Jak tetherovat Android. Kompletní průvodce

Tethering, který umožňuje sdílet internetové připojení telefonu se systémem Android s dalším zařízením, se stal pro mnoho uživatelů nezbytnou funkcí. Tethering umožňuje zůstat ve spojení, ať už cestujete, pracujete na dálku nebo jen používáte počítač k přístupu na internet. V tomto článku se budeme zabývat často kladenými dotazy týkajícími se tetheringu v systému Android, včetně toho, jak tetherovat systém Android k počítači, jak tetherovat bez hotspotu, zda můžete tetherovat Wi-Fi v systému Android a možných důvodů, proč se vám nemusí podařit smartphone se systémem Android tetherovat. Jak mohu připojit svůj Android k počítači pomocí tetheru?

Způsob tetheringu zařízení se systémem Android k počítači je poměrně jednoduchý. Než začnete, ujistěte se, že zařízení se systémem Android a počítač mají pevné připojení k internetu. poté proveďte tyto kroky:

1. Otevřete „Nastavení“ ve smartphonu se systémem Android a vyberte „Síť a internet“.

2. V závislosti na zařízení vyberte „Hotspot a tethering“ nebo srovnatelnou možnost. 3. Zapněte „Mobilní hotspot“ nebo „Přenosný hotspot Wi-Fi“. Z bezpečnostních důvodů se může zobrazit výzva k nastavení hesla. 4. Otevřete nastavení Wi-Fi v počítači a vyhledejte název sítě (SSID) hotspotu v zařízení se systémem Android. 5. Pokud se zobrazí výzva, přihlaste se k síti zadáním hesla, které jste vytvořili dříve. Po připojení by mělo mobilní datové připojení zařízení se systémem Android poskytnout počítači přístup k internetu.

Podporuje systém Android tethering Wi-Fi? Je nezbytné mít na paměti, že ne všechny chytré telefony se systémem Android mají možnost tetheringu přes Wi-Fi, přestože většina z nich tuto možnost má. Některé starší nebo levnější mobilní telefony mohou podporovat pouze tethering přes USB nebo Bluetooth. Pomocí postupů popsaných v předchozí části zjistěte, zda vaše zařízení se systémem Android podporuje tethering přes Wi-Fi. Pokud je k dispozici možnost „Portable Wi-Fi hotspot“ nebo „Mobile hotspot“, můžete tetherovat pomocí Wi-Fi.

Jak mohu používat telefon se systémem Android k tetheringu bez hotspotu? Telefon se systémem Android můžete tetherovat i bez využití hotspotu, pokud jej vaše zařízení nemá vestavěný nebo chcete šetřit baterii. Jednou z hojně používaných technik je tethering přes USB. Dodržujte následující postupy pro připojení telefonu se systémem Android k počítači bez hotspotu: 1. Pomocí kabelu USB propojte telefon se systémem Android s počítačem. 2. Otevřete „Nastavení“ na smartphonu se systémem Android a vyberte „Síť a internet“. 3. Vyberte „Hotspot a tethering“ nebo srovnatelnou volbu.

Krok 4: Zapněte funkci „USB tethering“.

Nyní, když počítač zjistil zařízení se systémem Android jako síťové rozhraní, by měl být k dispozici přístup k internetu. Proč se mi nedaří připojit zařízení Android? Důvodů, proč máte potíže s tetheringem telefonu se systémem Android, může být celá řada. Zde je několik typických postupů pro řešení problémů s tetheringem: 1. Ověřte svůj datový tarif: Zkontrolujte, zda je tethering povolen vaším mobilním operátorem a zda je tethering součástí vašeho datového balíčku.

2. Restartujte všechna svá zařízení: Vypněte počítač a zařízení se systémem Android a poté je znovu zapněte. Takovéto jednoduché kroky mohou pomoci vyřešit problémy s připojením. 3. Nainstalujte nový software: Zkontrolujte, zda je software v zařízení se systémem Android aktuální. Vyhledejte všechny dostupné aktualizace systému a v případě potřeby je nainstalujte. 4. Obraťte se na svého operátora: Pokud se žádným z výše uvedených opatření nepodaří problém vyřešit, obraťte se na tým zákaznické podpory svého mobilního operátora, který vám poskytne další pomoc. Mohou vám nabídnout podrobné pokyny k řešení problémů vytvořené přímo pro vaše zařízení a poskytovatele sítě.

V systému Android může být tethering praktickým a účinným způsobem, jak udržet připojení, ať jste kdekoli. Postupy uvedené v tomto příspěvku by vám měly pomoci úspěšně připojit telefon se systémem Android k počítači, ať už se rozhodnete pro tethering prostřednictvím Wi-Fi, USB nebo Bluetooth. Před použitím této funkce vždy překontrolujte svůj datový tarif, zda je tethering povolen.

FAQ
Je tethering totéž co hotspot?

Tethering a hotspot nejsou totéž, přestože mají příbuzné funkce. Když připojíte chytrý telefon k jinému zařízení, například k notebooku nebo tabletu, a sdílíte jeho internetové připojení, označuje se tento postup jako tethering. K tomuto účelu lze použít kabel USB, Bluetooth nebo připojení Wi-Fi. Funkce smartphonu, která umožňuje vytvořit bezdrátový přístupový bod a přeměnit tak telefon na přenosný směrovač Wi-Fi, se naopak nazývá hotspot. Poté se k tomuto hotspotu mohou připojit další zařízení a získat přístup k internetu. Hotspot tak vytváří samostatnou síť Wi-Fi, ke které se mohou připojit další zařízení, na rozdíl od tetheringu, který spočívá ve sdílení internetového připojení telefonu s jiným zařízením.

Jak mohu telefon tetherovat?

Chcete-li telefon se systémem Android připojit k síti a používat jej jako mobilní hotspot, postupujte podle následujících pokynů: 1. V telefonu nebo tabletu se systémem Android spusťte aplikaci Nastavení. 2. Klepněte na možnost Připojit. 2. Vyhledejte a vyberte možnost „Připojení“ nebo „Síť a internet“. Měla by být vyhledána a vybrána možnost „Hotspot & Tethering“ nebo „Mobile Hotspot & Tethering“. 4. V závislosti na vašem zařízení si můžete všimnout několika možností tetheringu, například Bluetooth, USB nebo Wi-Fi hotspot. Vyberte řešení, které nejlépe vyhovuje vašim potřebám. 5. Pokud zvolíte hotspot Wi-Fi, můžete změnit název sítě hotspotu (SSID) a heslo. Pro zabezpečení připojení nezapomeňte zvolit silné heslo. 6. Po konfiguraci nastavení přepněte možnost hotspot nebo tethering a zapněte ji.

7. Pomocí zadaného názvu sítě a hesla se nyní mohou k hotspotu v telefonu připojit další zařízení, například počítače nebo tablety.

Tethering využívá váš mobilní datový tarif, proto dbejte na případná omezení nebo poplatky s ním spojené.