Jak vypnout zámek obrazovky. Průvodce pro různá zařízení

Jak zrušit zámek displeje?
Nastavení nebo změna zámku obrazovky

  1. V telefonu otevřete aplikaci Nastavení.
  2. Klepněte na Zabezpečení. Pokud možnost Zabezpečení nevidíte, vyhledejte nápovědu na webu podpory výrobce telefonu.
  3. Chcete-li zvolit typ zámku obrazovky, klepněte na Zámek obrazovky. …
  4. Klepněte na typ zámku obrazovky, který chcete použít.

Cached

Další informace najdete na support.google.com

Bezpečnostní funkce zvaná zámek obrazovky chrání vaše zařízení před neoprávněným použitím. Tuto funkci však můžete občas chtít z různých důvodů vypnout. V tomto článku probereme, jak vypnout zámek obrazovky na mnoha zařízeních, včetně notebooků se systémem Windows, iPadů a iPhonů. Proč nemohu vypnout zámek obrazovky?

Než se pustíme do konkrétních pokynů, je důležité pochopit, proč můžete mít potíže s vypnutím zámku obrazovky. Nejčastějším vysvětlením je, že tuto funkci možná nemůžete vypnout kvůli správcovským nebo bezpečnostním omezením vašeho zařízení. K tomu často dochází v kontextech, jako jsou kanceláře nebo školy, kde je zachování bezpečnosti zařízení nejvyšší prioritou. V těchto situacích budete možná muset požádat o pomoc oddělení IT nebo správce. Jak mohu zakázat zámek obrazovky na svém notebooku se systémem Windows?

Chcete-li zakázat zámek obrazovky na notebooku se systémem Windows, postupujte podle následujících pokynů:

1. Klikněte na ikonu ozubeného kola „Nastavení“ v nabídce Start. 2. V okně Nastavení klikněte na položku „Účty“ a poté na položku „Možnosti přihlášení“ v levém postranním panelu. 3. Různé možnosti nastavení zámku obrazovky naleznete v části „Vyžadovat přihlášení“. Chcete-li zámek obrazovky zcela vypnout, vyberte z rozevírací nabídky možnost „Nikdy“. 4. Po provedení volby zavřete okno Nastavení. Na vašem notebooku se systémem Windows bude nyní zámek obrazovky vypnutý. Jak mohu zakázat uzamčení obrazovky iPadu?

Chcete-li odstranit uzamčenou obrazovku zařízení iPad, postupujte podle následujících pokynů:

1. Spusťte aplikaci „Nastavení“ zařízení iPad.

2. V části Nastavení klepněte na položku „Displej a jas“.

3. Posunutím dolů vyhledejte možnost „Automatické zamykání“. Dotkněte se jí. 4. Výběrem možnosti „Nikdy“ zcela deaktivujete zámek obrazovky. 5. Ukončete aplikaci Nastavení a obrazovka zařízení iPad se již nebude zamykat. Kde se nachází nastavení zámku obrazovky iPhonu?

Podle následujících postupů najdete nastavení zamykací obrazovky iPhonu:

1. Spusťte aplikaci „Nastavení“ iPhonu. 2. Přejděte dolů a klikněte na položku „Displej a jas“. 3. V části „Auto-Lock“ můžete zvolit dobu, po které se iPhone automaticky uzamkne. Zamykání obrazovky lze vypnout výběrem možnosti „Nikdy“. 4. Když ukončíte aplikaci Nastavení, váš iPhone ztratí uzamčenou obrazovku.

A konečně, postup vypnutí zámku obrazovky se liší v závislosti na používaném zařízení. Vypnutí této funkce se provádí jiným způsobem na počítačích se systémem Windows, iPadech a iPhonech. Je však důležité mít na paměti, že zámek obrazovky přidává vašemu chytrému telefonu další stupeň zabezpečení, takže než se rozhodnete jej zakázat, myslete na nebezpečí. Pokud potřebujete další pomoc nebo máte potíže s vypnutím zámku obrazovky kvůli bezpečnostním omezením, obraťte se na správce zařízení nebo IT oddělení.

FAQ
Jak vypnout zámek obrazovky na iPhonu 11?

Na iPhonu 11 proveďte následující kroky k vypnutí zamykací obrazovky: Na iPhonu 11 spusťte aplikaci „Nastavení“. 2. Přejetím prstem dolů vyhledejte položku „Displej a jas“. 3. V části „Zamykací obrazovka“ lze nalézt možnost „Automatické zamykání“. Dotkněte se jí. 4. Na následující obrazovce můžete vybrat dobu, po kterou se obrazovka automaticky uzamkne. Chcete-li zamykací obrazovku zcela vypnout, vyberte možnost „Nikdy“. Po ukončení aplikace Nastavení se obrazovka iPhonu 11 již nebude zamykat. Vezměte prosím na vědomí, že deaktivace funkce Zámek obrazovky bude mít za následek, že váš iPhone zůstane přístupný a odemčený, pokud jej ručně nezamknete. Používejte tuto funkci opatrně a buďte si vědomi bezpečnostních důsledků.

Jak odemknu obrazovku?

Obecné kroky k odemknutí obrazovky jsou následující: 1. Chcete-li aktivovat obrazovku zařízení, stiskněte tlačítko napájení nebo tlačítko Domů. 2. Zkontrolujte, zda se na obrazovce nachází ikona zámku, vzor nebo klávesnice. Určuje to druh zámku obrazovky, který máte nainstalovaný. 3. Pokud má vaše zařízení zámek vzoru, dohledejte na obrazovce vzor, který jste dříve nastavili. 4. Pokud jsou dveře vybaveny zámkem PIN nebo heslem, zadejte pomocí klávesnice správný kód PIN nebo heslo. 5. Chcete-li odemknout zařízení, které je vybaveno rozpoznáním obličeje nebo otisku prstu, přiložte prst na snímač nebo nechte zařízení naskenovat váš obličej. 6. Pokud máte novější iPhone nebo iPad s funkcí Face ID, můžete jej odemknout pouhým pohledem. 7. Po zadání správných údajů nebo využití biometrického rozpoznání by se měla otevřít obrazovka a poskytnout vám přístup k zařízení.

Poznámka: V závislosti na používaném zařízení a verzi operačního systému se přesné pokyny mohou měnit.

Jak znovu zapnu zámek obrazovky?

Obecné postupy pro opětovnou aktivaci zámku obrazovky jsou následující:

1. V zařízení se systémem Android přejděte do nabídky „Nastavení“. Měli byste najít možnost „Zabezpečení“ nebo „Zámek obrazovky“.

Vyberte možnost „Typ zámku obrazovky“ nebo „Zámek obrazovky“.

– Vyberte preferovaný typ zámku obrazovky (heslo, kód PIN, vzor atd.).

– Nakonfigurujte nový zámek obrazovky podle uvedených pokynů.

2. V zařízení se systémem iOS (iPhone, iPad) spusťte aplikaci „Nastavení“. Měla by být vybrána možnost „Touch ID & Passcode“ nebo „Face ID & Passcode“.

– Pro přístup do nastavení zadejte svůj přístupový kód.

– Posunutím dolů najděte možnost „Vyžadovat přístupový kód“ nebo „Automatické zamykání“.

– Vyberte časový interval, po který chcete obrazovku uzamknout, nebo klikněte na „Ihned“ pro okamžité uzamčení.

3. V počítači se systémem Windows vyberte v nabídce „Start“ položku „Nastavení“.

– V nabídce nastavení vyberte možnost „Účty“ nebo „Účty a přihlášení“.

Vyberte „Možnosti přihlášení“ nebo „Windows Hello“.

– Ve sloupci „Heslo“ vyberte možnost „Přidat“ nebo „Změnit“.

– Podle pokynů nastavte nový kód PIN nebo heslo pro zámek obrazovky.

Mějte na paměti, že přesný postup se může výrazně lišit v závislosti na značce, modelu a verzi operačního systému vašeho zařízení.