Jak zajistit soukromí ve službě Spotify. Ochrana vašich poslechových zvyklostí

Jak vytvořit účet na Spotify?
Kliknutím na tlačítko Zaregistrovat se vyjádříš souhlas s podmínkami služby Spotify. Podrobnosti o tom, jak Spotify shromažďuje, používá, sdílí a chrání tvoje osobní údaje, si můžeš přečíst v zásadách ochrany osobních údajů služby Spotify. Cached
Další informace najdete na www.spotify.com

Soukromí je v dnešním digitálním světě pro mnoho lidí stále větší starostí. S rostoucí popularitou služeb pro streamování hudby, jako je Spotify, je velmi důležité vědět, jak zajistit soukromí svého účtu Spotify a chránit své poslechové preference před zvědavýma očima. V tomto příspěvku se podíváme na možnosti ochrany soukromí ve službě Spotify a také na to, zda ostatní mohou vidět, co posloucháte, proč mohou být vaše soukromé seznamy skladeb zveřejněny a jaká je myšlenka soukromé relace v této službě.

Začněme odpovědí na úvodní dotaz: Nabízí služba Spotify nastavení soukromí? Ano, to je odpověď. Vzhledem k tomu, že soukromí je pro uživatele důležité, nabízí služba Spotify řadu nastavení, která zaručují, že vaše poslechové návyky zůstanou soukromé. Otevřete aplikaci Spotify ve svém zařízení a poté vyberte kartu „Nastavení“ v pravém horním rohu, abyste získali přístup k těmto nastavením. Přejděte odtud dolů do oblasti „Social“ a najděte ovládací prvky pro úpravu nastavení soukromí.

Přejděme k dalšímu tématu: Mohou uživatelé služby Spotify vidět, co posloucháte? Ve výchozím nastavení umožňuje služba Spotify ostatním uživatelům, kteří sledují vás a vaše seznamy skladeb, vidět, co posloucháte, včetně skladeb, které právě posloucháte, a seznamů skladeb, které sledujete. Pomocí možností ochrany osobních údajů, které jsme popsali dříve, si však můžete zvolit, kdo může vaši aktivitu zobrazit. Máte možnost rozhodnout, zda vaše poslechové chování uvidí všichni, pouze vaši sledující nebo vůbec nikdo. Tímto způsobem můžete chránit své soukromí a zároveň využívat sociální funkce služby Spotify.

Nyní si řekneme něco o problematice soukromí veřejných seznamů skladeb. Občas se může stát, že i přes vaši snahu udržet své poslechové návyky v soukromí zjistíte, že ostatní lidé mohou vidět vaše soukromé seznamy skladeb. K tomu může dojít, pokud jste svůj seznam skladeb neúmyslně vytvořili jako kolaborativní, takže jej ostatní mohou sledovat a doplňovat. Přejděte na inkriminovaný seznam skladeb a kliknutím na tři tečky vedle názvu seznamu skladeb to napravte. V rozevírací nabídce vyberte možnost „Make Private“ (Učinit soukromým), abyste zajistili, že k seznamu skladeb budete mít přístup pouze vy.

Na závěr prozkoumejme myšlenku soukromé relace Spotify. Během soukromé relace můžete dočasně skrýt své chování při poslechu a poslouchat hudbu v soukromí. Přejděte na kartu „Nastavení“, poté přejděte dolů do sekce „Sociální“ a spusťte soukromou relaci. Pokud vyberete možnost „Private Session“ (Soukromá relace), vaše poslechové chování se skryje; zůstane skryté, dokud jej nedeaktivujete nebo neukončíte aplikaci Spotify. Když si chcete dočasně zachovat soukromí, například když posloucháte hudbu, o které možná nechcete, aby se lidé dozvěděli, je tato možnost docela užitečná.

V neposlední řadě má služba Spotify možnosti ochrany soukromí, které umožňují zvolit, kdo bude mít přístup k historii poslechu. Využitím těchto možností můžete zajistit soukromí služby Spotify a chránit svůj individuální hudební vkus. Nezapomeňte zkontrolovat nastavení seznamu skladeb, abyste se ujistili, že nejsou neúmyslně nastaveny jako veřejné, a pokud chcete poslouchat hudbu v soukromí, použijte funkci soukromé relace. Dodržováním těchto pokynů můžete bez obav používat službu Spotify k poslechu hudby a zároveň chránit své soukromí.

FAQ
Kdo může vidět mou historii poslechu Spotify?

Kdokoli, kdo má přístup k vašemu profilu Spotify, si může prohlédnout historii poslechu. Patří sem všichni, s nimiž jste se v síti spojili, například vaši přátelé a sledující. Máte možnost nastavit svou historii poslechu Spotify jako soukromou, čímž omezíte okruh osob, které ji mohou vidět.

Mohou lidé vidět váš soukromý seznam skladeb?

Ne, ve službě Spotify nemohou ostatní vidět vaše soukromé seznamy skladeb. Seznam skladeb, který byl označen jako soukromý, je přístupný pouze vám a nikdo jiný ho nemůže vidět. To zaručuje, že vaše poslechové preference a informace o vašich osobních seznamech skladeb zůstanou soukromé.

Co je soukromý režim ve službě Spotify?

Uživatelé mohou poslouchat hudbu v soukromém režimu služby Spotify bez obav, že jejich aktivity uvidí ostatní. Když povolíte soukromý režim, vaše historie poslechu a přehrávaná hudba nebudou na vašem veřejném profilu viditelné. Kromě toho zabrání vašim přátelům, aby v reálném čase viděli, co posloucháte. Hudbu můžete poslouchat skrytěji a v soukromém režimu, který nabízí způsob, jak udržet své poslechové návyky v tajnosti.

Jak v telefonu Iphone nastavím soukromý režim služby Spotify?

Chcete-li na iPhonu nastavit soukromí služby Spotify, postupujte podle následujících kroků: Otevřete aplikaci Spotify na iPhonu a pokud jste tak ještě neučinili, přihlaste se ke svému účtu. 2. Klepnutím na záložku „Home“ v levém dolním rohu obrazovky vyberte možnost. 3. Klepněte na ikonu ozubeného kola Settings (Nastavení) v pravém horním rohu obrazovky. Vaším cílem bude stránka nastavení služby Spotify. 4. Na stránce nastavení přejděte dolů do části „Social“. 5. Možnost „Private Session“ naleznete v sekci „Social“. Chcete-li povolit soukromou relaci, otočte přepínačem vedle ní. Po aktivaci soukromé relace nebude vaše historie poslechu Spotify sdílena s vašimi sledujícími ani se nebude zobrazovat v žádných veřejných kanálech.

Úpravou nastavení „Poslechové aktivity“ můžete navíc ještě více zlepšit své soukromí: Na stránce nastavení přejděte dolů do sekce „Social“.

2. Vyhledejte a vyberte možnost „Poslechová aktivita“. 3. K dispozici máte dvě možnosti: „Zveřejnit můj nedávný poslech“ a „Zobrazit aktuální aktivitu“. Pokud si přejete, aby vaše poslechové návyky zůstaly soukromé, přepněte přepínače vedle těchto nastavení, aby byly neaktivní.

Poslechové návyky na iPhonu můžete zabezpečit a poslech Spotify učinit soukromým podle následujících pokynů.