Jak vypnout noční režim na iPhonu

Jak zrusit noční rezim na iPhone?
  1. Otevřete aplikaci Fotoaparát. Při slabém osvětlení se noční režim zapne automaticky.
  2. Chcete‑li noční režim vypnout nebo zapnout, klepněte na. u horního okraje displej.
  3. Chcete‑li si vyzkoušet různé možnosti nočního režimu, klepněte na , potom na. …
  4. Při fotografování klepněte na tlačítko Spoušť a potom držte telefon nehybně.

Cached

Další informace najdete na support.apple.com

Noční režim iPhonu je užitečná funkce, která upravuje displej do teplejších odstínů a omezuje modré světlo, aby se v noci nebo při slabém osvětlení lépe vidělo. Přestože je Noční režim fantastickou funkcí pro zlepšení zraku, mohou nastat případy, kdy jej budete chtít vypnout. V tomto článku vám vysvětlíme, jak na iPhonu vypnout Noční režim, jak si poradit s častými problémy souvisejícími s Nočním režimem, a ukážeme vám, jak obnovit normální barvy iPhonu. Jak mohu vypnout Noční režim?

Noční režim na iPhonu můžete vypnout provedením těchto jednoduchých kroků:

Začněte otevřením Ovládacího centra: Chcete-li na iPhonu otevřít Ovládací centrum, přejeďte prstem z pravého horního rohu obrazovky dolů (na iPhonu X nebo novějším) nebo ze spodní části obrazovky nahoru (na iPhonu 8 nebo starším).

2. Najděte ikonu Noční režim: Ovládací centrum obsahuje řadu ikon pro různé funkce. Vyhledejte ikonu pro Noční režim, která vypadá jako půlměsíc.

3. Jedním klepnutím na ikonu nočního režimu jej vypněte. Barva ikony se změní nebo zmizí, abyste věděli, že byl Noční režim vypnut. Proč je Noční režim stále zapnutý na mém iPhonu? Existuje několik důvodů, proč může být váš iPhone stále v Nočním režimu i po provedení výše uvedených pokynů:

1. Naplánovaný noční režim: Váš iPhone může mít naplánovanou automatickou aktivaci Nočního režimu v předem stanovený čas. Přejděte do „Nastavení“ > „Displej a jas“ > „Noční posun“ a přepnutím možnosti „Naplánováno“ tuto funkci zkontrolujte a vypněte. 2. Snímač okolního světla: iPhony vybavené technologií displeje True Tone využívají snímač okolního světla, který mění jas obrazovky v závislosti na okolním osvětlení. Noční režim může být aktivní i v případě, že snímač okolního světla zaznamená málo světla. Ujistěte se, že je oblast dobře osvětlená, nebo vypněte True Tone v nabídce „Nastavení“ > „Displej a jas“ > „True Tone“. Jak mohu zabránit aktivaci nočního režimu?

Chcete-li zabránit automatické aktivaci nočního režimu, postupujte podle následujících postupů: Vypnutím možnosti „Plánovaný“ v nabídce „Nastavení“ > „Displej a jas“ > „Noční posun“ vypněte plánovaný noční režim. 2. Ruční ovládání: Pomocí ovládacího centra můžete v případě potřeby ručně zapnout nebo zrušit noční režim, místo abyste se spoléhali na přednastavená nastavení. Tím získáte úplnou kontrolu nad tím, kdy je noční režim zapnutý. Jak mohu obnovit původní barvy iPhonu? Po využití Nočního režimu na iPhonu můžete podle následujících pokynů obnovit výchozí nastavení barev: 1. Vypněte Noční režim: Vypněte Noční režim podle dříve popsaných pokynů. 2. Změňte nastavení displeje: Pokud se barvy na iPhonu i nadále zdají mírně rozhozené, můžete nastavení displeje změnit ručně. Upravte posuvníky „Jas“ a „Teplota barev“ v „Nastavení“ > „Displej a jas“, dokud nedosáhnete preferovaného vzhledu displeje.

V neposlední řadě je vypnutí nočního režimu na iPhonu jednoduchým procesem, který lze provést v Ovládacím centru. Pokud máte s nočním režimem stále problémy nebo chcete zabránit jeho automatické aktivaci, můžete zkontrolovat nastavení plánovaného nočního režimu a snímače okolního světla. Po využití Nočního režimu můžete ručně změnit nastavení displeje a obnovit normální barvy iPhonu.

FAQ
Jak na iPhonu 13 trvale vypnu Noční režim?

Chcete-li na iPhonu 13 trvale vypnout Noční režim, postupujte podle následujících pokynů:

1. Na domovské obrazovce iPhonu otevřete aplikaci Nastavení. 2. Přejetím prstem dolů vyhledejte položku „Displej a jas“. 3. Možnosti „Světlý“ a „Tmavý“ se nacházejí v sekci Vzhled. Ujistěte se, že je vybrána možnost „Light“.

4. Dále vyberte možnost „Night Shift“ posunutím dolů. 5. Přepněte přepínač vedle položky „Scheduled“ (Naplánováno) na stránce Night Shift (Noční směna), aby byl neaktivní. 6. Vraťte se na primární stránku Nastavení a ukončete aplikaci.

Provedením těchto kroků můžete na iPhonu 13 trvale deaktivovat Noční režim, aby se při zjištění slabého osvětlení nezměnil na tmavší displej.

Proč nemohu na svém iPhonu vypnout tmavý režim?

Tmavý režim se vám na iPhonu nemusí podařit vypnout z několika důvodů. Zde je několik možných zdůvodnění: 1. Systémová nastavení: Tmavý režim můžete spravovat v systémových nastaveních iPhonu. Chcete-li Tmavý režim vypnout, zkontrolujte, zda je vybráno příslušné nastavení. Zkontrolujte, zda je vzhled v režimu „Světlo“, a to tak, že přejdete do „Nastavení“ > „Displej a jas“. 2. Automatické nastavení: Tmavý režim iPhonu lze nastavit tak, aby se aktivoval automaticky v předem stanovených intervalech nebo v závislosti na množství okolního světla. Pokud je tato volba zapnutá, může iPhone automaticky přejít do Tmavého režimu a vyvolat dojem, že jej nelze vypnout. Chcete-li tuto funkci vypnout, vypněte možnost „Automaticky“ v nabídce „Nastavení“ > „Displej a jas“ > „Automaticky“. 3. Předvolby specifické pro jednotlivé aplikace: Některé aplikace nabízejí vlastní odlišné předvolby Tmavého režimu. Některé aplikace mohou mít tmavý režim stále aktivní, i když jste jej v nastavení systému zakázali. Chcete-li se ujistit, že je Tmavý režim vypnutý, zkontrolujte nastavení těchto jednotlivých aplikací. Verze softwaru: V systému iOS 13 byl zaveden tmavý režim. Pokud na iPhonu používáte zastaralou verzi iOS, nemusí být možné Tmavý režim používat. V této situaci nebudete moci něco zakázat, protože to ve vašem zařízení neexistuje.

Pokud žádné z těchto řešení k odstranění problému nefunguje, je možné, že na vině je softwarová vada nebo technická chyba. V těchto situacích by bylo vhodné aktualizovat software iPhonu na nejnovější verzi nebo se obrátit na podporu společnosti Apple a požádat o další pomoc.