kroku začne aplikace PowerPoint nahrávat vaši prezentaci se všemi animacemi, přechody a vyprávěním. Pro pohyb po snímcích jednoduše použijte standardní navigační metody.

Čtvrtý krok: Po skončení prezentace vyberte na panelu nástrojů pro nahrávání možnost „Zastavit“. Krok 5: Po nahrání prezentace PowerPoint uloží prezentaci jako videosoubor, který můžete uložit na vámi zvolené místo.

2. Použití aplikací pro převod PPT na video Pokud se rozhodnete použít k převodu PPT na video programy třetích stran, existuje více řešení dostupných na několika platformách. Mezi oblíbené aplikace patří např:

– Microsoft PowerPoint: Prezentaci můžete uložit do videa pomocí aplikace PowerPoint na ploše. Stačí kliknout na kartu Soubor, zvolit možnost Exportovat a poté vybrat možnost Vytvořit video.

– Camtasia: Do tohoto programu pro nahrávání obrazovky a střih videa můžete importovat prezentaci PowerPoint a vytvořit video s dalšími efekty, poznámkami a hlasovým komentářem. Adobe Captivate, program vytvořený speciálně pro tvorbu e-learningových materiálů, také umožňuje importovat prezentace PowerPoint a přeměnit je na interaktivní filmy. 3. Převod PPT na video v mobilním telefonu:

K převodu PPT na video pomocí mobilního zařízení můžete použít různé aplikace, které jsou k dispozici pro systémy Android i iOS. Mezi oblíbené možnosti patří např: PowerPoint pro mobilní zařízení:

– PowerPoint pro mobilní zařízení: Pomocí oficiální aplikace PowerPoint pro mobilní zařízení můžete přistupovat ke svým prezentacím PPT a ukládat je jako filmy. Stačí otevřít prezentaci, v nabídce Soubor vybrat možnost Exportovat a uložit.

– Vidma: Tato aplikace pro systém Android se specializuje na převod prezentací PPT na videa. Poskytuje možnosti přizpůsobení, jako je přidání hudby na pozadí a výběr kvality videa, a podporuje řadu výstupních formátů.

4. Použití bezplatného softwaru pro převod PPT na video:

Pokud hledáte bezplatný software pro převod PPT na video, existuje řada důvěryhodných řešení. Mezi několik oblíbených možností patří např:

– OpenOffice Impress: Pomocí tohoto bezplatného prezentačního nástroje můžete exportovat své prezentace do videa. Jednoduše otevřete PPT v programu Impress a v nabídce Soubor vyberte možnost Exportovat jako video.

iSpring Free je doplněk aplikace PowerPoint, který umožňuje jednoduchý převod prezentací do formátu videa. Zachovává původní kvalitu vašich prezentací a nabízí širokou škálu výstupních formátů.

Závěrem lze říci, že k přeměně prezentací aplikace PowerPoint na filmy můžete použít různé techniky a technologie. K dispozici je několik řešení, která vyhovují vašim potřebám, ať už dáváte přednost nahrávání přímo z aplikace PowerPoint, použití specializovaných programů, využití mobilních aplikací nebo použití bezplatného softwaru. Vyberte si techniku, která nejlépe vyhovuje vašim potřebám, a pak využijte výhod sdílení prezentací ve formátu videa.

FAQ
Jak převést ppt 2007 na video?

Pomocí těchto kroků můžete aplikaci PowerPoint 2007 (PPT) převést na video: 1. Spusťte aplikaci PowerPoint 2007 a spusťte prezentaci PowerPoint.

2. V levém horním rohu okna programu klikněte na tlačítko „Office“.

3. Z rozevírací nabídky vyberte možnost „Uložit jako“. 4. V dialogovém okně „Uložit jako“ vyberte místo v počítači, kam chcete videosoubor uložit.

5. Klepnutím na rozbalovací nabídku „Uložit jako typ“ vyberte jako výstupní formát videa „Windows Media Video (*.wmv)“ nebo „MPEG-4 Video (*.mp4)“. 6. Chcete-li zahájit proces převodu, klikněte na tlačítko „Uložit“. 7. Poté vám aplikace PowerPoint nabídne možnosti velikosti a kvality videa. Po výběru požadovaných možností klikněte na tlačítko „OK“. V závislosti na velikosti prezentace převede aplikace PowerPoint váš soubor PPT na soubor videa, což může nějakou dobu trvat. 9. Po dokončení převodu najdete videosoubor v počítači v určeném adresáři.

Podle následujících kroků můžete prezentaci aplikace PowerPoint 2007 rychle převést do formátu videosouboru pro sdílení nebo prohlížení.

Jak převést prezentaci PowerPoint na video se zvukem?

Pomocí těchto kroků můžete prezentaci aplikace PowerPoint převést na video pouze se zvukem: V prvním kroku otevřete prezentaci PowerPoint, kterou chcete převést. 2. Na kartě „Soubor“ vyberte možnost „Exportovat“. 3. Ze seznamu možností vyberte možnost „Vytvořit video“. 4. V dialogovém okně „Vytvořit video“ můžete zvolit preferovanou kvalitu a rozlišení videa. 5. Pokud jste pro svou prezentaci nahráli zvuk, nezapomeňte v části „Zahrnout zvuk“ vybrat možnost „Použít nahrané časy a vyprávění“. 6. Můžete upravit parametry v rozevírací nabídce „Seconds to spend on each slide“ a změnit tak časování a rychlost prezentace. 7. Chcete-li zahájit proces převodu, klikněte na tlačítko „Vytvořit video“. 8. Vyberte umístění pro uložení souboru videa, jeho název a preferovaný formát souboru (často se doporučuje formát MP4).

9. Chcete-li spustit převod, klikněte na tlačítko „Uložit“. V závislosti na délce a složitosti prezentace může tento postup nějakou dobu trvat. 10. Po dokončení převodu získáte videosoubor se zvukem vaší prezentace PowerPoint.

Je důležité si uvědomit, že v závislosti na verzi aplikace PowerPoint, kterou používáte, se výše uvedené pokyny mohou mírně změnit.