Jak invertovat barvy na iPhonu. Průvodce krok za krokem

Co to je True Tone?
Novější iPhony jsou vybaveny funkcí True Tone, která zajišťuje změnu odstínu displeje od studené bílé až do teplého odstínu žluté. Pro zachování její funkce i po výměně displeje je nutné přenést původní sériové číslo na nový displej.
Další informace najdete na www.jablecnedily.cz

iPhone má širokou škálu funkcí pro zpřístupnění, které splňují požadavky uživatelů s různými požadavky. Jednou z takových funkcí je možnost invertovat barvy, která může být užitečná zejména pro osoby se zrakovým postižením nebo pro ty, pro které je jednodušší číst materiály s obrácenými barvami. Tento příspěvek pojednává o tom, jak invertovat barvy na iPhonu, obrázku a konkrétně na iPhonu 13.

1. Otevřete v iPhonu aplikaci „Nastavení“ a vyberte možnost „Zpřístupnění“. Tím dojde k invertování barev v iPhonu. 2. Přejděte dolů a vyberte „Zobrazení a velikost textu“.

3. V oblasti „Zobrazení“ vyberte možnost „Invertovat barvy“. 4. Zde máte dvě možnosti: „Inteligentní inverze“ a „Klasická inverze“. Vyberte alternativu, která nejlépe vyhovuje vašim preferencím.

– „Inteligentní inverze“ selektivně invertuje barvy, přičemž zachovává původní barvy některých dalších prvků včetně barev fotografií. Funkce „Classic Invert“ v iPhonu invertuje všechny barvy na obrazovce. 5. Přepnutím přepínače vedle preferovaného výběru jej aktivujte.

– Pokud zvolíte „Smart Invert“, můžete funkci také upravit klepnutím na „Options“ a výběrem prvků, které chcete z inverze vynechat.

Jak převrátit barvy obrázku:

Pomocí vestavěných editačních funkcí iPhonu můžete invertovat barvy určitého obrázku. Proveďte tyto úkony: 1. Spusťte aplikaci „Fotografie“ a vyberte obrázek, který chcete převrátit. Klepněte na tlačítko „Upravit“ v pravé horní části obrazovky.

2. 3. V tomto okamžiku klikněte na ikonu „tří teček“, která znamená možnosti „Více“. 4. Po projití nabídky vyberte možnost „Označit“. 5. Ve spodní části obrazovky se nachází řada nástrojů. Opět klepněte na symbol „tří teček“. V kroku 6 vyberte z rozšířených možností možnost „Invertovat barvy“. 7. Obrázek se nyní zobrazí obráceně a bude zobrazovat opačnou stranu. 8. Pokud jste s výsledkem spokojeni, klepněte na „Hotovo“ a uložte obrácený obrázek. Jak invertovat barvy na iPhonu 13: K invertování barev na iPhonu 13 můžete použít stejné postupy, jaké byly popsány dříve. I nejnovější modely iPhonu, jako je iPhone 13, si zachovávají stejné funkce a nastavení přístupnosti. Chcete-li povolit funkci inverze barev, jednoduše otevřete aplikaci „Nastavení“, přejděte do nastavení „Přístupnost“ a v části „Zobrazení a velikost textu“ vyberte požadovanou možnost inverze. Jak změnit fotografii na negativ Obrázek, který má obrácené odstíny, se ve skutečnosti stane negativním. Kromě výše popsaného postupu existují i další přístupy, jak tohoto výsledku dosáhnout. V obchodě App Store je k dispozici řada programů třetích stran pro úpravu fotografií, například Snapseed, Adobe Photoshop Express a VSCO. Tyto aplikace poskytují širokou škálu editačních funkcí, například možnost invertovat barvy a vytvářet negativní fotografie. Stačí importovat požadovaný obrázek do programu, najít funkci inverze, použít ji a upravenou verzi obrázku uložit.

Závěrem lze říci, že iPhone nabízí jednoduchý a pohodlný přístup k invertování barev na obrazovce zařízení a zejména obrázků. Funkci invertování barev můžete na iPhonu aktivovat podle výše uvedených pokynů, invertovat barvy na fotografiích pořízených iPhonem, včetně iPhonu 13, a dokonce vytvářet negativní fotografie pomocí softwaru pro úpravy třetích stran. Zejména pro ty, kteří mají zrakové potíže nebo raději čtou text s obrácenými barvami, mohou tyto funkce výrazně zlepšit uživatelský zážitek.

FAQ
Lze na iPhonu 12 invertovat barvy?

Na iPhonu 12 můžete invertovat barvy. Můžete tak učinit následujícími úkony: 1. Na iPhonu 12 spusťte aplikaci Nastavení.

2. Přesuňte kurzor dolů a vyberte možnost „Zpřístupnění“. V kroku 3 klikněte na položku „Zobrazení a velikost textu“. 4. Ve sloupci „Vision“ (Zrak) vyberte možnost „Display Accommodations“ (Přizpůsobení zobrazení). V kroku 5 klikněte na položku „Invertovat barvy“. 6. K dispozici jsou dvě možnosti: „Smart Invert“ a „Classic Invert“.

– Inteligentní inverze: Tato možnost invertuje barvy inteligentně, takže média, jako jsou obrázky a videa, nejsou ovlivněna. Možnost Klasická inverze na iPhonu invertuje všechny barvy na obrazovce.

7. Klepněte na možnost, kterou chcete aktivovat inverzi barev.

Barvy na iPhonu 12 můžete rychle obrátit podle následujících kroků.

Mohu invertovat obrázek?

Na iPhonu můžete obrázek obrátit, ano. Zde je podrobné vysvětlení, jak toho dosáhnout: V kroku 1 otevřete na iPhonu aplikaci Fotky.

2. Vyhledejte a vyberte obrázek, který chcete převrátit. Tlačítko „Upravit“ se nachází v pravé horní části obrazovky.

3.

4. Oříznutí, filtry a úpravy jsou reprezentovány třemi ikonami ve spodní části nástrojů pro úpravy. Na symbol „Filtry“ (který připomíná tři překrývající se kruhy) je třeba klepnout. 5. Procházejte možnostmi filtrů, dokud nenarazíte na položku „Invertovat“. Chcete-li filtr přidat do obrázku, klepněte na něj. 6. Poté, co jste s výsledkem inverze spokojeni, klepněte na tlačítko „Hotovo“ v pravém dolním rohu. 7. Chcete-li invertovaný obrázek uložit do knihovny Fotky, klepněte na samém konci na tlačítko „Uložit“. A je to! Ve vašem iPhonu je nyní obrázek obrácený.

Kde se v iPhonu nachází filtr inverze?

V nastavení přístupnosti iPhonu můžete najít inverzní filtr. Pomocí těchto kroků k němu získáte přístup: V kroku 1 otevřete na iPhonu aplikaci Nastavení.

2. Přesuňte kurzor dolů a vyberte možnost „Zpřístupnění“.

3. V nastavení přístupnosti vyberte položku „Zobrazení a velikost textu“.

4. V části „VISION“ vyberte možnost „Color Filters“ (Barevné filtry). V kroku 5 zapněte přepínač „Barevné filtry“. 6. Klepněte na „Invertovat barvy“ a zvolte jej jako požadovaný filtr.

Po zapnutí inverzního filtru se barvy na displeji iPhonu obrátí.