Jak vypálit ISO na DVD. A Step-by-Step Guide

Vypálením na DVD můžete vytvořit hmatatelnou kopii souboru .ISO, která bude snadno přístupná nebo distribuovatelná. Tento příspěvek vás provede celým postupem, ať už chcete vypálit soubor ISO systému Windows 10 na disk DVD o velikosti 4,7 GB, přehrát soubor ISO na přehrávači DVD, vypálit soubor ISO na disk DVD v počítači Mac nebo se jednoduše naučit, jak soubor ISO vypálit nebo připojit.

Vypalování souboru ISO systému Windows 10 na disk DVD o velikosti 4,7 GB: Pro vypálení souboru ISO systému Windows 10 na disk DVD o velikosti 4,7 GB použijte tyto postupy:

– Vložte prázdný disk DVD do vypalovačky DVD v počítači. Nainstalujte spolehlivý vypalovací program, například ImgBurn, CDBurnerXP nebo Nero. Spusťte vypalovací aplikaci a vyberte možnost „Vypálit ISO“. Vyberte soubor ISO systému Windows 10 z počítače tak, že na něj přejdete. Vyberte možnosti vypalování, včetně rychlosti vypalování a počtu kopií, které chcete vytvořit.

– Chcete-li zahájit proces vypalování, klikněte na tlačítko „Vypálit“. Po dokončení postupu vypalování budete mít k dispozici zaváděcí kopii systému Windows 10 na disku DVD.

2. Použití přehrávače DVD k přehrávání souborů ISO: Protože soubory ISO vyžadují zvláštní kodeky a struktury souborů, jsou často nekompatibilní s běžnými přehrávači DVD. Soubor ISO však lze změnit na přehrávaný formát, například DVD-Video. Postupujte podle následujících kroků: Spusťte software, vyberte soubor ISO, který chcete převést, a poté stáhněte a nainstalujte program pro převod videa, například Handbrake nebo Freemake Video Converter.

– Vyberte správné nastavení a jako výstupní formát zvolte DVD-Video.

– Chcete-li zahájit proces převodu, klikněte na tlačítko „Start“ nebo „Convert“. Po dokončení převodu použijte výše uvedený vypalovací program k vypálení převedeného souboru na disk DVD.

3. Použití počítače Mac k vytvoření DVD z ISO: K vypálení souboru ISO na DVD v počítači Mac použijte níže uvedené metody:

– Vložte prázdný disk DVD do jednotky DVD počítače Mac.

– Spusťte program Disk Utility, který se nachází ve složce Utilities ve složce Applications.

– Klikněte na položku „Soubor“ na panelu nabídek a vyberte možnost „Otevřít obraz disku“.

– Přejděte na soubor ISO, který chcete vypálit, a vyberte jej.

– Vyberte možnost „Burn“ a podle potřeby upravte předvolby vypalování.

– Vypalování zahájíte opětovným kliknutím na tlačítko „Burn“.

– Po dokončení vypalování bude soubor ISO vypálen na disk DVD.

4. Připojení nebo vypálení souboru ISO Pomocí následujících kroků můžete soubor ISO vypálit nebo připojit: Stáhněte si a nainstalujte program virtuální jednotky, například PowerISO, Virtual CloneDrive nebo Daemon Tools. Spusťte aplikaci virtuální jednotky a vyberte možnost „Připojit“.

– Vyhledejte soubor ISO, který chcete připojit, a vyberte jej. Soubor ISO bude v počítači připojen jako virtuální jednotka, což vám umožní přístup k jeho obsahu.

– Pomocí vypalovacího programu a dříve zadaných vypalovacích procesů vypalte soubor ISO na disk DVD.

Závěrem lze říci, že vypálení souboru.ISO na disk DVD je jednoduchý proces, který lze provést pomocí různých softwarových aplikací. Pokyny uvedené v tomto článku by vám měly umožnit dosáhnout vašich cílů, ať už jde o vypálení souboru ISO systému Windows 10 na disk DVD o velikosti 4,7 GB, přehrání souboru ISO na přehrávači DVD, vypálení souboru ISO na disk DVD v počítači Mac nebo o to, jak se naučit vypalovat nebo připojovat soubor ISO. Chcete-li zajistit dobré vypálení, nezapomeňte vybrat spolehlivý software a věnujte velkou pozornost pokynům.

FAQ
Vejde se systém Windows 10 na disk DVD o velikosti 4,7 GB?

Odpověď zní ne, systém Windows 10 se na typický disk DVD o velikosti 4,7 GB nevejde. Velikost operačního systému Windows 10 je větší než standardní limit 4,7 GB na jednovrstvém disku DVD. Současná verze systému Windows 10 potřebuje k instalaci disk DVD s minimální velikostí úložiště 8,5 GB, například dvouvrstvý disk DVD nebo jednotku USB.

Jak vypálím 4,8 GB na DVD?

Disk DVD o velikosti 4,8 GB lze vypálit následujícím postupem: 1. Ujistěte se, že máte v počítači nainstalovaný prázdný disk DVD a vypalovačku DVD. 2. Ujistěte se, že je na disku DVD dostatek místa pro uložení 4,8 GB dat.

2. Stáhněte si a nastavte program pro vypalování DVD, například Ashampoo Burning Studio, Nero nebo ImgBurn. Pro účely vypalování dat na disky DVD nabízejí tyto softwarové produkty jednoduché uživatelské rozhraní. 3. Otevřete program pro vypalování DVD a zvolte buď spuštění nového projektu DVD, nebo vypálení dat na DVD. 4. Přetáhněte soubory nebo data, která chcete vypálit na DVD, do rozhraní softwaru nebo použijte vestavěný prohlížeč souborů softwaru k vyhledání souborů. 5. Zkontrolujte kombinovanou velikost nových souborů. Ujistěte se, že celková velikost nepřesahuje povolený úložný prostor disku DVD, který se obvykle pohybuje kolem 4,7 GB (nebo 4,38 GiB). 6. Po potvrzení, že velikost dat je v rámci kapacity disku DVD, přejděte k volbám vypalování. Nastavte všechny předvolby, které máte, například finalizaci disku, rychlost vypalování nebo ověření. 7. Vložte prázdný disk DVD do vypalovačky DVD v počítači. 8. Spusťte vypalovací proceduru výběrem možnosti „Burn“ nebo „Start“ v programu pro vypalování DVD. Vybrané soubory začne program zapisovat na disk DVD. 9. Sledujte, zda se vypalovací procedura dokončí. V závislosti na velikosti dat a rychlosti vaší DVD vypalovačky to může nějakou dobu trvat.

10. Software vás bude informovat o dokončení procedury vypalování. Disk DVD by nyní měl být vyjmut z počítače a řádně označen pro další použití. Vždy se ujistěte, že k souborům lze z vypáleného disku DVD přistupovat a číst je, abyste potvrdili vypálená data.

Umí program VLC přehrávat soubory DVD ISO?

Ano, soubory DVD ISO lze přehrávat pomocí přehrávače VLC Media Player. Všestranný přehrávač médií VLC dokáže přehrávat různé typy souborů, včetně souborů ISO. Stačí spustit přehrávač médií, vybrat kartu „Média“ a kliknutím na „Otevřít soubor“ spustit přehrávání souboru DVD ISO. Po vyhledání souboru DVD ISO v počítači a přechodu na něj klikněte na tlačítko „Otevřít“. Soubor DVD ISO se poté začne ve VLC přehrávat přesně jako běžné DVD.